Το συναξάρι του «κρυφού αγίου» της Λάρισας

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙ 40ΕΤΙΑ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΜ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2023 11:03

Η αθόρυβη, αλλά πλούσια ποιμαντική δράση και κοινωνική προσφορά προς εμπερίστατους συνανθρώπους μας του επί 40ετία (1969-2008) ιεροκήρυκα της Μητρόπολής μας, μακαριστού Αρχιμανδρίτη κυρού Σεραφείμ Δημόπουλου, παρουσιάστηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου που συνέγραψε εν είδει «συναξαρίου» για το πρόσωπο του αοιδίμου κληρικού ένα από τα πνευματικοπαίδια του, ο Λαρισαίος φιλόλογος και θεολόγος, καθηγητής Κων/νος Νούσης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Κλου», το βιβλίο («Γέρων Σεραφείμ Δημόπουλος (1937-2008). Το συναξάρι του κρυφού αγίου της Λάρισας», εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα, 2020) παρουσίασε και ανέλυσε εν συνόψει ο σχολικός συμβουλος – συντονιστής Θεολόγων Χάρης Ανδρεόπουλος, εστιάζοντας στη σεμνότητα και ταπεινότητα με την οποία πορεύθηκε ο π. Σεραφείμ ως ασκητής παπακαλόγερος μέσα στον κόσμο, στο εκκλησιαστικό φρόνημα που τον διακατείχε και τον σεβασμό του προς την εκκλησιαστική ιεραρχία. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ομιλητής και για τις «Διδαχές» που άφησε ως πνευματική παρακαταθήκη ο π. Σεραφείμ, καθώς και στις εμπειρίες από θαυμαστά γεγονότα και «σημεία» που βίωσαν κοντά του τα πνευματικά του παιδιά και τα οποία έχει καταχωρίσει με άκρα επιμέλεια στο βιβλίο του ο συγγραφέας Κων. Νούσης. Αναφέρθηκε, επίσης, ο ομιλητής στην πλούσια ιεραποστολική-φιλανθρωπική δράση του π. Σεραφείμ, η οποία συνεχίζεται μέσω του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», που ο ίδιος είχε ιδρύσει και στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί μέχρι σήμερα Βρεφονηπιακός Σταθμός για παιδιά φτωχών οικογενειών με την επωνυμία «Τα Χελιδονάκια».
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από τον θεολόγο – εκπαιδευτικό Χρ. Γκουνέλα και τον οικονομολόγο – πτυχ. Θεολογίας Χρ. Πιτσίλκα το έτερο βιβλίο του Κ. Νούση («σοδειάς» κι αυτό της τελευταίας διετίας) το υπό τον τίτλο «Το χρονικό μιας ασέβειας και πραγματεία περί της μεταβολής στη Θεία Κοινωνία ή κατά Τροποϋπαρξιστών», εκδ. Ορθόδοξη Κυψέλη, Θεσ/νίκη, 2022, ένα βιβλίο – παρέμβαση στις ανορθόδοξες και εν ταυτώ, κατά την προσέγγιση του συγγραφέα, αντιορθόδοξες θεολογικά ενέργειες και συμπεριφορές θεολόγων και ιερωμένων απέναντι στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass