Ελλείψεις τραυματιοφορέων στο Π.Γ.Ν.Λ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2020 15:51

Στις ελλείψεις τραυματιοφορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αφορά ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας Κυρ. Βελόπουλος στον υπουργό Υγείας, Βασ. Κικίλια.


Όπως σημειώνει ο κ. Βελόπουλος «τραυματιοφορείς, που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας (ΠΝΛ), διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν στο ως άνω νοσοκομείο. Διατίθενται στο νοσοκομείο μόνο 9 τραυματιοφορείς, όπως πληροφορηθήκαμε, εκ των οποίων, συμφώνα με τους ως άνω, τους 3 τους πήγαν στη ΜΕΘ (η μία εργάζεται ως Βοηθός Θαλάμου), ενώ μία συνάδελφος τοποθετήθηκε στην Παθολογική (πάλι ως Βοηθός Θαλάμου). Οι εναπομείναντες τραυματιοφορείς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και να καλύψουν τις βάρδιες του νοσοκομείου.
Η έλλειψη τραυματιοφορέων αναγκάζει άλλες ειδικότητες, όπως νοσηλεύτριες και βοηθούς θαλάμου, ακόμα και προϊστάμενες να μεταφέρουν ασθενείς στα εργαστήρια του νοσοκομείου. Οι άδειές τους, δε, όπως ενημερωθήκαμε, παραμένουν εκκρεμείς για τους περισσότερους, ακόμα και από το 2019, λόγω της έκτακτης κατάστασης, προβλέπουν ότι αν δεν έρθει προσωπικό, θα επαναληφθεί το ίδιο.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός: Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση πρόσληψη τραυματιοφορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας; Πότε προτίθεσθε να προχωρήσετε στην κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο της Λάρισας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του;» καταλήγει η ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1