Μικροί τόποι «πρωταγωνιστές» σε… βιβλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ ΤΟ «ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» ΚΑΙ Ο «ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ»

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019 15:16

Σ’ έναν τόπο μικρό και ορεινό και άκρως… καλοκαιρινό, στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης, παρουσιάστηκαν δύο βιβλία το «Φως στο σκοτάδι» της Ελένης Τζικούρα και ο «Θαλασσοσφυριχτής» του Διονύση Λεϊμονή. Αμφότεροι οι δημιουργοί επιλέγουν ως τόπο δράσης των ηρώων τους τον δικό τους γνώριμο τόπο καταγωγής, τα βιώματα του οποίου κλείνουν στην ψυχή τους.

Έτσι εικόνες, ήχοι, μνήμες, θρύλοι, παραμύθια, λέξεις, πρόσωπα ζωντανεύουν σε σελίδες, όπου οι πρωταγωνιστές είναι παιδιά.

Το «Φως στο σκοτάδι», με το οποίο η Ελένη Τζικούρα πρωτοεμφανίζεται ως συγγραφέας, παρουσιάστηκε σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, οι οποίοι με το ρόλο του ακροατή συμμετείχαν σε μια ιστορία, που στον καθένα άφησε το δικό της σημάδι. Στους μεγάλους ξύπνησε μνήμες με γεγονότα που συνέβησαν και αφηγούνται ακόμα οι παππούδες και οι νεότεροι άκουσαν άλλα λόγια, σύγχρονα, για θέματα της καθημερινότητας, όπως είναι η διαχείριση του πένθους, οι κακίες και η σκληρότητα μεταξύ των παιδιών , όταν βλέπουν κάτι διαφορετικό (σήμερα το λέμε bullying) ).

«Ο Θαλασσοσφυριχτής» του Διονύση Λεϊμονή παρουσιάστηκε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε ένα κοινό παιδιών από 4 έως 10 χρονών, τα οποία με αφετηρία τις εικόνες και τα αποσπάσματα από το βιβλίο, συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι, το παιχνίδι της δημιουργικής γραφής. Ζωγράφισαν, εκφράστηκαν, έπαιξαν με τις λέξεις έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες, αστειεύτηκαν, τόλμησαν να εκφράσουν τις επιθυμίες τους αλλά και τις φοβίες τους…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1