Διαμαρτυρία για τον νέο κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ

ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 21:15

Εκτακτες γενικές συνελεύσεις προσωπικού σε όλα τα Κέντρα Αποκατάστασης της χώρας συγκαλούνται μέχρι αύριο προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές πάνω σε ένα προσυμφωνημένο κείμενο διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας: «Είμαστε οι εργαζόμενοι των Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας. Μέρα - Νύχτα δίνουμε την ψυχή μας για να μπορούν οι ασθενείς με βαρύτατες παθήσεις κι ελλείμματα κίνησης, λόγου, που γι' αυτόν το λόγο ζουν στο κοινωνικό περιθώριο ή θα καταλήξουν σε αυτό, να ξανακερδίσουν τη λειτουργική ανεξαρτησία τους, δηλαδή τη ζωή τους...

Με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ ξημερώνει ένας νέος επιστημονικός και κοινωνικός μεσαίωνας για τους ασθενείς αυτούς! Τους απαγορεύει το δικαίωμα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης στην ίδια τους τη χώρα! Παράλληλα, οδηγεί σε συμφόρηση όλα τα ήδη κορεσμένα Νοσοκομεία της Ελλάδας, ώστε μόνη επιλογή για τους αποκλεισμένους ασθενείς που χρειάζονται αποκατάσταση, να είναι η δια φυσικού θανάτου λύτρωσή τους.

Είμαστε το ιατρικό, θεραπευτικό, νοσηλευτικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας, αυτών που με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ αποφασίσατε να κλείσετε, επιλέγοντας στην πράξη, ό,τι με τα λόγια αποκηρύσσετε!

-Ανοδο της ανεργίας.

-Καθιέρωση της μαύρης εργασίας.

-Ενθάρρυνση της μετανάστευσης γι’ αποκατάσταση σε δομές εξωτερικού με υπέρογκα έξοδα, «όλα πληρωμένα» από τον ΕΟΠΥΥ!

Από το αίμα των ασθενών μας και το δικό μας ο ΕΟΠΥΥ δηλώνει περήφανος το πλεόνασμά του!

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους ασθενείς μας μέχρι τελικής πτώσης για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ισότητας, της Υγείας και της Εργασίας!», καταλήγει το κείμενο διαμαρτυρίας που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Αποκατάστασης.

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη συγκαλείται στην Αθήνα έκτακτη συνέλευση όλων των Κέντρων Αποκατάστασης της χώρας, ενώ στους σχεδιασμούς των Κέντρων είναι να κινητοποιήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο έχοντας στο πλευρό τους την συμπαράσταση διαφόρων φορέων, αλλά κυρίως «των ίδιων των ασθενών και συνοδών μας που πλήττονται βάναυσα από τον απάνθρωπο ΕΚΠΥ».

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1