ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2022 16:21
* ΗΤΑΝ να ειπωθεί κι αυτό. Τα ύστερα του κόσμου… Ζ. * ΗΤΑΝ να ειπωθεί κι αυτό. Τα ύστερα του κόσμου… Ζ.

Με πασπάλα
* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κοντεύουν, καμπαναριό έχουν, να και χιονάκι, και στην Καλλιπεύκη στον Όλυμπο και στην Ανατολή στον Κίσσαβο, που ξύπνησαν πασπαλισμένες χθες το πρωί. Ήταν θέμα υψόμετρου. Μακάρι και χαμηλότερα…


Ζ.

Βαθιά νύχτα
* Η πιο μεγάλη νύχτα είναι τώρα, απόψε Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Στο βάθος του χειμώνα με ενθαρρυντικό το ότι από αύριο αρχίζει πλέον και μεγαλώνει η μέρα, η οποία μέχρι χθες όλο και μίκραινε, ο ήλιος αντεπιτίθεται, που όλο υποχωρούσε, σύντομα θα οδηγήσει στην άνοιξη.
Ζ.

Θυσία γίνονται
* ΣΤΕΝΗ σχέση με το σύμβολο των Χριστουγέννων οι Λαρισαίοι.
- Θα κοιμηθώ δίπλα στα μελομακάρονα να μη με φάει το πηγαινέλα όλη νύχτα.
***
* - ΓΙΑΤΙ δηλαδή δεν κάνει το μελομακάρονο για τον βήχα; Σιρόπι δεν έχει κι αυτό;
***
* - ΕΓΩ βρε δεν σε αγαπάω; Που έφαγα όλα τα μελομακάρονα για να μην παχύνεις εσύ;
Ζ.

Πλαστική σακούλα
* ΣΑΜΠΩΣ δεν έχουν αφορμές να στραφούν οι Λαρισαίοι κατά του πολιτικού κατεστημένου;
- Μάνα, εκλέχθηκα ευρωβουλευτής.
- Βαλίτσα να πάρεις.
***
* - ΕΙΜΑΙ κατά της πλαστικής σακούλας, εκτός εάν περιέχει χρήματα μέσα...
***
* - ΠΡΟΤΕΙΝΩ να μειωθούν στα 750 ευρώ οι βουλευτικές αποζημιώσεις κι αν δεν βγαίνουν να τους δίνουμε και 20 ευρώ τον μήνα για τρόφιμα. (Άντε και καλά Χρωστούγεννα).
Ζ.

Και παρατάσεις
* ΑΠΟ τη μια τα επιδόματα για το σούπερ μάρκετ, τα εικοσάρικα μηνιαίως για τη διατροφή. Για καμιά γενναία αύξηση των μισθών, πάντως, δεν ακούστηκε. Το νέο pass αρχίζει Φεβρουάριο.
Κι είναι λοιπόν επιπλέον και οι παρατάσεις. Δύο μήνες περιθώριο φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας, θα έρθουν μετά κι οι συνήθεις άλλες είκοσι-τριάντα μέρες επιπλέον. Συν μέχρι τον Μάρτιο λέει η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Μυρίζει έντονα εκλογές. Πάρε κόσμε, δώσε ψήφο. Και μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης…
Ζ.

Ζητείται λατέρνα
* ΜΕ όπλο το χιούμορ, οι Λαρισαίοι απέναντι στα οικονομικά ζόρια.
- Θα βάλω πινακίδα στην πόρτα «Προσοχή Άφραγκοι». Να μην ταλαιπωρώ τα παιδάκια στα Κάλαντα.
***
* - ΣΑΡΑΝΤΑ χρονών άντρας, ακόμη ραβασάκια γράφεις;
- Τι ραβασάκια ρε μάνα, παιδιά είμαστε; Στον Άι Βασίλη γράφω.
***
* - ΖΗΤΕΙΤΑΙ λατέρνα. Φτώχεια και φιλότιμο έχουμε.
Ζ.

Με τους αιρετούς
* ΑΠΟ 1η Ιανουαρίου του νέου έτους επανέρχονται κι αναλαμβάνουν καθήκοντα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Εκπαίδευσης οι εκλεγμένοι, προσφάτως, αιρετοί του κλάδου. Την προηγούμενη διετία τα Συμβούλια λειτουργούσαν με τα διορισμένα μέλη στις θέσεις των αιρετών, μιας και οι εκπαιδευτικοί απείχαν από την εκλογή τους, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τη Ν. Κεραμέως.
***
* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ του κλάδου επισημαίνουν ότι για τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας, Κατερίνα Καραγιώργου, θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε με τα διορισμένα μέλη, τα οποία η ίδια είχε τοποθετήσει κι όλα περνούσαν 5-0. Εύκολη ζωή, αλλά τώρα θα δυσκολέψουν τα πράγματα, κι αν λένε συμπεριφερθεί συγκεντρωτικά θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Το να λαμβάνονται δηλαδή οι αποφάσεις συλλογικά και όχι από έναν, όπως γινόταν τώρα.
***
* Η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας, Βάσω Ζιάκα, έχει την εμπειρία των αιρετών όλα αυτά τα χρόνια, επιπλέον και η ίδια έχει διατελέσει σε θέση αιρετού στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Μα και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Λάρισας, Νίκος Ζέρβας, έχει την εμπειρία των αιρετών και δη των αιρετών-αιρετικών της αποσχισθείσας, αλλά πάντοτε γαλάζιας ΑΔΗΚ.
Ζ.

Και του χρόνου…
* ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι μεσήλικες Λαρισαίες.
- Φράση που λέμε στο σεξ και στο στόλισμα του Δέντρου: Και του χρόνου, να είμαστε γεροί.
***
* - ΑΣΕ, τσακωθήκαμε στο σεξ…
- Γιατί, τι έγινε;
- Με ρωτούσε αν μου αρέσει κι εγώ έλεγα «Μμμ»…
- Και;
- Να, άναψε το φως απότομα κι είδε ότι έτρωγα μελομακάρονα.
***
* - ΠΑΛΙΑ δεν έκαναν σεξ πριν τον γάμο, τώρα δεν κάνουν μετά.
Ζ.
Προ αιώνος
* ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ, και τότε στη Λάρισα, βιομηχανική ανασυγκρότηση το 1907, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μικρά», που εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
«Ίδρυσις εργοστασίου Μέγα Χαρτοποιείον εν Λαρίσση
Πληροφορούμεθα εξωδίκως ότι ομάς κεφαλαιούχων συμπολιτών μας έλαβε την απόφασιν να ιδρύση ενταύθα και παρά τα Σφαγεία μέγα Χαρτοποιείον. Το εργοστάσιον τούτο, ούτινος η κατασκευή προϋπελογίσθη εις 1,200,000 δραχμάς, θέλει προσδώση εις την πόλιν μας αρκετήν ζωήν, ευχόμεθα δ’ όπως η απόφασις των ιδρυτών του ταχέως λάβη σάρκα και οστά.
***
* ΛΕΓΕΤΑΙ ότι το προσεχές Σάββατον (έως τώρα επέρασαν 34 Σάββατα) έρχονται ενταύθα οι κ. Ανεμογιάννης, Τηλιγάδης και Μελισσινός, όπως υπογράψωσι τα τελικά μετά του κ. Δημάρχου συμβόλαια διά τον ηλκεκτροφωτισμόν της πόλεώς μας. Λέγεται, επίσης, ότι αι σχετικαί μελέται του έργου θ’ αρχίσουν από του προσεχούς Φεβρουαρίου, τον Μάρτιον δε του…1918 θα ιδρυθή και το εργοστάσιον του ηλεκτρικού επί τη τριγωνικής πλατείας, αντικρύ του α’ σχολείου αρρένων. Να ιδούμε και τώρα…
***
* ΚΑΘ’ α έχομεν θετικωτάτας πληροφορίας ο ακαταπόνητος φίλος μας κ. Δημ. Κολόμβος ιδρύει προσεχώς εν τη πόλει μας μέγα εργοστάσιον Παγοποιίας, Χαλβαδοποιίας και Αεριωδών Ποτών υπό τον τίτλον η «Θεσσαλία». Τα μηχανήματα του εργοστασίου τούτου, το οποίον θατιμήσημεγάλως την πόλιν μας, κατέφθασαν ήδη εξ Ευρώπης εις Πειραιά, οπόθεν μετά τινας ημέρας θα μετακομισθώσιν εις Βόλον. Τα συγχαρητήριά μας εις τον φιλοπονώτατον κ. Κολόμβον.
***
* ΤΗ ενεργεία του δημάρχου Κραννώνος κ. Χρ. Παπαθανασίου, ιδρύθη εν τη πρωτευούση του Δήμου, το Τζορμακλή, Ταχυδρομείον, το οποίον ήρξατο λειτουργούν από της παρελθούσης εβδομάδος. Το Ταχυδρομείον τούτο υπό την διεύθυνσιν του εκεί δημοδιδασκάλου κ. Ιπ. Δασκαλάκη, μεγάλας υπηρεσίας θέλει παράσχει εις τον Δήμον Κραννώνος και δη τώρα με την εκείθεν διερχομένην γραμμήν του Σιδηροδρόμου Πειραιώς-Συνόρων.
Ζ.

Όλοι εναντίον του
* ΤΟ αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κατάφερε να αναστήσει ο Βασ. Ζωγράφος με την επίθεσή του στην Ε.Δ.Υ.ΘΕ., την Επιτροπή θεσσαλικών φορέων για τα υδατικά, μια επίθεση που τη χαρακτήρισαν «στα όρια της προβοκάτσιας», διαμαρτυρήθηκαν ότι τους ταυτίζει με την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη, «πήραν φωτιά», τον πήραν σβάρνα. Η απάντηση των 7 παραγόντων, με μια απέραντη ποικιλία πολιτικών τοποθετήσεων. Επίτευγμα για τον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον τα έκανε μούσκεμα, στην άνυδρη Θεσσαλία.
Ζ.
Άλλος θα ήταν
* ΔΕΝ τα είχαν και τόσο καλά τακτοποιημένα στο μυαλό τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Δεν ξέρω τι να κάνω με τη γυναίκα μου, όλο λεφτά μου ζητάει.
- Και τι τα κάνει;
- Δεν ξέρω, δεν της δίνω.
***
* - ΜΑΣΤΟΡΑ, έχω πρόβλημα με την πέμπτη.
- Ε, φέρτο το αμάξι άλλη μέρα.
***
* - ΠΟΙΟΝ είδα το πρωί στον δρόμο και δεν τον γνώρισα;
- Ποιον;
- Δεν ξέρω, δεν τον γνώρισα.
Ζ.

