ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Γυμναστική όλη μέρα

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2014 14:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:05

Ακόμα και αν ανήκετε σε εκείνους που δυσκολεύονται να πάνε γυμναστήριο, για τρέξιμο ή περπάτημα, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε κάποιου είδους γυμναστική έστω και εκτελώντας απλές καθημερινές συνήθειες.

Το πρωί με ξυπνάς …με διατάσεις

Μερικές διατατικές ασκήσεις το πρωί, με το που ξυπνάτε είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να βάλετε το σώμα σε κίνηση. Καθίστε οκλαδόν στο κρεβάτι και τεντώστε τα χέρια μπροστά σας. Στη συνέχεια φέρτε τα τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και συνεχίστε την κίνηση προς τα πίσω διαγράφοντας κύκλο. Κάνετε 10 επαναλήψεις.

Σκαλί - σκαλί

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες όσο πιο συχνά μπορείτε, γιατί είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Πατήστε στο σκαλί με τη μύτη του παπουτσιού και μετά με το υπόλοιπο πέλμα. Έχετε τη σπονδυλική σας στήλη ίσια και την κοιλιά σας σφιχτή.

Ασκήσεις στην καρέκλα

Μπορείτε να κάνετε γυμναστική, ακόμη και όταν δουλεύετε. Όπως κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου, ισιώστε την πλάτη σας και δοκιμάστε να ρίχνετε εναλλάξ το βάρος σας από τη μία πλευρά της λεκάνης στην άλλη. Προσπαθήστε να κάνετε την κίνηση πάνω – κάτω, όχι αριστερά δεξιά. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε και τη σπονδυλική στήλη αλλά και τους κοιλιακούς.

Κάντε βόλτες

Αν κάνετε δουλειά γραφείου, καλό είναι να σηκώνεστε συχνά από την καρέκλα και να περπατάτε. Ακόμη και να σηκωθείτε για να πιείτε νερό ή για να πάτε κάτι σε διπλανό γραφείο, βάζει το σώμα σας σε κίνηση και βοηθά να ξεπιαστείτε. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass