ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η πρόληψη των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 9:29

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησαν από κοινού το Γενικό Λύκειο Γιάννουλης και η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

 Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης ανέπτυξαν το θέμα «Ανάπτυξη στρατηγικής για πρόληψη κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων», με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στον τομέα της αποφυγής των καταστροφικών συνεπειών της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης κατά την οδήγηση και τις αθλοπαιδιές. Στην εκδήλωση, μεταξύ πολλών άλλων συμπερασμάτων, τονίσθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της κατάχρησης αλκοόλ στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και με κατηγορηματικό τρόπο προβλήθηκαν οι συνέπειες μιας βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στον τομέα της ευαισθητοποίησης στην χρήση κράνους και στην ποδηλασία και γενικότερα στην αποφυγή κακώσεων στις αθλοπαιδιές.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τους κ. Χαράλαμπο Γάτο, επιμελητή Α΄ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τον κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, νευροχειρουργό, επιστημονικό συνεργάτη της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1