Νέες προοπτικές για τη ΒΙΠΕ Λάρισας

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ * ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ * ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΘΕΒ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2020 20:00
Από τη χθεσινή ανοικτή γενική συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ στο ΣΘΕΒ Από τη χθεσινή ανοικτή γενική συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ στο ΣΘΕΒ

Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης του πλαισίου που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία των ΒΙΠΕ, ώστε να καταστεί πιο φιλική, βιώσιμη και ανταγωνιστική και ταυτόχρονα να προσελκύσεις εγχώριες και ξένες επενδύσεις αναζήτησε η Ένωση Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας (ΕΕ ΒΙΠΕ).


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανοικτής συνέλευσης, δείγμα της εξωστρέφειας που αποπνέει η νέα διοίκηση και παρουσία του δημάρχου Τεμπών Γ. Μανώλη, του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη και εκπροσώπων των μεταποιητικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, η Ε.Ε. ΒΙΠΕ Λάρισας ανέδειξε την ιδιαίτερα βαρύνουσα αξία της ανάπτυξης οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών, συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τις εγκαταστημένες επιχειρήσεις, έθεσαν σε προτεραιότητα τη διεύρυνση της συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων με τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και τους εμπλεκόμενους φορείς και συμφώνησαν πως η ανάγκη αναβάθμισης της βιομηχανικής περιοχής μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προοπτικές για την ανάπτυξη του χώρου και την κατ’ επέκταση παραγωγική ανασυγκρότησή της, είναι πλέον επιτακτική.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕ ΒΙΠΕΛ κ. Βαγγέλης Γκάγκος. Αυτό που ξεχωρίζει στα περισσότερα επιτυχημένα και σύγχρονα πάρκα, είναι η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η σύνδεσή τους με ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και η προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας έχει τη δυναμική να εναρμονιστεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα βιομηχανικών περιοχών.
Απαιτείται ωστόσο αμεσότητα και μεθοδικότητα στην επίλυση των προβλημάτων και στην υλοποίηση νέων έργων.
Αναδεικνύοντας ως μεγάλο "αγκάθι", τη χωρίς ανταποδοτικότητα πληρωμή διπλών τελών, δημοτικών προς τον Δήμο Τεμπών και κοινοχρήστων δαπανών προς τη διαχειρίστρια εταιρεία, έδωσε μια αισιόδοξη νότα των προοπτικών που ανοίγονται για την περιοχή καθώς τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αξιόλογη χωροταξική επέκταση ιδιωτικών επενδύσεων με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
"Η βιομηχανία οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας του τόπου μας και εμείς οφείλουμε να τη διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα. Η διεθνής εμπειρία δείχνει την αξία της ανάπτυξης των οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών σε ένα ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης επισημαίνοντας πως «τα βιομηχανικά πάρκα θεωρούνται κομβικά αναπτυξιακά εργαλεία, ειδικά σε χώρες με βαρύνουσα μεταποίηση, καθώς οι οργανωμένοι υποδοχείς μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων».
Για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής θα είναι η υποστήριξη των εγκατεστημένων δραστηριοτήτων στον χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επενδύσεων».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass