Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης και Λαογραφίας

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΜΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 16:06

 Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς ξεκίνησε την Παρασκευή το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης και Λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου.

Το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή των ξένων αποστολών στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, αφού ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να γίνει στην Κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, με κεράσματα και τοπικά εδέσματα, όπως συνηθίζεται στην ελληνική φιλοξενία. Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου καλωσόρισε τις ξένες αποστολές η πρόεδρος κ. Πόπη Νάστου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Άννα Καραπάνου και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βαγγέλης Μάγειρας.

Ακολούθησαν τα εργαστήρια χορού. Η πεμπτουσία, αλλά και η μεγάλη, ουσιώδης πλευρά αυτού του φεστιβάλ, που γίνεται στο πλαίσιο της παράδοσης και της πραγματικής στόχευσης αυτών των διεθνών συναντήσεων. Να συναντήσουν, να ζήσουν, να ανταλλάξουν οι νέοι - και όχι μόνο - την παράδοση και τον πολιτισμό της κάθε χώρας βιωματικά. Φέτος οι ξένες χώρες που συμμετέχουν είναι η Κροατία, η Σερβία και ο Παναμάς.

Χθες, οι ομάδες επισκέφτηκαν το Μουσείο Οινοποιίας στη Ραψάνη και την Κοιλάδα των Τεμπών, ενώ το βράδυ με τη συμμετοχή των ομάδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, παρουσίασαν χορούς στο όμορφο θεατράκι των Αμπελακίων. Νωρίτερα επισκέφθηκαν το Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς και το Λαογραφικό Μουσείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1