Η Ελληνίδα ερευνήτρια που οραματίζεται να νικήσει τον καρκίνο

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 11:16

Στην Ελλάδα της κρίσης παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες της εποχής, υπάρχουν ευτυχώς ακόμη πολλοί που συνεχίζουν να παράγουν σοβαρό επιστημονικό και ερευνητικό έργο. Μία εξ αυτών είναι και η Δρ. Ζωή Κούρνια, με σπουδές πάνω στη Χημεία σε Ελλάδα, Γερμανία και ΗΠΑ, ερευνήτρια πλέον στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, εργάζεται εντατικά πάνω στο σχεδιασμό αντικαρκινικών φαρμάκων και σε προσομοιώσεις βιομορίων, με τη βοήθεια υπερ-υπολογιστών, καταφέροντας να αποσπά διεθνείς διακρίσεις.

Όταν αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακάλυψε την αγάπη της για τους υπολογιστές και συνδυάζοντας επιστήμη και αγάπη αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

KOURNIA ZOI 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμείς τη γνωρίσαμε με αφορμή την τελευταία της σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Prace (Partnership for Advanced Computing in Europe) που δίνεται σε γυναίκες ερευνήτριες για το έργο τους στην ιατρική και φαρμακευτική επιστήμη με τη χρήση υπολογιστών. Η διάκριση έδωσε χαρά στην ίδια, “φούσκωσε” με περηφάνια όλους εμάς, αλλά το κυριότερο γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα όσους δίνουν τη μάχη με την επάρατη νόσο και προσδοκούν πως σύντομα ένα νέο φάρμακο θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα στη θεραπεία της.

Πόσο κοντά όμως είμαστε σε αυτό; Πώς μπορούν οι Έλληνες επιστήμονες να συμβάλλουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας; Η κυρία Κούρνια απαντά στο WE του Νews247 μέσα από την προσωπική της διαδρομή και την έρευνα της που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass