Γερμανικό έθιμο στην καρδιά της Λάρισας

*Το Σάββατο στη μνήμη του Αγίου Μαρτίνου *Συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για το 23o Νηπιαγωγείο

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 11:00

Αρκετά παιδιά και ενήλικες πήραν μέρος στο αυστριακό και γερμανικό έθιμο «Laternenzugam Martinstag», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην καρδιά της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα έθιμο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Μαρτίνου, διδάσκει στους μαθητές και τις μαθήτριες την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Λάρισας.
Είναι μια γιορτή η οποία για τα παιδιά στην Κεντρική Ευρώπη αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας διασχίζουν τις συνοικίες των πόλεων σε μία πομπή με χρωματιστά φαναράκια και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Μαρτίνο. Στη Λάρισα η συγκέντρωση αρχικά πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία, από όπου ξεκίνησε πομπή με φαναράκια και οι συμμετέχοντες τραγουδώντας έφτασαν στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου μέσω της οδού Ασκληπιού μετέβησαν στην οδό Βενιζέλου και στο ύψος του αγάλματος του αλόγου ολοκλήρωσαν το έθιμο.
Στην Κεντρική πλατεία εν τω μεταξύ συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη και παιχνίδια για το 23o Νηπιαγωγείο Λάρισας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βόλου και έχει υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass