Ενημέρωση για όσα επιβάλλει ευρωπαϊκή οδηγία στην πάταξη της λαθροϋλοτομίας

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 14:11

 

 

 

Με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε τα 200 άτομα, έγινε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας 995/2010 στην Ελλάδα», που ρυθμίζει τα θέματα λαθροϋλοτομίας στην Ελλάδα, την οποία οργάνωσε το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλας Παν. καθώς και κ. Βασίλης Μιχαλές Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το θέμα παρουσίασαν με ομιλίες τους ο καθηγητής Δρ. Γεώργιος Νταλός για την «Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία 995/2010 και την  εξέλιξή  της στην Ελληνική Νομοθεσία», ο καθηγητής και πρόεδρος  του Τμήματος κ. Μιχάλης Σκαρβέλης με την εισήγηση του «Τεχνικές εφαρμογής της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας 995/2010» και ο δασολόγος Δρ. Νίκος Μάνιος από το Δασαρχείο Καρδίτσας που εξήγησε την εναρμόνιση της Ευρωπαϊκής  με την ελληνική νομοθεσία στην εισήγηση του « Η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας – Νέα δεδομένα- Προβληματισμοί- Προτάσεις».

Επίσης ο κ. Νίκος Τζαβέλας πρόεδρος της «ΟΙΚΟΔΑΣΟΣ» ΕΠΕ, μετέφερε τις εμπειρίες του από την πρώτη Ελληνική εταιρεία που υπέβαλε υποψηφιότητα ως οργανισμός παρακολούθησης.

Εμβόλιμα έγινε η πρώτη παρουσίαση των εργαλείων που ανάπτυξε το Τμήμα Ξύλου και Επίπλου για να βοηθηθούν οι δασολόγοι της πράξης.

Τις εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα.

Στην ημερίδα προέδρευε  ο καθηγητής Δρ. Γεώργιος Νταλός.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1