Νέα τάση: Αρώματα και χρώματα στα παγάκια

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 12:02

Ουίσκι, βότκα, τζιν, κοκτέιλ αλλά και καφές, τσάι ακόμη και γάλα παίρνουν άλλη γεύση αλλά και άλλη όψη, αν προσθέσετε παγάκια που έχουμε φτιάξει με διάφορα μπαχαρικά ή γλυκαντικά! Σας δίνουμε τη γενική κατεύθυνση αλλά και τρεις συνταγές για να τα δοκιμάσετε. Θα διαπιστώσετε ότι θα γίνουν το νέο must του φετινού σας καλοκαιριού!

 

Τα «νέα παγάκια» δημιουργούνται αρκετά εύκολα, αρωματίζοντας το νερό. Τα βασικά βοηθήματα που θα χρειαστούμε είναι:
Εργαλεία: Μετρητές ή κουτάλια, Μικρή κατσαρόλα, Παγοθήκες (κατά προτίμηση θήκες σιλικόνης)
Συστατικά: Υγρά (π.χ. χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, κρασί), Αρωματικοί παράγοντες (π.χ. μπαχαρικά, τσάι), Γλυκαντικά (π.χ. σιρόπι αγαύης, σιρόπι ρυζιού, μέλι)

Γενική μέθοδος
1. Ζεσταίνουμε ή βράζουμε το νερό με τα πρόσθετα ή διαφορετικά τα αφήνουμε να «ενωθούν» στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
2. Παίρνουμε το δροσερό υγρό και το μοιράζουμε στις παγοθήκες.

Τόσο απλό και γρήγορο, αλλά εάν θέλετε να εμβαθύνετε, σας προτείνουμε μερικά έξτρα tips:
•    Η όψη και η γεύση στα παγάκια εξαρτώνται από το βασικό υλικό, δηλαδή το νερό. Προτιμούμε φιλτραρισμένο νερό, εμφιαλωμένο νερό, νερό πηγής ή απλά βρασμένο νερό.
•    Καθώς το κρύο έχει την ιδιότητα να μειώνει τα χαρακτηριστικά τής γεύσης, προτιμούμε να δημιουργούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα παγάκια, για γεύση στο maximum.
•    Δοκιμάζουμε τη γεύση τους πριν τα παγώσουμε. Όσο πιο έντονη είναι, τόσο το καλύτερο, μιας και θα διαχέεται αργά μέσα στο ποτό μας.
•    Αν χρησιμοποιήσουμε αλκοολούχα ποτά για τα «νέα παγάκια», σημειώνουμε πως πρέπει να ζεσταθούν, ώστε να απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος αλκοόλης και να μπορέσουν να παγώσουν. Εάν μάλιστα, έχουν υψηλά επίπεδα αλκοόλ, όπως για παράδειγμα η βότκα, τότε χρειάζεται να σιγοβράσουν.
•    Σουρώνουμε πάντα το μείγμα πριν το τοποθετήσουμε στις παγοθήκες, καθώς τα στερεά συστατικά παραμένουν στον πάτο, δημιουργώντας αντιαισθητικά κατακάθια.

Συνταγές

Παγάκια Μαύρης Σοκολάτας
Υπέροχο συνοδευτικό για κρύους καφέδες, για διάφανα ρώσικα κοκτέιλ ή απλά για κρύο γάλα!
Θα χρειαστείτε: ¼ φλ. του τσαγιού κακάο σε σκόνη,  2 φλ. του τσαγιού νερό και ¼ φλ, του τσαγιού σιρόπι αγαύης
Τρόπος παρασκευής: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φροντίζουμε να σιγοβράσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και περιμένουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τις παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.
 
Ανατολίτικες πινελιές
Η κανέλα, το γλυκάνισο και το κάρδαμο θεωρούνται τα τέλεια αρωματικά για να προσδώσουν άρωμα σε παλιομοδίτικα κοκτέιλ, σε ένα Μανχάταν ή ακόμα και σε ένα ουίσκι με πάγο. Εξαιρετική επιλογή για να αποκτήσει νέα γεύση και το παγωμένο μας τσάι.
Θα χρειαστείτε: 2 μπαστουνάκια κανέλας, 1 αστέρι γλυκάνισου, 8 κόκκους κάρδαμο, 2 φλ. του τσαγιού νερό και 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Τρόπος παρασκευής: Σιγοβράζουμε όλα τα συστατικά, για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε το υγρό στις παγοθήκες. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε σε κάθε παγάκι έναν κόκκο κάρδαμου για γαρνιτούρα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Αίσθηση bitter
Το μαύρο τσάι, το θυμάρι και μερικές σταγόνες Angostura δημιουργούν το ιδανικό μείγμα για να αρωματίσουμε οποιοδήποτε ποτό ή κρύο ρόφημα.
Θα χρειαστείτε: 2 φλ. του τσαγιού νερό,  2 σακουλάκια μαύρο τσάι,  20 σταγόνες Angostura Bitters και 5-6 κλωναράκια θυμάρι (ξεχωρίζοντας τα φύλλα)
Τρόπος παρασκευής: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, σε σημείο βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τσάι και τις σταγόνες Angostura. Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τα φύλλα θυμαριού.
Περιμένουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου, αφαιρούμε τα σακουλάκια τσαγιού και το μοιράζουμε σε παγοθήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε να παγώσουν.
 

Πηγή: womanidol.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass