ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διαρκής αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 8:18 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιουν 2015 11:34

 

 

Η οικονομική κρίση, η βία κατά των γυναικών, η δημοκρατία είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να απασχολούν την Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Λάρισας. Με τον τίτλο «Ας ξανασκεφτούμε ποιες είμαστε, τι πετύχαμε και για ποιους σκοπούς αγωνιζόμαστε σήμερα», πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση τα μέλη της ΕΓΕ Παράρτημα Λάρισας, με στόχο όπως δήλωσε η πρόεδρος του Παραρτήματος Αγγέλα Βαγενά «να προσεγγίσουμε νέο κόσμο. Η παλιά γενιά της Ένωσης είναι εδώ πρέπει να βρούμε τρόπους να φέρουμε κοντά μας και τη νέα γενιά. Τις νέες γυναίκες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά προβλήματα στο χώρο εργασίας τους, στην οικογένειά τους». Σχολιάζοντας η κ. Βαγενά υποστήριξε ότι «στο πλαίσιο της παρούσας κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας τα μέλη της ΕΓΕ αγωνίζονται προκειμένου να μην αποτελέσουν οι γυναίκες θύματα της κρίσης αλλά και της φτώχειας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δρομολογούνται εξελίξεις και προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης στα οποία οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και σε προγράμματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στο κάλεσμα της ΕΓΕ Παράρτημα Λάρισας οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον ειδικά όταν τα θέματα που απασχολούν τις εκδηλώσεις τους έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα, με θέματα υγείας αλλά και δημοκρατίας. Μάλιστα το θέμα που θα απασχολήσει την επόμενη συνάντηση των γυναικών έχει τίτλο «Η Δημοκρατία σε κίνδυνο;».

Συμπερασματικά λοιπόν η Ένωση Γυναικών Ελλάδας μετρά μία μακρόχρονη πορεία με αγώνες και διεκδικήσεις στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική σφαίρα, «προωθώντας και κερδίζοντας σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο αλλά και τη γενικότερη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια. Ο ρόλος της είναι ενεργός σε όλες τις μεγάλες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ως μέλος ενός συνεκτικού δικτύου που μάχεται για την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών και των ανθρώπων σε κάθε σφαίρα της ζωής».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass