ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2020 19:15
*ΛΥΓΕΡΟΣ ο ομιλητής, έλλειψη ευλυγισίας όμως στη διοργάνωση της εκδήλωσης, για το επίκαιρο θέμα των εξελίξεων με την ΑΟΖ. Οι συνδιοργανώτριες οργανώσεις των αποστράτων και Κυπρίων, στο ενσταντανέ οι επικεφαλής τους, ζήτησαν συγγνώμη καθώς τόσος κόσμος υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει όρθιος επί δίωρο. Το «Χατζηγιάννειο» αποδείχθηκε μικρό, ενώ τα ηχητικά στον διάδρομο ήταν χαλασμένα κι οι όσοι έμειναν απ’ έξω δεν άκουγαν.  Ζ. *ΛΥΓΕΡΟΣ ο ομιλητής, έλλειψη ευλυγισίας όμως στη διοργάνωση της εκδήλωσης, για το επίκαιρο θέμα των εξελίξεων με την ΑΟΖ. Οι συνδιοργανώτριες οργανώσεις των αποστράτων και Κυπρίων, στο ενσταντανέ οι επικεφαλής τους, ζήτησαν συγγνώμη καθώς τόσος κόσμος υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει όρθιος επί δίωρο. Το «Χατζηγιάννειο» αποδείχθηκε μικρό, ενώ τα ηχητικά στον διάδρομο ήταν χαλασμένα κι οι όσοι έμειναν απ’ έξω δεν άκουγαν. Ζ.

Νέον Έτος

*ΜΕΧΡΙ πότε άραγε θα αλληλοεύχονται Καλή Χρονιά οι Λαρισαίοι όταν συναντώνται.

Και καλά στις πίτες και τις άλλες ετήσιες εκδηλώσεις συλλόγων αλλά στον δρόμο, ως πότε; Λογικά όταν εκπνεύσει ο Ιανουάριος θα λήξει και η περίοδος ευχών για το Νέον Έτος, που θα έχει παλιώσει.

***

*ΕΤΟΣ 2020. Δύο εικοσάρια έναντι αλλήλων, να κοιτάζονται στον καθρέφτη. Μια τόσο συμμετρική χρονιά αριθμητικώς, εντελώς αρμονική, που μοιάζει δημιούργημα γραφίστα.

Ζ.

 

Από το ΣτΕ

στην ΠτΔ

*ΕΦΤΑΣΕ το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει γυναίκα την Προεδρία. Κι όλη η Λάρισα χθες συζητούσε φυσικά για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αιφνιδίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης και με την επίσπευση της ανακοίνωσης, είχε μακρυγορήσει άλλωστε η προεδρολογία. Τα περί επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, τις εμπλοκές με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό που επικαλέστηκε η αντιπολίτευση, δεν στέκουν και τόσο, αλλαγή ατζέντας δυό μέρες νωρίτερα δεν αξίζει τον κόπο. Κυρίως αιφνιδίασε με την επιλογή προσώπου. Μόνο ο Μαν. Κοττάκης της ‘’Εστίας’’ λέει, είχε αναφερθεί στην πρόεδρο του ΣτΕ ως πιθανή ΠτΔ, από τον Νοέμβριο ακόμα.

***

*ΚΙ έτσι ο πρωθυπουργός ξέμπλεξε άνετα από σαμαρικούς, καραμανλικούς ή και βενιζελικούς ακόμα. Επίσης από τον Πρ. Παυλόπουλο που δεν τον συμπαθούσε κιόλας, ήταν άλλωστε ο μόνος από τη ΝΔ που δεν τον είχε ψηφίσει το 2015. Με τον απερχόμενο ΠτΔ τον βοήθησε λένε και ο Αλ. Τσίπρας που τον έκαψε προτείνοντάς τον δημοσίως επίμονα από πολύ νωρίς. (Καλά μελετημένη κίνηση Μητσοτάκη, από πολλές απόψεις. Επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι το επιτελείο πρωθυπουργού, οι σύμβουλοί του, είναι αετοί).

***

*Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα μη πολιτικό πρόσωπο, σχετικά άγνωστο και σίγουρα με μικρότερη λάμψη και εμβέλεια από τον ίδιο. Ένα ουδέτερο πρόσωπο για ένα πολιτικά εξουδετερωμένο έτσι κι αλλιώς αξίωμα παρά το κύρος του. «Δεν ανήκει στη δικιά μας πολιτική οικογένεια», φρόντισε να επισημάνει ο πρωθυπουργός. Αλλά ούτε και συριζαία δείχνει να είναι.

Επί ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣτΕ αλλά ήταν η σειρά της λένε στην επετηρίδα, απλώς η τότε κυβέρνηση δεν έφερε τα πάνω κάτω όπως γινόταν συνήθως. Ωστόσο λέγεται ότι ο Αλ. Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφραστεί εγκωμιαστικά για το έργο της ως δικαστής. Ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για μια γυναίκα που διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της, την ευθυκρισία της αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. (Και πέταξε το μπαλάκι στον αρχηγό της αντιπολίτευσης).

***

*Ο οποίος υποδέχθηκε την μπαλιά συναίνεσης κι έκανε ριβέρς ως άλλος Τσιτσιπάς. Αποδεχόμενος ο Αλ. Τσίπρας θύμισε ότι η προτεινόμενη «ήταν μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησής του, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ», υπογραμμίζοντας πως «τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε καταψηφίσει αυτή την επιλογή». Εν ολίγοις «εγώ την είδα πρώτος». Για να προσθέσει με την ευκαιρία ότι «η επιλογή της για την ΠτΔ δεν ακυρώνει μόνο την άθλια προπαγάνδα για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των προοδευτικών επιλογών».

(Κόντρα θα υπάρχει, όμως το αποτέλεσμα μετράει. Ότι βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής).

Ζ.

 

Γόνος

*Ο πατέρας της δίκασε τον Ανδρέα, γράφτηκε αμέσως αυτό. Για την ακρίβεια, ο αείμνηστος Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Που εκδίκασε, δεν έστειλε εκείνος την υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο. Επιπλέον οι δικαστές αυτοί τελικά ήταν που αθώωσαν τον Ανδρέα. Ωστόσο ο Ν. Σακελλαρόπουλος δεν αναφέρεται καν στη λίστα των 13 ανώτερων δικαστών που ψήφισαν στο τέλος της δίκης και με 7-6 αθώωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

***

*Η ίδια Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Που εκδίκασε επίσης την υπόθεση, όπου ο πρώην υπουργός έπεσε στα μαλακά, το κακούργημα έγινε πλημμέλημα και επιβλήθηκε ελάχιστη ποινή με αναστολή, ενώ η Αικ. Σακελλαροπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των δικαστών που είχαν ψηφίσει υπέρ της αθώωσής του.

***

*ΕΙΝΑΙ λοιπόν γόνος δικαστικής οικογένειας, όχι ακριβώς αυτοδημιούργητη, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Στο ΣτΕ εισήλθε ως εισηγήτρια το 1982, σε ηλικία μόλις 26 ετών και διελθούσα όλες τις βαθμίδες της πυραμίδας μετά από 36 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2018, βρέθηκε στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας.

Συνδέεται με φιλία τριάντα και πλέον ετών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Μανιτάκη.

***

 *ΕΧΕΙ εξειδικευτεί με σπουδές στο εξωτερικό στα περιβαλλοντικά, στο πώς εκδικάζονται δηλαδή οι σχετικές υποθέσεις, στο τι ορίζει η σχετική νομοθεσία, δεν έγινε και περιβαλλοντολόγος.

Μεταξύ των υποθέσεων που ενεπλάκη ενεργά στο ΣτΕ ήταν κι αυτή του Αχελώου. Ως γνωστόν το ανώτατο δικαστικό όργανο ταλαιπωρεί επί δεκαετίες τα έργα του Αχελώου. Με εισήγησή της το 2007 είχε προκύψει άλλη μια ακυρωτική απόφαση, η τέταρτη κατά σειρά από το 1994, εναντίον των έργων του Αχελώου. (Ήδη πανηγυρίζουν από προχθές στο Αγρίνιο.

«Καίριος ο ρόλος της στο ΣτΕ για την ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου», έγραψαν ήδη εκεί).

Ζ.

 

Σύγχρονη

γυναίκα

*Α, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι διαζευγμένη, μπράβο πρόοδος η Ελλάδα, κι έχει ένα παιδί τη Νιόβη, εννοείται μεγάλη πια. Σύντροφός της ο επίσης νομικός, Παύλος Κοτσώνης. Οι ερευνητές που έπεσαν αμέσως καταπάνω εντοπίζοντας μια σύγχρονη Ελληνίδα με επαγγελματική, κοινωνική, αλλά και προσωπική ζωή.

Μεθοδική, δυναμική, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, κοινωνική, λάτρης της κουλτούρας, λάτρης του θεάτρου και γενικότερα της τέχνης, ενώ καθώς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη είναι οπαδός του Άρη, της αρέσουν τα ταξίδια και τα Μουσεία.

***

*ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ όλα αυτά κι από τον λογαριασμό της στο Facebook. Ναι, όπου μέσω του διαδικτύου σπάει τη σοβαροφάνεια του δικαστηρίου και μετατρέπεται σε έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που αγαπά τη φύση, τον πολιτισμό αλλά και τα ζώα ιδίως τις γάτες. «Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δεν θα χαθούμε», είχε γράψει όταν ανέλαβε πρόεδρος ΣτΕ. (Ο πρωθυπουργός το είχε προβλέψει προ ημερών ότι «δύσκολα θα αρνηθούν με την πρόταση που θα κάνω τα κόμματα της αντιπολίτευσης»).

Ζ.

 

Γυναίκες

*- ΤΟΝ ρώτησα καλέ «Τι ώρα θα βγούμε αγάπη μου;» και ξέρετε τι μου απάντησε; «Αύριο στις 9 το βράδυ. Δεν ξεκινάς να ετοιμάζεσαι σιγά-σιγά;».

***

*ΟΙ Λαρισαίες έλεγαν τα δικά τους χθες στον καφέ.

- Ο άλλος βρήκε επιτέλους φιλενάδα κι απ’ τη χαρά του καλέ σεις το είπε ακόμη και στη γυναίκα του.

***

*- ΜΟΥ λέει ότι είμαι αδιάφορη, εν τω μεταξύ εγώ έχω βρει ήδη νυφικό.

Ζ.

 

Διαρροή

*ΜΕ το που ξεκινούσε το διάγγελμα Μητσοτάκη έφτασε το sms εκ Φαρσάλων από τον δαιμόνιο Γ. Γ. περί Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την ΠτΔ. Είχε κυκλοφορήσει η απόφαση του πρωθυπουργού; Αποκαλύφθηκε ότι κάνα μισάωρο πριν είχε διαρρεύσει στα αθηναϊκά δημοσιογραφικά γραφεία. Απολύτως λογικό, αναμενόμενο. Αφού τα διαγγέλματα μαγνητοσκοπούνται. Μέχρι να προβληθεί το βίντεο, αν υπάρχει σημαντικό νέο, μαθαίνεται.

Ζ.

 

Οι επίσημοι

*ΣΤΑΝΤΑΡ κοινό στις ετήσιες εκδηλώσεις των διαφόρων συλλόγων με τις πίτες. Δεν είναι μονάχα οι βουλευτές και κάποιοι πεισματάρηδες πολιτευτές που δίνουν το παρών μονάχα, άλλωστε δεν είναι και πολλοί αυτοί.

Πολύ περισσότεροι, που επίσης συντηρούν την εκλογική τους πελατεία με τις ίδιες μεθόδους δημοσίων σχέσεων, είναι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι. Γεμίζουν στο χαλαρό τα τραπέζια των λεγόμενων επισήμων.

Ζ.

 

Μπα, δεν...

*ΚΑΙ να η είδηση, αποκλειστικά «κουλουρτζίδικη»: Απέσυραν τα σερβίτσια που έχουν για να υποδέχονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι μοναχοί του Αγίου Όρους. (Αφού τα επόμενα πέντε χρόνια σίγουρα δεν θα πάει).

Ζ.

 

Προβληματάκια

*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μου λέει ο γιατρός «πόσες μέρες αναρρωτική να γράψω;» Το σκέφτηκα λιγάκι. «Γράψε δεκατέσσερα χρόνια. Κι αν είναι θα ξαναπεράσω».

***

*- ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ να έρθει η ώρα για να σχολάσω. Εν τω μεταξύ δεν έχω πάει ακόμα στο γραφείο.

***

*- Ο καθένας έχει πράγματα που του είναι άχρηστα. Όπως π.χ. κάρτα αναλήψεων της τράπεζας.

Ζ.

 

Πρόκληση

*«ΟΧΙ στην ισοδυναμία των «πληρωμένων» τίτλων των Κολεγίων με αυτών της Ανώτατης Εκπαίδευσης που η εισαγωγή τους σε αυτά έγινε με Πανελλήνιες Εξετάσεις». Από τους δικούς της η κεραμίδα για την υπουργό Ν. Κεραμέως. «Καλώ τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν για δυναμικές κινητοποιήσεις».

Είναι ο γνωστός Λαρισαίος από τη δασκαλομάνα Ελασσόνα, ο Βασ. Κουτσογιάννης που γράφει: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 35 χρόνια πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, τέως πρόεδρος , γενικός γραμματέας και ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας - τέως διευθυντής Δημοτικών Σχολείων Λάρισας - τέως γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.

(Κι από κάτω το πρώτο like από τον νυν πρόεδρο Δημ. Παπαποστόλου).

Ζ.

 

Στάζουν

*ΠΑΓΩΜΕΝΑ νερά στο πεζοδρόμιο της Κουμουνδούρου τα πρωινά, παγίδα γλιστερή για τους διερχόμενους που αιφνιδιάζονται.

Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή αλλά τα κλιματιστικά, που στάζουν έξω από τους σωλήνες απορροής. Κλιματιστικά σε γραφεία υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ζ.

 

Ζήτημα

οπτικής

*Ο ψυχίατρος δείχνει στον Λαρισαίο ασθενή μια μαύρη κηλίδα σε ένα λευκό χαρτί και τον ρωτάει τι βλέπει. «Έναν άνδρα και μια γυναίκα να κάνουν σεξ», απαντά εκείνος.

Ο ψυχίατρος του δείχνει μια δεύτερη κηλίδα και τον ξαναρωτά τι βλέπει. «Έναν άνδρα και μια γυναίκα να κάνουν σεξ», απαντά πάλι ο ασθενής. Ο γιατρός αποφαίνεται: «Είστε σεξομανής».

Κι ο ασθενής έξαλλος: «Τι εννοείτε είμαι σεξομανής... Εσείς έχετε το σημειωματάριό σας γεμάτο εικόνες πορνό».

Ζ.

 

Κρυώνουν

* ΚΡΥΩΝΟΥΝ και κάνουν μάθημα με μπουφάν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαποστόλου. «Το κτίριο έχει αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση και δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια βελτίωσης. Από το 2016 τίθεται το πρόβλημα στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση.

Πρέπει άμεσα ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει σε αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και να προγραμματίσει την αντικατάσταση των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αν ισχύει πάντως είναι ζήτημα. Ας το ελέγξουν οι υπεύθυνοι. Για μικρά παιδιά πρόκειται.

Ν.Π.

 

Έρευνα

* ΠΕΡΙΕΡΓΗ υπόθεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με περιστατικό τοκετού την παραμονή των Χριστουγέννων, από μητέρα που φέρεται να έπασχε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (σύφιλη) χωρίς προηγουμένως να είχε διαγνωστεί, διερευνά πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης.

Το περιστατικό με τις ανησυχίες για έκθεση γιατρών και νοσηλευτών στη σύφιλη, παρότι μεταδίδεται με συγκεκριμένους τρόπους, έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε περιστατικό και πώς το διαχειρίστηκε η μαιευτική- γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου.

Οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δεν περιορίζονται στο περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, αλλά επεκτείνονται και στους λόγους για τους οποίους δημοσιεύτηκε χθες, τρεις εβδομάδες μετά, αναμένονται σήμερα οπότε δεν αποκλείονται και επίσημες ανακοινώσεις...

Δ.Κ.

 

================

 OTAN H LAMIA METAKOMISE2 17 1 2020

*ΟΤΑΝ η Λαμία μετακόμισε στη Λάρισα. Θερμός εναγκαλισμός διοικητών προχθές. Όπου ο της ΥΠΕ Φ. Σερέτης υποδέχθηκε τον του Πανεπιστημιακού Δ. Κατσικονούρη. Αυτοί θα συνεργάζονται και τα Σαββατοκύριακα, όταν επιστρέφουν σπίτι τους.

Ζ.

 

================

 1AGAPAEI TIS GATES3 17 1 2020

 

2AGAPAEI TIS GATES3 17 1 2020

*ΑΓΑΠΑΕΙ λέει τις γάτες η κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν ήταν δηλαδή ζωόφιλος ο Π. Παυλόπουλος που χάιδευε τις χελώνες;

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass