ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2022 18:10
* Ο πρώην και παραλίγο μαζί με τους νυν γαλάζιους αυτοδιοικητικούς. Εκείνος όμως θα πάει για βουλευτής τώρα. Ζ. * Ο πρώην και παραλίγο μαζί με τους νυν γαλάζιους αυτοδιοικητικούς. Εκείνος όμως θα πάει για βουλευτής τώρα. Ζ.

Παρασκευή ενόψει


* ΚΑΛΗΜΕΡΑ στην Πέμπτη, από τον φύσει αισιόδοξο Λαρισαίο.
- Ξυπνή-στέεεεε... Προπαρασκευή λέ-μέεεεε...
***
* Ο φίλος του δίπλα ήταν πολύ πραγματιστής.
- Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη Δευτέρα, αρκεί να είναι Παρασκευή.
Ζ.

Δεν έχει μη
* ΠΡΩΤΗ εβδομάδα, ακόμη λένε οι Λαρισαίοι για τον Οκτώβρη, αναπολώντας και το καλοκαίρι.
- Αυτόν τον μήνα κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μη.
***
* - Ο έρωτας πάντως είναι σαν τη θάλασσα. Αλίμονο αν κόψουμε τα μπάνια επειδή πνίγηκαν πεντέξι.
Ζ.

Ονειρεμένα
* ΦΟΥΛΑΡΑ το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, διηγιόταν ο Λαρισαίος στην παρέα, έβαλα δύο τόνους πετρέλαιο για το καλοριφέρ, πλήρωσα ΟΤΕ, ΔΕΗ, κινητά, τίγκαρα με ψώνια το ψυγείο και τα ράφια του σπιτιού κι εκεί που ήμουν στη δουλειά και είχα πείσει το αφεντικό να μου κάνει 40% αύξηση, εκεί λοιπόν, ντριννν... Χτύπησε το ξυπνητήρι.
Ζ.

Από Γαλλία
* ΔΕΝ ξέρω εσείς, αλλά εμείς στο σπίτι είμαστε όλοι θυμωμένοι, σχολιάζει η Ντ. Δ.: Θα μπορούσαμε να είμαστε αποσβολωμένοι ή έντρομοι ή σοκαρισμένοι, αλλά εμείς είμαστε πολύ, δυνατά, ωραιότατα θυμωμένοι. Πάει ο ένας στη λαϊκή, γυρίζει πίσω με 40 ευρώ λιγότερα και πέντε ζαρζαβατικά, ρίχνει δύο «γαλλικά». Πάει ο άλλος σούπερ μάρκετ, γυρνάει με ανάλαφρο πορτοφόλι, εξίσου ανάλαφρο καλάθι, ρίχνει περισσότερα «γαλλικά». Βαστάμε γερά γιατί είμαστε υγιέστατα θυμωμένοι...
Η οργή μας βαφτίζεται «τοξικότητα» και πάλι προσπαθούν να μας πείσουν πως μπορούμε να είμαστε οτιδήποτε άλλο πέρα από θυμωμένοι με τους πολυχρονεμένους κυβερνώντες. Για το μαύρο χάλι της οικονομίας και για το ότι όλοι έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας μπορεί να φταίει ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, ο κακός μας ο καιρός, ο θεός που μας μισεί, αλλά σίγουρα όχι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του...
Θα ήθελα όμως, καταλήγει, να τους θυμίσω μια γαλλική παροιμία που μιλάει για ζώα. «Όταν το πρόβατο θυμώνει, είναι χειρότερο από λύκος».
Ζ.

Χάρτης Ρομά
* ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ, όπως ανακοινώθηκε, διοίκηση στη νέα, φέτος ιδρύθηκε Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά, η οποία εκπροσωπεί, λέει, 11 τσιγγάνικους οικισμούς της Θεσσαλίας. Σήμα της, ο χάρτης της Περιφέρειας με σημαδεμένους τους οικισμούς στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τους Σοφάδες, τον Τύρναβο, τη Γιάννουλη, τα Φάρσαλα και τον Βόλο. Όχι όμως και τη Λάρισα με τον πολυπληθέστερο πυρήνα Ρομά, ενώ και τα Φάρσαλα, στον εν λόγω χάρτη, βρίσκονται τοποθετημένα στον ν. Μαγνησίας. (Οι Βολιώτες προσάρτησαν τα Φάρσαλα;).
Ζ.

1,2,3...
* ΚΑΙ Λάρισα στη σχολιογραφία του «24/7» για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ: Να είστε βέβαιοι ότι αυτή δεν έγινε έτσι εθιμοτυπικά επειδή ξεκίνησε χθες η νέα Κοινοβουλευτική σύνοδος, αλλά για να «μαζευτούν» οι βουλευτές, μια και το κλίμα γενικευμένης γκρίνιας είναι εμφανέστατο σε όσους γνωρίζουν. Άλλοτε εκφράζεται «προς τα έξω» και άλλοτε όχι.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης για παράδειγμα, έκανε αισθητή την παρουσία του «στριμώχνοντας» τον Κώστα Σκρέκα. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής θυμίζει τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 28 Σεπτέμβρη. Εκεί που όπως υποστηρίζει απέσπασε τη δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος πως «όλα τα νοικοκυριά -οριζοντίως- θα επιδοτηθούν για την κατανάλωση φυσικού αερίου με 90 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, ώστε να περιοριστεί από 40% έως και 50% η τιμή του, σε σχέση με αυτό που θα ήταν, αν δεν υπήρχε επιδότηση». Τονίζει μάλιστα πως ο Κ. Σκρέκας παραδέχθηκε το πρόβλημα. Αυτή όπως αντιλαμβάνεστε είναι η ευγενική διατύπωση.
***
* ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος όμως και ο Μ. Χαρακόπουλος, που φαίνεται ότι ακούει «τα σχολιανά του» στον αγροτικό νομό της Λάρισας που εκλέγεται, κι ευελπιστεί να συνεχίσει. Αυτός πάλι πληροφορεί ότι οι αγρότες «αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έως σήμερα ελήφθησαν για την άμβλυνση των συνεπειών από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους». Όμως προσθέτει «ευελπιστούν, ότι θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα». Οπότε μπορείτε να κάνετε κι εδώ τη «μετάφραση».
Κι ενώ ο κόσμος πιέζει τους «γαλάζιους» βουλευτές κι αυτοί την κυβέρνηση, η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης δεν φαίνεται πως θα είναι εύκολη υπόθεση για τη ΝΔ. Το κατέστησε σαφές άλλωστε προσφάτως η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής Α’ Αθηνών που δεν δυσκολεύεται να εκφράσει είτε τη διαφωνία της με κυβερνητικές επιλογές, είτε τη δυσθυμία της, «τσίμπησε» την κυβέρνηση και σε ένα κομβικό για την περίοδο γεγονός: Τη στελέχωση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων...
Ζ.

Μετά βαρέθηκε
* ΔΕΝ ήταν και σε μεγάλα κέφια οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ο μόνος λόγος που έχουμε σταθερά τηλέφωνα, είναι για να βρίσκουμε πού στο διάολο είναι το κινητό μας μέσα στο σπίτι.
***
* - Η αισιοδοξία μου κυμαίνεται σε υψηλά για τα χάλια μου επίπεδα.
***
* - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ο γείτονας και ψήνει απ’ το πρωί. Με κάλεσαν κι εμένα, φάγαμε, ήπιαμε αλλά βαρέθηκα μετά και γύρισα σπίτι να ξαπλώσω. Κάλεσα και την αστυνομία να χαμηλώσουν τη μουσική.
Ζ.

Και γυμνισμό
* ΣΤΗΝ εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Άννα Βαγενά, για μια προσωπική συνέντευξη. Η γνωστή ηθοποιός και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τη σχέση της με τις δύο κόρες της, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι κάθε καλοκαίρι πηγαίνει σε παραλία γυμνιστών στη Νάξο. «Εγώ σε αυτή την ηλικία κάνω γυμνισμό στη Νάξο. Κάθε καλοκαίρι πάω σε παραλία γυμνιστών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απελευθέρωση. Είμαι 75 ετών. Δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν ξενυχτάω και προσπαθώ να τρώω υγιεινά. Δεν έχω κάνει καμία αισθητική παρέμβαση», είπε αρχικά.
***
* ΚΑΙ συνέχισε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Έχω δύο υπέροχες κόρες και κάνουν τη δική τους πορεία, έχω τους άντρες τους που τους έχω σαν παιδιά μου και τις συμπεθέρες μου που είμαστε φίλες. Τα εγγονάκια μου, την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Στην οικογένειά μου τα έχω όλα και πάνε όλα καλά. Σε όλα αυτά είναι μέσα και ο Λουκιανός. Είναι παρών σε όλα. Όταν δεν τους ξεχνάμε, οι άνθρωποι δεν φεύγουν».
Ζ.

Λόγω Αγιασοφιάς
* ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ σε εταιρεία είδαν για πρώτη φορά τους ΑΕΚτζήδες συναδέλφους τους χαμογελαστούς, ενημερώνει το Κουλούρι: Με μία πρωτοφανή εικόνα ξεκίνησε η εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εταιρεία διαφήμισης, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν είχαν βιώσει ξανά στα χρόνια που εργάζονται εκεί. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά είδαν τους 3 συναδέλφους τους που υποστηρίζουν την ΑΕΚ, όχι απλά να χαμογελάνε, αλλά να παραμένουν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του οκταώρου, ακόμη και όταν ο φόρτος της δουλειάς ήταν έντονος.
«Δεν ξέραμε καν ότι μπορούν να χαμογελάνε, νομίζαμε ότι δεν είχαν αυτή τη λειτουργία. Μόνο γκρίνιαζαν και ήταν κατηφείς. Τώρα, μέχρι και όταν μας είπαν εκτάκτως πως θα χρειαστεί να δουλέψουμε το Σαββατοκύριακο, αυτοί εκεί, μέσα στο χαμόγελο», σχολίασε συνάδελφος των τριών Αεκτζήδων, για να συμπληρώσει: «Φανταστήκαμε ότι είχαν κάνει σεξ ή κέρδισαν κάποια χρήματα στο Τζόκερ. Αλλά και οι τρεις ταυτόχρονα, παράξενα πράγματα...».
Ζ.

Επιστημονικώς
* ΟΙ σχέσεις των δύο φύλων απασχολούσαν ξανά τη μικτή παρέα Λαρισαίων.
- Οι άντρες βρίζουν τις γυναίκες και οι γυναίκες τους άντρες. Πώς αναπαραγόμαστε ακόμη, ένας Θεός το ξέρει.
***
* - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ έρευνα έδειξε πως όσοι ακριβώς άνδρες ξέρουν τη διαδικασία του μπεν μαρί, τόσες ακριβώς γυναίκες γνωρίζουν τι είναι οφσάιντ.
***
* - Ο ένας έθαψε τη γυναίκα του στο χωράφι. Η άλλη έκρυψε τον άντρα της στην κατάψυξη. Ωραίο πράγμα τελικά ο γάμος, αν καταφέρεις να μείνεις ζωντανός.
Ζ.

Για περιφερειάρχης
* «Ο Κόκκαλης για περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ», διαδόθηκε και γράφτηκε στην Αθήνα. Καθώς επίσης και πως «ο ίδιος καλοβλέπει την ιδέα και αν του προταθεί κάτι τέτοιο, θα πει το «ναι» με μεγάλη χαρά».
Ποιος Κόκκαλης όμως και σε ποια Περιφέρεια; Όχι ο λαρισαϊκός βουλευτής αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο γιος του Σωκράτη μα και εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, ο επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός. Έπεσε λοιπόν η ιδέα να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, απέναντι στον Πατούλη. Και βλέπουμε...
Ζ.

Συγγενείς
* ΠΕΘΑΝΕ χθες σε ηλικία 89 ετών στο Λονδίνο ο Βόιτσεκ Γκραμπόφσκι, πεθερός του πρωθυπουργού, ο πατέρας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας. Η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα. Λογικά εκεί θα βρεθεί και ο Λαρισαίος πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Στάθης καθώς η σύζυγός του, η χορογράφος Έρση Πήττα, είναι αδελφή της Ήβης Γόντικα της μητέρας της Μαρέβας και χήρας πλέον του Βόιτσεκ, με τον οποίο ο Λαρισαίος πολιτικός ετύγχαναν μπατζανάκια.
Ζ.

Και ποίηση
* ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη παρουσιάζεται, σε εκδήλωση στο Θέατρο Τεχνών, Τζαβέλλα και Εργ. Πρωτομαγιάς, η ποιητική συλλογή της Χριστίνας Γιάγκου-Λαβδάκη «Ψηλαφώντας τη ζωή». Το πρώτο βιβλίο της Λαρισαίας, που αυτή ειδικά δεν θα είχε κανένα τεχνικό πρόβλημα να εκδώσει δημιουργίες της, το οποίο έρχεται ως συνέχεια της πολύχρονης ενασχόλησής της με τα καλλιτεχνικά στον τομέα των εικαστικών όμως. Παράλληλα με τη δουλειά της στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Περιφέρειας κατόπιν και τον ρόλο της στο σπίτι, παντρεμένη με τρία παιδιά. Όταν η ευαισθησία πηγάζει και η δημιουργικότητα ξεχειλίζει.
Ζ.

Εγκαίνια ναών
* Ο πιστός λαός υπήρχε πάντοτε στην περιοχή της Λάρισας, το χριστεπώνυμο πλήρωμα χρειαζόταν τις εκκλησίες του. Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα που εισφέρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. , προ αιώνος και παραπάνω.
Εφημερίδα ‘’Σάλπιγξ’’ 1890: Την προσεχή Κυριακήν 22 τρέχοντος τελεσθήσονται εν Αμπελακίοις τα εγκαίνια του Ιερού ναού Αγίας Παρασκευής.
* * *
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Σάλπιγξ’’ 1900: Την προσεχή Κυριακήν 12 τρέχ. τελεσθήσονται τα εγκαίνια του κατά την ενταύθα συνοικίαν Καραγάτζ νεοδμήτου ναού του Αγίου Κωνσταντίνου παρά του Επισκόπου ημών Κυρίου Αμβροσίου μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας.
* * *
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Μικρά’’ 1907: Την προσεχή Τρίτην 25ην τρέχοντος μηνός ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Λαρίσσης Κύριος Αμβρόσιος θέλει τελέσει κατά την διατεταγμένη τάξιν και ακολουθίαν τα εγκαίνια του εν τη πόλει μας Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αχιλλείου, πολιούχου της Λαρίσσης. Όθεν καλούνται πάντες εν γένει οι φιλόθρησκοι και φιλέορτοι, όπως προσέλθωσι κατά την ανωτέρω ημέραν εις τον ειρημένον Ιερόν Ναόν και μετάσχωσι της μεγάλης και κατ’ εξοχήν λαμπράς εκκλησιαστικής τελετής, η οποία κατά τα εγκαίνια των Ναών μόνον τελουμένη.
* * *
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Μικρά’’ 1908: Η Α. Σ. ο Επίσκοπος ημών κ. Αμβρόσιος, εξακολουθών τας γενναίας προς τους ναούς της πόλεως δωρεάς του, προέβη κατ’ αυτάς εις νέαν τοιαύτην δια τον ναόν του Αγίου Αχιλλείου. Μετακαλέσας εκ Καλύμνου τον διαπρεπή και εν Γερμανία επί δεκαπενταετίαν τελειοποιηθέντα ζωγράφον κ. Γ. Οικονόμου, ανέθηκεν εις αυτόν την κατασκευήν μεγάλης εικόνος του Παντοκράτορος, ήτις θα τοποθετηθή εις τον τρούλον του ανωτέρω ναού.
* * *
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Μικρά’’ 1908: Κατ’ ειδήσεις εξ Αθηνών, ως φυλακή δια τους κληρικούς θα χρησιμεύση και η παρά το Τσάγεζι μονή του Αγίου Δημητρίου.
* * *
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’Μικρά’’ 1909: Αύριον Παρασκευήν, τελούνται εν πάση επισημότητι υπό του σεβ. Επισκόπου μας τα εγκαίνια του εν Καζακλάρ Μεγάλου Ναού, μοναδικού εν Θεσσαλία. Η κατά ταύτα συρροή Πανηγυριστών προμηνύεται μεγάλη η δε αρτισύστατος Μουσική του Τυρνάβου θα παιανίζει εκλεκτά τεμάχια καθ’ όλην την ημέραν.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass