«Η αυλή των θαυμάτων» σε Ανατολή και Βελίκα

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2008 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Γουργιώτη
Δύο παραστάσεις με την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα δώσει αυτήν την εβδομάδα η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Η πρώτη θα δοθεί σήμερα το βράδυ, στις 9:00, στην ορεινή Ανατολή του Δήμου Λακέρειας και η δεύτερη αύριο την ίδια ώρα στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Μελιβοίας στη Βελίκα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο της δεκαετίας του 1950, του οποίου η ιστορία τοποθετείται σε μια από τις χαρακτηριστικές αυλές της εποχής σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας. Η δράση περιγράφει με μοναδικό τρόπο σε τέσσερις πράξεις τις σχέσεις των ενοίκων των γύρω δωματίων, τις χαρές και τις ανησυχίες τους, τα αδιέξοδα και τους προβληματισμούς τους. Καθώς το έργο προχωρά, ο θεατής είναι αδύνατο να μη συμπάσχει με την απλότητα και καθημερινότητα των χαρακτήρων. Η μεγαλύτερη αλλαγή φτάνει στους ανθρώπους της αυλής σαν καημός της μετανάστευσης και σαν εκσκαφέας που ισοπεδώνει τις αυλές και φτιάχνει πολυκατοικίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θέατρο Τέχνης (1957 – 1958). Στην επιτυχία τής τότε παράστασης συνετέλεσαν πέρα από τους ηθοποιούς του θιάσου δύο εξέχοντες εκπρόσωποι του πολιτιστικού χάρτη που συνέπραξαν σ’ αυτήν: ο Γιάννης Τσαρούχης στα σκηνικά και ο Μάνος Χατζιδάκις στη μουσική.
Σκηνοθέτης των Αγιωτών ποιος άλλος, ο Δημήτρης Χατζής, ο «συνήθης ύποπτος» στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής που καλά κρατούν εδώ και 25 περίπου χρόνια με επιτυχίες πανελλήνιας εμβέλειας που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματικοί θίασοι. Μαζί του στους ρόλους η Ευαγγελία Χατζούλη, η Μαρία Στάμου, ο Νίκος Μπάτσικας, ο Νίκος Μποντζώρλος, η Ζωή Μακροβασίλη, η Κλεοπάτρα Τσαβδαρίδου, η Κορίνα Μακροδήμου, ο Βασίλης Βαλάρης, ο Αχιλλέας Κ. Αρχοντής, η Κατερίνα Γκερλή, ο Αχιλλέας Ε. Αρχοντής, ο Γιάννης Μαρούδας, ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο Δημήτρης Τσότσας, ο Κώστας Βαλιάντζας, ο Βασίλης Κουβούλης, η Δέσποινα Γρίβα, η Μαριάνθη Παντελίδου, ο Ρούλης Σουλιώτης, η Ελισάβετ Παντελίδου, η Δήμητρα Πολυμέρου, η Ηλιάνα Χατζή και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους. Υπεύθυνη προβών η Σωτηρία Καλλιά, τεχνικός στον ήχο και στα φώτα ο Ρούλης Γρίβας, ζωγραφική σκηνικών Βασίλης Βαλάρης και Ευαγγελία Χατζούλη, επιμέλεια προγράμματος Θέμος Ηλιάκης και Αύρα Πανουσοπούλου, φωτογραφίες Νίκος Γουργιώτης, υπεύθυνος σκηνικού Βασίλης Βαλάρης, κατασκευή σκηνικού Βασίλης Βαλάρης και Γιάννης Μαρούδας, μακιγιάζ – κομμώσεις Κορίνα Μακροδήμου, Μαρία Παπαχρήστου και Κατερίνα Τσιαρδάκα, φροντιστήριο Έφη Αμπελακιώτη, κοστούμια Ευαγγελία Χατζούλη, ενδυματολογία Ευαγγελία Χατζούλη και Τούλα Γιανναρού, υποβολείο Ρένα Χατζάκου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1