Περί υποκρισίας
* ΜΠΟΡΕΙ να μην έχει να ελπίζει ο Αχελώος σε κείνον, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, ωστόσο, είπε αλήθειες στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Σωκρ. Φάμελλος. Αλήθειες για τα ψέματα των άλλων. Κι όπως έγραφε κι η εφημερίδα, προέβλεψε πως: «Μετά την κοροϊδία Μητσοτάκη στους Θεσσαλούς οι αποφάσεις για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας θα ληφθούν από την επόμενη Κυβέρνηση».
Θύμισε, επίσης, ότι από τη σύσκεψη που είχε αναγγελθεί πανηγυρικά και πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ. Γεραπετρίτη τον Ιανουάριο του 2020 στο Μαξίμου, με υπουργούς, βουλευτές, τους παραγωγικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας, δεν υπάρχει ακόμη κανένα αποτέλεσμα. (Μια σύσκεψη, προ τριετίας, που η ανάμνησή της κάποιους γαλάζιους τους πονάει πολύ).
***
* ΟΙ επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιέχουν εκτροπή του Αχελώου, ομολογεί ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος. Εξηγεί, ωστόσο, πως αυτές «διασφάλιζαν για την ελληνική Πολιτεία τη συνέπεια με τις θεσμικές αποφάσεις των οργάνων. Γιατί με απόφαση των θεσμών εδώ και χρόνια δεν υπάρχει έργο εκτροπής ή μερικής εκτροπής του Αχελώου. Αλλά τα στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν να κοροϊδεύουν και οι Επιτροπές της Βουλής συνεδριάζουν πλέον χωρίς να υπάρχει εισήγηση».
Και επιμένει στην προαναφερθείσα οδό της αληθείας: «Άλλο είναι η διαφορά απόψεων και άλλο η υποκρισία στην πολιτική. Το έχω πει επανειλημμένως, ότι όποιος δεν θέλει να κάνει κάτι για τη Θεσσαλία κοροϊδεύει για την εκτροπή του Αχελώου. Και αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στους ανθρώπους που αγωνιούν στον κάμπο. Η εκτροπή του Αχελώου είναι η βολική δικαιολογία για να μη γίνονται ή για να καθυστερούν υδατικά έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλία». (Με ή χωρίς τα νερά του Αχελώου, τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Θεσσαλίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο).
Ζ.

Να βοηθήσει
* ΕΙΧΕ κατέβει ο Χριστός στη γη να δει πώς πάνε τα πράγματα. Κατάκοπος έφτασε σ’ ένα καφενείο, ζήτησε ένα νερό, το ήπιε. Εκεί κάθονταν μια παρέα, που προσφέρθηκαν να τον κεράσουν, ο Γερμανάς μια μπίρα, ο Γάλλος ένα ποτήρι κρασί, ο Έλληνας ένα ούζο. Τους ευχαρίστησε δεν ήθελε να πιει, για την καλοσύνη τους, όμως, είπε να βοηθήσει ανταποδίδοντας. Ρώτησε τι πρόβλημα είχαν.
- Πονάνε οι αρθρώσεις μου, λέει ο Γερμανός. Τον αγγίζει ο Χριστός, περνάνε όλα.
- Πονάει η μέση μου, συνεχίζει ο Γάλλος. Τον αγγίζει ο Χριστός, περδίκι.
- Μην τολμήσεις να με πλησιάσεις, τον αποπαίρνει ο Έλληνας. Αύριο περνάω Επιτροπή στο ΙΚΑ για αναπηρική.
Ζ.

DELTIO_CIU.jpg

* ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ χρόνια πριν, πάλι τα ίδια τώρα. «Η πείνα συνεχίζεται», λέει ο Αντ. Θ. Επισιτιστικόν Δελτίον τότε, Food Pass τώρα, δεν άλλαξαν και πολλά. Και καλή όρεξη.
Ζ.

DENTRO_CIU.jpg

* Η φύση στόλισε κι ο Β. Α. το αποτύπωσε. Και δεν χρειάστηκαν, λέει, φωτάκια ούτε μπαλίτσες.
Ζ.

ERGA_CIU.jpg

* ΤΣΙΜΠΑΕΙ, τσιμπάει... (Έργα, έργα.)
Ζ.

KALAUI_CIU.jpg

* ΚΑΙ πλέκει και πλέκει, όλο φτιάχνει ο υπουργός καλαθιού.
Ζ.

KOLLATOS_CIU.JPG

* ΕΤΟΙΜΟΣ για μάχιμη δικηγορία ο Επαμεινώνδας Κολλάτος. Ο 25χρονος Λαρισαίος ορκίστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους γονείς του, τον πρώην δήμαρχο Τεμπών Κώστα και τη Μαριάννα.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass