6 χώρες, 6 πολιτισμοί, μία παράσταση

*3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΠΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 12:51

Η Λάρισα στις 25 και 26 Ιουνίου 2024 θα ζήσει στους ρυθμούς των χορών του κόσμου και της Ευρώπης. Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας - ΦΙΛΠΑ οργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λάρισα, με τη συμμετοχή 6 χωρών από όλο τον κόσμο σε ένα διήμερο ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης, με χορούς και μουσικές του κόσμου.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., στο Κηποθέατρο Λάρισας, θα εμφανιστούν χορευτικά από τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα με τον Σύλλογο ΦΙΛΠΑ, που θα παρουσιάσει χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία. Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης, όπου θα συμμετέχουν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια συνεπαίρνουν τον θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.
Την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη 25 Ιουνίου (1η ημέρα), θα γίνει η έναρξη του φεστιβάλ με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών. Ένα παγκόσμιο γλέντι όπου όλοι οι χορευτές από τον κόσμο μαζί με τους θεατές θα μάθουν χορούς και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σε ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης. Την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ θα συνοδέψει παραδοσιακή ορχήστρα που θα κορυφώσει το γλέντι και θα κλείσει τη γιορτή.
Στις 26 Ιουνίου 2024 (2η ημέρα) θα γίνει παρέλαση των χορευτικών σε άλλα κεντρικά σημεία της Λάρισας και ύστερα οι χορευτικές ομάδες θα καταλήξουν στο Κηποθέατρο, όπου θα ακολουθήσει μια μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό, αφού η κάθε χώρα θα παρουσιάσει τους πιο εντυπωσιακούς της χορούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Την οργάνωση έχουν οι Γιώργος και Άλκης Τσιπλακούλης και η Ιωάννα Τσελεπίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass