Εκδηλώσεις μνήμης από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ» ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 16:01

Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας, το χρονικό διάστημα από 19 έως 24 Απριλίου θα φιλοξενήσει το χορευτικό συγκρότημα «Federico Angelica» από την πόλη Αβιάνο της Ιταλίας.

Η σχέση του Συνδέσμου και του συγκροτήματος «Federico Angelica Danzerini di Aviano» ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, στις 24 Μαΐου του 1979, όταν ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Λάρισας, με θύματα μέλη – χορευτές του Ιταλικού χορευτικού συλλόγου. Η ανταπόκριση των Σαμαριναίων και ειδικότερα του τότε προέδρου του Συνδέσμου κ. Νίκου Κοντογιάννη ήταν συγκινητική. Συμμετείχαν σε αιμοδοσία, προσέφεραν ρούχα και τρόφιμα, και συμπαραστάθηκαν στους τραυματίες. Η συνεισφορά αυτή έως σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο της πόλης του Aviano. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 40 ετών από το γεγονός αυτό, θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα το ιταλικό χορευτικό συγκρότημα. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης του Aviano Illario de Marco Zompit, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση αδελφοποίησης στον Δήμο Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων ο Δήμος Λαρισαίων και ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» συνδιοργανώνουν τις εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 19 Απριλίου Πινακοθήκη Λάρισας στις 8 μ.μ.

Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Λάρισας τον Μάιο του 1979, με θύματα μέλη χορευτές του ιταλικού χορευτικού «Federico Angelica».

Σάββατο 20 Απριλίου:

4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Αστέριος Καντώνιας» Κεντρική πλατεία Λάρισας

7:30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

8:30 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετέχουν το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, το ιταλικό συγκρότημα «Federico Angelica» και τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας.

Μ. Δεύτερα 22 Απριλίου:

Στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1