Πρωτοβουλίες για τις ελλείψεις φαρμάκων

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 22:08

Σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα φάρμακα, που θεωρείται από τα πλέον σοβαρά προβλήματα του κλάδου πανελλαδικά, αναλαμβάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι το γεγονός ότι μόνο στη Λάρισα έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε 380 κωδικούς φαρμάκων, που αφορούν σε φάρμακα για το σύνολο των σοβαρών ασθενειών μεταξύ των οποίων παιδιατρικά εμβόλια, φάρμακα για εισπνοές, για τον προστάτη κ.ο.κ., όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η τελευταία ενέκρινε εισήγηση για σύσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο θέσεων και απόψεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε σε επόμενο στάδιο οι πρόεδροι να ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου για να την ενημερώσουν για τη λίστα φαρμάκων που παρουσιάζουν ελλείψεις στη Θεσσαλία και να ζητήσουν να σταματήσουν οι εξαγωγές των συγκεκριμένων φαρμάκων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στην ελληνική αγορά.

Σε άλλο σημείο της χθεσινής συνεδρίασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου συζητήθηκε και το θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού δεδομένου ότι ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη η διαδικασία των εξετάσεων της πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει έως την 31η Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, περίπου μία εβδομάδα μετά από την εξέταση.

«Είναι πρωτόγνωρη -αν και τυπική- διαδικασία και ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Λάρισας τη στηρίζει, ώστε ο εμβολιασμός να γίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές του υπουργείου» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αθ. Κουτσούκης καλώντας τους συναδέλφους του να πιστοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας.

 

 

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass