Αύγουστος Κορτώ: Υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2016 19:50

Από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης στην χώρα μας είναι ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ και ο σύντροφός του, Τάσος Σαμουηλίδης. Έπειτα από 12 χρόνια σχέσης, το ζευγάρι κατάφερε να υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις που έκαναν στο Facebook και οι δύο, είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι γι' αυτό. Το γεγονός ανακοίνωσε ο Τάσος Σαμουηλίδης με μια αναμνηστική φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Συγχρόνως ο Αύγουστος Κορτώ περιέγραφε τη χαρά του πατέρα του "Η χαρά του πατέρα μου την ώρα που υπογράφαμε το σύμφωνο, ο ενθουσιασμός με τον οποίο μας φωτογράφιζε ασταμάτητα, το λαμπερό από περηφάνια πρόσωπό του καθώς καμάρωνε τα αγόρια του σ' αυτή τη στιγμή-ορόσημο της κοινής τους ζωής, είναι το ακριβότερο δώρο που έλαβα σήμερα, και κάνει την ευτυχία μου ακόμα μεγαλύτερη. Μακάρι κι εγώ όταν γίνω πατέρας να μοιάσω έστω και λίγο σ' αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο". 

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής του Συμφώνου Συμβίωσης στη χώρα μας, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, να υπογράφει νωρίτερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού. Ένας γιατρός κι ένας εκπαιδευτικός θέλησαν να επισφραγίσουν τη σχέση τους και να κάνουν την αρχή στα ίσα δικαιώματα των πολιτών. Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Αθηναίων με την παρακάτω ανάρτησή του στο Twitter. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass