«Αναμνήσεις από έναν Άνθρωπο»

Συγκινητικό αφιέρωμα στο Ζήση Παπαδημητρίου

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 16:04

Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οικογένειας Συρμακέζη και του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια της Λάρισας, στη βραδιά-εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Ζήση Παπαδημητρίου και στα αγωνιώδη οράματα που είχε για την πολιτιστική ανάπτυξη της γενέτειράς του, των Γόννων, αλλά και την ανάδειξη του πολυσήμαντου διαχρονικού ρόλου της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας των Τεμπών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κυριάκος Συρμακέζης, ενώ στενοί φίλοι του Ζήση μίλησαν από καρδιάς για τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και τις δράσεις του. Αναφορές έκαναν οι Δημήτρης Γουγουλιάς, Θάνος Καρώνης, Παύλος Νεράντζης και Στέλιος Χλωρός, ο οποίος μίλησε για το γλυπτό έργο του, που πρόσφατα προσέφερε στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής και είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον Ζήση Παπαδημητρίου. Σύντομο χαιρετισμό, που συγκίνησε, έκανε η σύζυγος του καθηγητή, Κριστιάνε Παπαδημητρίου, ενώ κλείνοντας το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Κώστας Συρμακέζης αναφέρθηκε στην ιδέα για την πραγματοποίησή της και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων το Μουσείο λειτουργούσε έκθεση με μικρή συλλογή φωτογραφιών του Ζήση από τους: Δημήτρη Γουγουλιά, Παναγιώτη Δομούζη και Θάνο Καρώνη.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εικαστική παρουσία του ζωγράφου Μιχάλη Βακαλούλη, ο οποίος την ώρα της εκδήλωσης ζωγράφισε το πορτραίτο του καθηγητή, εκφράζοντας με το δικό του τρόπο την αμεσότητα που είχε ο Ζήσης Παπαδημητρίου με τον άνθρωπο ως οντότητα. Το έργο τελειωμένο πλέον το δώρισε στο Μουσείο.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και επιλεγμένα κομμάτια που διαχρονικά ακούστηκαν στην «αυλή των χρωμάτων» όσο αυτή ήταν ανθισμένη. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί: Χρήστος Κολτσίδας, Στέλιος Ντάγιας, Στάθης Σταμελόπουλος, Θανάση Τζιούργκανος και Νίκος Χατζής.

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1