«Πλουσιότερο» το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

*Ο καλλιτέχνης Κων. Ντάγκας δώρισε τέσσερα γλυπτά του στο Μουσείο

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 11:11

Ακόμη πλουσιότερο είναι το πολιτιστικό απόθεμα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ντάγκας δώρισε στο Μουσείο τέσσερα γλυπτά του, γλυπτά που εκτίθονταν μέχρι πρότινος στο Διαχρονικό στο πλαίσιο της έκθεσης «Ορφικοί Διάλογοι». Ο Κωνσταντίνος Ντάγκας μαζί με τον Enzo Rovella με έμπνευση από τον πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, δημιούργησαν έργα-ύμνους στην ψυχή, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας σε μια έκθεση-συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και του Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας σε επιμέλεια του Francesco Piazza και συντονισμό του Λαρισαίου Βασίλη Καραμπάτσα.
Η έκθεση άντλησε έμπνευση από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, που βρέθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1962 στο Δερβένι (Μακεδονία) και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Με την εγγραφή του το 2015 στον κατάλογο της Μνήμης του Κόσμου της UNESCO, αναγνωρίστηκε η παγκόσμια σημασία του, καθώς αντικατοπτρίζει πανανθρώπινες αξίες, όπως την ανάγκη ερμηνείας του κόσμου, την επιθυμία ένταξης σε μία οργανωμένη κοινωνία και την αγωνία αντιμετώπισης του τέλους της ζωής.
Θ.Α.

 

Στις φωτο: Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ντάγκας με τη Σταυρούλα Σδρόλια και τον Βασίλη Καραμπάτσα μπροστά στα γλυπτά της δωρεάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass