Αναγκαία η λήξη της αναπαραγωγής ανισοτήτων στα ΜΜΕ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 11:23

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των ποικίλλων δράσεών της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στη μάχη της ενημέρωσης», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/3/2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνδιοργάνωση των δυο Γενικών Γραμματέων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, εστίασε στην έντονη απήχηση των ΜΜΕ στις καθημερινές εκφάνσεις του βίου όλων μας, εμμένοντας στο πολυσχιδές της αναπαραγωγής στερεοτύπων αναφορικά με τη θέση της γυναίκας, όπως αυτή συχνά προβάλλεται από τα διάφορα ΜΜΕ.

 Η Γενική Γραμματέας, αναφερόμενη στις δράσεις της ΓΓΙΦ σε σχέση με την αντιμετώπιση των αναχρονιστικών αυτών στερεοτύπων, που υπονομεύουν τη θέση των γυναικών, αλλά και την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει φύλου στα ΜΜΕ, γενικότερα, τόνισε ότι :«το τέλος στιςιδεολογίες σεξιστικών στερεοτύπων και την αναπαραγωγή ανισοτήτων στα ΜΜΕ κρίνεται αναγκαιότερο από ποτέ». Και ότι «Ο αγώνας μας για την αποκατάσταση φαινομένων έκφρασης ανισοτήτων λόγου φύλου στα ΜΜΕ αλλά στο γραπτό λόγο, συμπορεύεται με εκείνον των γυναικών εργαζομένων στα μέσα μαζικής επικοινωνίας με κοινή συνισταμένη τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της γυναίκας ως όν αυθύπαρκτο και δυναμικό, με όρους αξιοπρέπειας και ισότητας».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ομιλήτριες ειδικευμένες στο δημοσιογραφικό χώρο και ειδικότερα τη μάχη της ενημέρωσης από την οπτική του γυναικείου φύλου, πλήθος συνεργατών και από τις δύο Γενικές Γραμματείες και το ΚΕΘΙ και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, αποδεικνύοντας όλοι την ευαισθητοποίησή τους σε εκδηλώσεις που θέτουν στο επίκεντρο τις γυναίκες, ως αναγνώριση των διαρκών αγώνων τους για ισότητα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass