Σνακς με τρία υλικά

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιουλ 2015 17:47

Έχετε τρία υλικά στο σπίτι σας; Αν ναι, δε θα πεινάσετε. Σας προτείνουμε εύκολες συνταγές για σνακ που χρειάζονται μόνο τρία υλικά και ετοιμάζονται σε ελάχιστο χρόνο. Είτε πεινάτε πολύ και θέλετε να φάτε κάτι άμεσα ή έρθουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, αυτές οι συνταγές είναι η καλύτερη λύση.

 

Ψητές baby πατάτες

Θα χρειαστείτε: baby πατάτες, τυρί κρέμα και μπέικον

Βράστε για λίγο τις πατάτες, να μαλακώσουν ελάχιστα. Στραγγίξτε τες, κόψτε στη μέση και αδειάστε με ένα κουτάλι το περιεχόμενό τους, το οποίο θα κρατήσετε σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε την «ψίχα» από τις πατάτες με το τυρί κρέμα και το μπέικον, το οποίο έχετε ψιλοκόψει. Γεμίστε τις πατάτες με το μίγμα και βάλτε τες στο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Χορτοφαγικά burger

Θα χρειαστείτε: Γλυκοπατάτες, φασόλια, ταχίνι

Βράστε, ξεχωριστά, τις γλυκοπατάτες και τα φασόλια. Όταν έχουν βράσει αρκετά σουρώστε τα και κάντε τα πουρέ. Ανακατέψτε τα δύο υλικά και προσθέστε το ταχίνι. Πλάστε το μίγμα σε μπιφτέκια και ψήστε τα είτε στο αντικολλητικό τηγάνι, είτε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Πατατοκεφτέδες

Θα χρειαστείτε: Πατάτες, παρμεζάνα, φρέσκο κρεμμυδάκι

Καθαρίστε τις πατάτες και περάστε τες στον τρίφτη. Αφήστε τες να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Ανακατέψτε με την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και πλάστε τες σε μικρά επίπεδα κεφτεδάκια. Ψήστε τες στο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

 

Brownies

Θα χρειαστείτε: Αυγά, αλεύρι, πραλίνα φουντουκιού

Χτυπήστε 5 αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέστε 200 γρ. αλεύρι (και λίγο περισσότερο, δείτε το με το μάτι) ώστε το μίγμα να γίνει παχύρρευστο. Τέλος, προσθέστε 5 κουταλιές πραλίνας και ανακατέψτε. Αδειάστε το μίγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε αλευρώσει, και ψήστε για 15 λεπτά στους 180. Τα brownies πρέπει να διατηρούν την υγρασία τους και να μην είναι στεγνά, όπως τα κέικ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass