Ανανάς: Καρπός νεότητας

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 11:03

Ο ανανάς είναι ο καρπός του καλοκαιριού. Και τα οφέλη του είναι πολλά. Όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση και λιποδιαλυτικές ιδιότητες, αλλά βοηθά στο να παραμένετε λαμπερές και νέες!

Αν έχετε κηλίδες στο πρόσωπο σας και θέλετε να τις εξαλείψετε, τότε βάλτε χυμό από ανανά. Όταν τον εφαρμόσετε θα διαπιστώσετε με τον καιρό μια αισθητή μείωση των μαύρων στιγμάτων από το πρόσωπο. Και μην ανησυχείτε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, διότι η βιταμίνη C που περιέχει αυτό το φρούτο, σας δίνει μια αίσθηση επούλωσης.
Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C και βρομελίνη αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής. Η βρομελίνη είναι ένα ένζυμο που μαλακώνει το δέρμα και έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια στη Νότια και Κεντρική Αμερική για την καταπολέμηση της φλεγμονής και του οιδήματος. Και η βιταμίνη C βοηθάει το σώμα να συνθέσει το κολλαγόνο, το οποίο συμβάλει ώστε το δέρμα να είναι υγιές και νεανικό. Πάρτε χυμό από ανανά και τρίψτε απαλά το το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μετά από λίγα λεπτά, ξεπλύνετε το καλά με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε δύο ή τρεις ημέρες αργότερα.
Οι ίδιες θρεπτικές ουσίες που καθιστούν τον ανανά επωφελή για το πρόσωπο, τον καθιστούν επίσης και για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε μια ήπια απολέπιση με μια φλούδα φρέσκου ανανά. Τρίψτε όλο το σώμα σας και μετά ξεβγάλετε το. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα scrub στα πέλματα των ποδιών σας, για να αποκτήσετε λείες φτέρνες, κάτι που όλες επιθυμούμε, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αν θέλετε να εξασφαλιστεί τη καλή υγεία των δοντιών σας και να αποφύγετε τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, προσθέστε το χυμό ανανά στη διατροφή σας. Διότι περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ούλων, κρατώντας τα δόντια σας υγιή και ισχυρά. Η βιταμίνη C επίσης, βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού πλάκας και μειώνει τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας και ουλίτιδας, καθώς περιορίζει τα βακτήρια του στόματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass