ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Φύσηξαν και προβληματίστηκαν…

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:28

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, χθες Τετάρτη, στο Κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου (Κτίριο Κατσίγρα), το πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης αναπνευστικών διαταραχών των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) που οργάνωσαν η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας.

Από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, παρεχόταν, σε όσους επιθυμούσαν, δωρεάν εξέταση με σπιρομέτρηση με παράλληλη συμπλήρωση διεθνώς αναγνωρισμένων ερωτηματολογίων για πρώιμη ανίχνευση αναπνευστικών διαταραχών και διαταραχών ύπνου.

Η συμμετοχή, όπως δήλωσε στην «Ε» η πνευμονολόγος Ράνια Κώτσιου, ήταν μεγάλη, με πάνω από 150 άτομα που εργάζονται σε κέντρα εστίασης και αναψυχής να προσέρχονται για να εξεταστούν. Η κ. Κώτσιου επισήμανε πως δεν ανιχνεύτηκε υψηλή παθολογία, αφού η πλειονότητα των εργαζόμενων στα μαγαζιά αυτά είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Βέβαια βρέθηκε κι ένα 20% το οποίο πρέπει να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή. Βαρέως πάσχων δεν εντοπίστηκε, ενώ η πνευμονολόγος ανέφερε πως δεν μπορεί να συσχετιστεί η εργασία σε χώρους με πολύ καπνό με τυχόν αναπνευστικά προβλήματα, αφού στους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς είναι μεγάλη η καπνιστική συνήθεια. Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα είναι σε θέση να εξαγάγουν οι γιατροί στην ίδια δράση που θα γίνει σε έναν χρόνο.

Παράλληλα, την ευκαιρία να ενημερωθούν για πνευμονολογικά θέματα, αλλά και να εξεταστούν άδραξαν και έτεροι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την επιτυχία της δράσης, αλλά και την ανάγκη διεύρυνσής της για περισσότερες ομάδες του λαρισαϊκού πληθυσμού.

 

Θανάσης Αραμπατζής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1