ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξόρμηση στη Βόρεια Ήπειρο

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2016 7:45

 

Προσκυνηματικό ταξίδι στα αιματοβαμμένα χώματα της Βορείου Ηπείρου πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λάρισας από 23 έως 25 Μαΐου 2016. Στο ταξίδι συμμετείχαν μέλη της ένωσης καθώς και φίλοι αυτών.

Οι τόποι επίσκεψης ήταν οι Άγιοι Σαράντα, ο αρχαιολογικός χώρος στο Βουθρωτό, η Χιμάρα, η Δερβήτσανη, η Κλεισούρα, το Αργυρόκαστρο και οι Βουλιαράτες.

Στη Χιμάρα έγινε επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο, το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο από την αλβανική κυβέρνηση και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας και στην Ορθόδοξη εκκλησία τον Αγίων Πάντων που έκτισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Αντίστοιχη επίσκεψη έγινε και στο ελληνικό σχολείο της Δερβήτσανης.

Οι εκδρομείς πρόσφεραν δώρα στους μαθητές και γραφική ύλη στα σχολεία και έζησαν άλλη μια διάσταση της εθνικής μας περηφάνειας, ακούγοντας την πεντακάθαρα ελληνική λαλιά των μαθητών, που τηρούν με ευλάβεια την ελληνική παράδοση, τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας και οι οποίοι τους θύμισαν το πως ζουν, δρουν και λάμπουν οι πραγματικοί Έλληνες.

Στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες έγινε επίσκεψη στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41. Συγκινημένοι τέλεσαν τρισάγιο, κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι στη μνήμη Τους και δακρυσμένοι έψαλλαν το Εθνικό μας Ύμνο, κάνοντας ελάχιστη "συντροφιά" σ' αυτούς που δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1