Εξαφάνισε τα ίχνη της απιστίας σε 10''

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2016 11:25

Λέγεται Snapchat και είναι η νέα «social» μανία παγκοσμίως! Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone που βασίζεται στην ιδέα της εξαφάνισης κάθε ίχνους πράξεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες σε κάθε εμπλεκόμενο. Θυμάστε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που τα μηνύματα που μετέφεραν σημαντικές πληροφορίες αυτοκαταστρέφονταν για να μη διαρρεύσουν στον εχθρό; Έτσι και τα μηνύματα , οι φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνεις στο σύντροφο ή τους φίλους σου, εντελώς αθόρυβα, θα σβήνονται αυτόματα εντός το πολύ 10 δευτερολέπτων! Με τον τρόπο αυτό, οι συνομιλητές νιώθουν πιο άνετα να ανταλλάξουν υλικό άσεμνο, προσβλητικό, αστείο κ.ο.κ., αφού έχουν τη σιγουριά ότι δεν θα πέσει σε… ξένα χέρια (ή και στα… οικεία των νόμιμων συντρόφων όταν μιλάμε για απιστία!).

   Απ’ ό,τι φαίνεται, η εφαρμογή είναι η λύση για τους fun του sexting, της «μετεξέλιξης» του phone sex, όπου οι δυο σύντροφοι ανταλλάσσουν πονηρά μηνύματα και καυτές φωτογραφίες μέσω του κινητού τους.Ο Έβαν Σπίγκελ, ο 23χρονος Αμερικανός που επινόησε το Snapchat μαζί με έναν συμφοιτητή του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, θεωρεί ότι οι εκτιμήσεις για τις πελώριες και ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο sexting είναι υπερβολικές. «Δεν έχω πειστεί ότι η όλη υπόθεση sexting είναι όσο μεγάλη την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ», λέει ο Σπίγκελ, υπογραμμίζοντας ότι «προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να κάνει sexting. Και αυτή η πρακτική δεν φαντάζει και τόσο συναρπαστική, όταν μπορείς να κάνεις σεξ στ’ αλήθεια». Ο Έβαν Σπίγκελ κρίνει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του ανταλλάσσουν απλώς φωτογραφίες με αστείες γκριμάτσες και διάφορα εντελώς μη επιλήψιμα μηνύματα, όχι υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. 

   Ωστόσο, μπορεί ο Σπίγκελ να προτιμά να παρουσιάζει την πιο αθώα εκδοχή της χρήσης του Snapchat, όμως με τη δυνατότητα αποτύπωσης της οθόνης που παρέχουν συγκεριμένα smartphone κινητά, οι φωτογραφίες απαθανατίζονται εύκολα, πριν προλάβουν να διαγραφούν. Κατά καιρούς εμφανίζονται σε διάφορες διαδικτυακές διευθύνσεις γυμνές φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί μ’ αυτό τον τρόπο και αυτό δείχνει πως η αποστολή πορνογραφικού υλικού μέσω της εφαρμογής Snapchat, δεν είναι ασφαλής. Μάλιστα, η διαρροή των φωτογραφιών χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής ονομάστηκε "The Snappening». Σφυγμομέτρηση στη Βρετανία έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες της εφαρμογής έχουν λάβει πορνογραφικού τύπου εικόνες.

   Το Snapchat, αν και στην ελληνική αγορά δεν εμφανίζεται ψηλά στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για iPhone και Android, στις ΗΠΑ έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του «πιο σπουδαίου μη εμπορικού (εφόσον δεν έχει διαφημίσεις) Αpp μετά το Instagram». Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το Snapchat , ανταλλάχθηκαν εκατομμύρια φωτογραφίες και σε στατιστικές συγκρίσεις που έγιναν, αποδείχτηκε ότι συγκεκριμένους μήνες το ποσοστό ξεπέρασε κατά πολύ και το πασίγνωστο Instagram, σε μηνιαίο μέσο όρο.

   Με την εγκατάσταση του Snapchat σε κάποια Android ή iOS συσκευή, ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει προφίλ δίνοντας ένα email, ημερομηνία γέννησης, έναν κωδικό πρόσβασης και ένα μοναδικό username. Μπορεί να δει ποιοι χρήστες από τη λίστα επαφών του τηλεφώνου του έχουν Snapchat προφίλ. Δεν μπορεί να ψάξει για φίλους στο snapchat, πρέπει να γνωρίζει username ή αριθμό κινητού τηλεφώνου.Κάθε χρήστης ακολουθεί όσους επιθυμεί και ακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται. Μπορεί να ορίσει αν θέλει να δέχεται φωτογραφίες μόνο από όσους έχει κάνει αποδεκτούς ως φίλους του στο κοινωνικό δίκτυο ή οποιονδήποτε γνωρίζει το username ή το τηλέφωνό του.

   Κάθε λήψη μπορεί να σταλεί είτε σε ένα φίλο, είτε σε ομάδα φίλων, είτε μπορεί να προστεθεί στην ιστορία (my story) του χρήστη. Σ’ αυτή την περίπτωση, όλοι οι φίλοι του θα μπορούν να δουν όσες φορές επιθυμούν για 24 ώρες τις λήψεις που έχουν προστεθεί στην ιστορία του και θα είναι ορατές σε όλους ακόμα και αν δεν είναι φίλοι.

   Πάντως, δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν ενδώσει σ’ αυτή τη νέα τρέλα των social media. Πρόσφατα η Kylie Jenner… τρόμαξε τον κόσμο, ποστάροντας ένα βίντεο (το οποίο διαγράφηκε μετά από λίγο) που την έδειχνε να κάνει μάσκα ομορφιάς! Η βασίλισσα της ποπ Madonna απ’την άλλη, ανέβασε ένα μικρό teaser από τα γυρίσματα του video clip"Living for Love," που το είδαν σχεδόν 200 εκατομμύρια χρήστες του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου. Και η λίστα συνεχίζεται με δεκάδες ονόματα όπως η Jennifer Loppez, o Arnold Schwarzenegger, η Rihanna, ο Justin Bieber, η Mylie Cyrus, o Jimmy Fallon και πολλοί άλλοι που μοιράζονται καθημερινές στιγμές με τους φαν τους μέσω του Snapchat.

   Μένει να δούμε, λοιπόν, αν η νέα μόδα θα καταλάβει και την Ελλάδα μετά από τις χώρες του εξωτερικού, όπως συμβαίνει με όλα τα ξενόφερτα Αpplications που γίνονται viral στη χώρα μας.

Πηγή: faysbook.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass