Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2022 18:00
* ΤΟΣΑ χρόνια συνεργάτες της, μαζί της και τώρα, με τη Ρ. Καραλαριώτου η Σοφία Ζαχαρή κι ο Κώστας Βλαχούλης. Ζ. * ΤΟΣΑ χρόνια συνεργάτες της, μαζί της και τώρα, με τη Ρ. Καραλαριώτου η Σοφία Ζαχαρή κι ο Κώστας Βλαχούλης. Ζ.

Ούτε τα γίδια
* ΕΙΝΑΙ και τα ενεργειακά ζόρια, προκύπτει εύφορο έδαφος για ν’ ανθίσουν σενάρια καιρικής τρομοκρατίας του πληθυσμού. Αφθονούν οι προβλέψεις για βαρύ χειμώνα που έρχεται, από νωρίς κιόλας, μιλούν για Οκτώβριο με μεγάλα κρύα.


«Δεν ισχύει τίποτα από αυτά αφού τον πρώτο λόγο έχει η επιστήμη που δίνει τα πρώτα σημάδια», εξηγεί ο ερασιτέχνης αλλά ψαγμένος μετεωρολόγος Β. Π. «Ούτε τα γίδια, ούτε οι ροδακινιές, ούτε οι σφήκες, ούτε ο καιρός του Αυγούστου μπορεί να δίνει προγνώσεις για 5-8-12 μήνες μετά…». (Άκυρον και τα Μερομήνια).
Ζ.

 

Τρικούβερτο
* - ΦΕΤΟΣ τον χειμώνα θα έχουμε κάθε μέρα γλέντι τρικούβερτο…
Τα προβλήματα της εποχής απασχολούσαν τους χιουμορίστες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Θα χρειάζεται να σκεπαζόμαστε με τρεις κουβέρτες για να ζεσταθούμε. Ίσως και με παραπάνω.
***
* - ΜΕ το ΠΑΣΟΚ πάντως, χάρτινα καλαμάκια θα κάναμε τα πεντοχίλιαρα.
***
* - ΠΟΥ πας βρε με την πετσέτα και το μπουρνούζι;
- Γυμναστήριο…
- Μα έτσι;
- Φιλαράκι, μόνο για το ντους γράφτηκα, για να μην ανάβω θερμοσίφωνα, συμφέρει.
Ζ.

 

Αντίστροφα
* ΑΡΧΙΣΕ η αντίστροφη μέτρηση: 209 και σήμερα, ξεκίνησε χθες ο Ευρ. Χ., αποχαιρετώντας τη σεζόν στην πανέμορφη Πλατιά Άμμο της Καρίτσας. Μετράει αντίστροφα μέχρι την Πρωτομαγιά που θα ξανανοίξουν.
***
* Ο Τ. Ζ. πάλι είναι πιο κλασσικός στις μετρήσεις του. Και πανανθρώπινος: 81 μέρες για τα Χριστούγεννα.
Ζ.

 

Ετοιμόλογοι
* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι γονείς σε κλασσικές περιπέτειες.
- Διδάσκω υπομονή. Οι εγγραφές άρχισαν.
***
* - ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΑ παιδιά, λέει, η νέα γενιά. Κι εμείς είμαστε ετοιμόλογοι, όμως η ξανάστροφη μας προλάβαινε.
***
* - ΜΠΑΜΠΑ; Στο όνειρό μου, μού έδωσες 50 ευρώ;
- Ήσουν φρόνιμος;
- Ναιαιαι…
-Κράτα τα τότε.
Ζ.

 

Cargo ολέ
* ΣΤΟΝ Αλμυρό η ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου κι ο πρόεδρος των Θεσσαλών δημάρχων Θαν. Νασιακόπουλος εξήγησε στην ομιλία του ότι «στόχος της ΠΕΔΘ είναι να προσεγγίσει με ιδιαίτερη τεκμηρίωση το συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθεί στο κέντρο του μελλοντικού προβληματισμού όλων των αρμόδιων φορέων ώστε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να καταστεί πόλος έλξης και ανάπτυξης στην Κεντρική Ελλάδα». Τα περί Κεντρικής Ελλάδας επιβεβαιώθηκαν από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην εκδήλωση, στην οποία βρέθηκαν οι ακόλουθοι βουλευτές: Χρ. Μπουκώρος, Αθ. Λιούπης, Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξ. Μεϊκόπουλος. Όλοι τους βουλευτές Μαγνησίας. Η οποία ανήκει στην Κεντρική Ελλάδα, αλλά δεν είναι η Κεντρική Ελλάδα.
***
* Ο υπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, επίσης Βολιώτης, στη Μαγνησία θα είναι υποψήφιος βουλευτής, τόνισε ότι «η διαρθρωτική αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, μαζί με τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης». Το κλασσικά το γενικόλογο κι ύστερα έκπληξη με το νέο: «Μέσα από τη μελετητική διαδικασία, αλλά και από τον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό, αναδεικνύεται η διάσταση της εμπορευματικής δραστηριότητας, δηλαδή της δραστηριότητας Cargo, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Έτσι θα μπορούσε το αεροδρόμιο να εξελιχθεί σε έναν κόμβο Cargo, διατηρώντας παράλληλα και την επιβατική κίνηση, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα μας. Cargo αεροδρόμιο αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση, το δίκτυο μεταφορικών διαύλων (λιμάνι, σιδηρόδρομο, εθνική οδό) και την πρωτογενή παραγωγή της ευρύτερης περιοχής. Cargo αεροδρόμιο συνδεδεμένο με τους μεγάλους διεθνείς κόμβους, σε Ευρώπη και Ανατολή». (Κι εκείνο το εμπορευματικό, το Cargo αεροδρόμιο που σχεδίαζαν και διεκδικούσαν οι Δυτικοθεσσαλοί στον κάμπο;)
***
* ΚΑΙ είπε ο υπουργός για αξιοποίηση των μεταφορικών διαύλων, το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος, η εθνική οδός. Στη Ν. Αγχίαλο όντως, περνάει κοντά η εθνική οδός, το λιμάνι πάντως είναι στον Βόλο, ενώ για τρένο πρέπει να πας Λάρισα, άντε Φάρσαλα.
Cargo, βρήκαν θέμα τώρα οι Βολιώτες να βγάλουν τον χειμώνα συζητώντας. Ήδη, μετά τον υπουργό, στην ημερίδα οι βουλευτές τους αναφέρθηκαν «στη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Πολιτικού Aεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου». Ο Χρ. Μπουκώρος «εστίασε ιδιαίτερα στον τουριστικό χαρακτήρα του αεροδρομίου, τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων τα οποία είναι απαραίτητα ώστε η ευρύτερη περιοχή να γίνει πόλος έλξης μελλοντικών επισκεπτών. Εξέφρασε επίσης και την επιφύλαξή του σχετικά με τον εμπορευματικό χαρακτήρα του αεροδρομίου, κυρίως λόγω της παντελούς έλλειψης σημαντικών υποδομών».
Ζ.

 

Επίπεδη κοιλιά
* ΕΚΑΝΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Όσο βλέπεις και τη 2η σειρά στους υπότιτλους ξαπλωμένος στον καναπέ σου, έχεις όντως επίπεδη κοιλιά.
***
* - ΔΕΝ έπρεπε να φάω ανανά μετά από μια ολόκληρη πίτσα, πέφτει βαρύ το φρούτο για βράδυ.
***
* - ΑΥΤΟ το «Ας το φάω μην το πετάξω, κρίμα είναι», αυτό με έχει καταστρέψει.
***
* - ΝΟΜΙΖΩ αδυνάτισα.
- Νομίζεις.
Ζ.

 

Κλεμμένο παγκάκι
* ΚΛΕΒΟΥΝ ολόκληρα παγκάκια, διαπιστώνει ο Ε. Ρ. Στον παράδρομο της λεωφόρου Ανδρ. Παπανδρέου, που χρησιμοποιείται κυρίως από περιπατητές ο Δήμος είχε βάλει παγκάκια στα πεζοδρόμια. Από αυτά, τουλάχιστον ένα, έχει αφαιρεθεί ολόκληρο και έμειναν μόνο τα ίχνη από τις βίδες του στα πλακάκια του πεζοδρομίου. Ίσως να έκλεψαν κι άλλα. Εκεί που βρισκόταν το αφαιρεθέν παγκάκι, ο φωτισμός ακυρωμένος και τη νύχτα είναι θεοσκότεινα.
Ζ.

 

Ανατριχιαστικό
* ΕΧΕΙ που έχει τα σοβαρά προβλήματα με τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων η ιταλική «Hellenic Train», πρώην ελληνική «TΡΑΙΝΟΣΕ», εμφανίζει και προβλήματα στη διαδικασία ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Διόλου φιλική στον χρήστη η εφαρμογή, εμφανίζει εμπλοκές σε διάφορα στάδια. Και ενδεικτικό απλώς της προχειρότητας στο στήσιμό της το γεγονός ότι αν κάποιος θέλει να κλείσει εισιτήριο μόνο για μετάβαση σε κάποιο σταθμό και όχι μετ’ επιστροφής, τότε του εμφανίζει την πληροφορία ότι κλείνει «Ταξίδι χωρίς επιστροφή». Μακάβριο αν μη τι άλλο. Εύκολα κλείνει κάποιος τέτοιο εισιτήριο;
Ζ.

 

Καμπίσια γαλλικά
* Ο γκαραγκούν’τς φοιτητής Λιάκους στ’ Σαλονίκ’η, καλισμένους σι πάρτι, όπου όμους δεν ήξιρι κανέναν, ικτός απού αυτόν απ’ τουν ακάλισι, διηγείται η πράγματι ARTιστα σε άψογα καραγκούν’κα.
Ιένα σουρό νιουλαία στου σπίτ’ι, προσπαθάει να πιάσ’ει κουβέντα σι μια παρέα, δεν μπόρ’σι. Πααίν’ει σ’ άλλη παρέα, ούντι κει. Πααίνει κι αυτός σι κάτ’ι άλλοι παραπέρα, που κάθονταν κι κουβέντιαζαν κι χουιάζ’ει.
- Λάρσα-Τσιότ’ι-Βλουχό-Παλαμά κι Μάρκουουου…
Πως χούιαζαν στου ΚΤΕΛ τς Καρδίτσας. Ωπ, γυρνάν τέσσερις, τρία πιδγιά κι ένα κουρίτσ’ι κι αρχίντσαν να γιλάν.
- Πούθι είστι ρε πιδγιά κι γύρσατι;
- Ιγώ, λέει ένας, απ’ τ’ Λάρσα.
- Ιγώ, λέει άλλος, απ’ του Μζάκ’ι.
- Κι ιγώ, λέει τρίτους, απ’ τα Μεγάλα Καλύβγια.
-Ισύ; ρωτάει Λιάκους του κουρίτσ’ι.
- Απ’ την Κοζάνη.
- Κι γιατί γύρσις όντας μ’ άκ’σις;
- Βασικά, κοίτα. Ξέρω έξι ξένες γλώσσες και το «Λάρσα-Τσιότ’ι-Βλουχό-Παλαμά κι Μάρκου» το πέρασα για γαλλικά.
Ζ.

 

Υπέρ συνεργασιών
* «ΤΟ 45% λέει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή», αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στην πρώτη, που δεν θα υπάρξει δηλαδή με την απλή αναλογική. Αυτό όμως είναι το σημαντικό ή ότι σ’ αυτή την περίπτωση «το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας»; Που είναι και πλειοψηφία δηλαδή, το 52%, αυτοδύναμο.
Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης είναι, αυτό της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με τα ευρήματά της λοιπόν, το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται γενικότερα υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Εάν όμως τελικά, δεν υπάρξει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% λέει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή. (Άρα το πλάνο Μητσοτάκη για προαποφασισμένη δεύτερη κάλπη δεν τυγχάνει της υποστήριξης της πλειοψηφίας).
Ζ.

 

Πάντα έχανε
* ΕΝΑΣ άνεργος μηχανικός σκέφτηκε να ανοίξει μία κλινική για να βγάζει λεφτά. Μία ταμπέλα απ’ έξω έγραφε: «Θεραπευτείτε για τα πάντα με 50 €. Αν δεν θεραπευτείτε σας επιστρέφουμε εμείς 100 €».
Ένας γιατρός νομίζοντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να βγάλει ένα 100άρικο πάει επίσκεψη.
Γιατρός (ως ασθενής): Γιατρέ έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης.
Μηχανικός (ως γιατρός): Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.
Ο γιατρός- ασθενής φτύνει το φάρμακο: Μα αυτό δεν είναι φάρμακο. Είναι πετρέλαιο.
Ο μηχανικός-γιατρός: Συγχαρητήρια. Η γεύση σας επέστρεψε, 50 ευρώ παρακαλώ.
***
* Ο δήθεν ασθενής γιατρός φεύγει τσατισμένος, αλλά δεν το βάζει κάτω και επιστρέφει σε μερικές μέρες αποφασισμένος να πάρει πίσω τα χρήματά του.
Ο ασθενής-γιατρός: Γιατρέ έχασα τη μνήμη μου και δεν θυμάμαι πια τίποτα.
Μηχανικός-γιατρός: Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.
Ο γιατρός-ασθενής πανικόβλητος: Μα αυτό το φάρμακο είναι για τη θεραπεία της γεύσης…
Μηχανικός: Συγχαρητήρια. Η μνήμη σας επανήλθε, 50 ευρώ παρακαλώ.
***
* Ο γιατρός φεύγει εξαγριωμένος με τον εαυτό του. Αμετανόητος μετά από μερικές ημέρες επιστρέφει.
Ασθενής: Γιατρέ η όρασή μου έχει αδυνατίσει πολύ. Μπορείτε να κάνετε κάτι;
Μηχανικός: Δυστυχώς κύριε δεν έχουμε φάρμακο γι’ αυτό. Παρακαλώ πάρτε αυτό το 100άρικο, όπως υποσχόμαστε.
Ασθενής: Μα αυτό που μου δίνετε είναι 20άρικο…
Μηχανικός: Συγχαρητήρια. Η όρασή σας επανήλθε, 50 ευρώ παρακαλώ.
Ζ.

 

ARGYROP-KYRITSAK-CIU.jpg

* ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-Κυριτσάκας συζητούν και ζυμώνονται, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι στη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης. Έχουν μπροστά το σοβαρότερο θέμα που έτυχε για κείνους μέσα στην τετραετία.
Ζ.

 

SKOYPIDIA-CIU.jpg

* ΕΙΚΟΝΑ που υμνεί τον σύγχρονο πολιτισμό της Λάρισας από τον Αλ. Β. Στη Γαλάτη και Κομνηνών χθες, ημέρα 5η.
Ζ.

 

KAMHLA-CIU.jpg

* ΔΕΝ είναι μετεωρολόγος ο Τ.Ζ., ωστόσο, με κάτι τέτοια προβλέπει πως μάλλον είναι να συνεχιστεί η ζέστη.
Ζ.

 

XOMATERH-CIU.jpg

* ΜΙΑ νέα χωματερή που κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει, στο Μακρυχώρι, την έδρα του Δήμου Τεμπών. Μάλλον δεν θα περνάνε από εκεί οι της Δημοτικής Αρχής…

 

ANTRES.jpg

*- ΑΝΤΕ να δούμε τι άλλη βλακεία θα σκαρφιστούν οι γυναίκες…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass