Εκπαίδευση αγροτών στην προστασία της Κάρλας

* Δωρεάν πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 17:15

Μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των άμεσα εμπλεκόμενων με την προστασία της βιοποικιλότητας της λίμνης Κάρλας,

που είναι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της παρακάρλιας περιοχής, καταβάλλεται από τους φορείς υλοποίησης ενός καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος του Πράσινου Ταμείου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου 2018, στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, στα Κανάλια Μαγνησίας, με υπεύθυνο Φορέα Υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης την εταιρία Συμβούλων "Αργοναύτες".

Τα σεμινάρια αυτά υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης 1 «Workshops ενημέρωσης ομάδων γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας» του Έργου «Ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.) – KarlaSchool», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις» του Πράσινου Ταμείου και θα υλοποιείται στην περιοχή μέχρι τον Μάιο του 2019.

Συγκεκριμένα τo Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ο 1ος κύκλος δωρεάν Σεμιναρίων για 50 αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) στα Κανάλια Μαγνησίας, στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε., ως εξής:

-Για γεωργούς το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00 – 15:00.

Θέματα: Χρήση φυτοφαρμάκων - λιπασμάτων, εξοικονόμιση αρδευτικού νερού, Σχέδια Βελτίωσης, Νιτρορύπανση, Βιολογική γεωργία, Δίκτυο Natura, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και γεωργία.

-Για Κτηνοτρόφους την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00 – 15:00,

Θέματα: Αδειοδότηση Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμός, Σχέδια Βελτίωσης, Βιολογική κτηνοτροφία, Βοσκότοποι, πολλαπλή Συμμόρφωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κτηνοτροφία.

Εισηγητές:

κ. Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, γεωπόνος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

κ. Δόμνα Πετσάνη, M.Sc. γεωπόνος, γεωργικός σύμβουλος και

κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, γεωπόνος.

H δωρεάν συμμετοχή προϋποθέτει τη δήλωση εγγραφής τις ώρες 10:00. – 14:00 στην Εταιρία «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», τηλέφωνο 24210-41499 και στον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε., τηλέφωνο 24280-73993).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1