ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Διακόσμηση με τα χεράκια σας

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2014 21:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:27

Φτιάξτε υπέροχα σουβέρ με ένα παλιό βάζο που έσπασε. Αγοράστε τα μερικά από τα κλασικά, πολύ οικονομικά σουβέρ, από φελλό. Τοποθετήστε στα μισά από αυτά, τα κομμάτια του γυαλιού και με ένα στιλό, σχεδιάστε το περίγραμμά τους. Στη συνέχεια κόψτε το με ένα κοπίδι. Βάλτε κόλλα σε όλη την επιφάνεια ενός κανονικού σουβερ, και από πάνω κολλήστε το κομμένο και τα γυαλάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

*Φτιάξτε καναπέ για τη βεράντα από τσιμεντόλιθους και ξύλινες δοκούς. Βάψτε τους τσιμεντόλιθους στο χρώμα που επιθυμείτε, περάστε τις δοκούς που θα πάρε από κάποιον ξυλουργό και από πάνω τοποθετήστε μαξιλάρια της αρεσκείας σας.

*Ανανεώστε τα έπιπλά σας με washi tapes. Πρόκειται για ταινίες που κυκλοφορούν στα καταστήματα με είδη κατασκευών ή στο ίντερντετ, σε αμέτρητα σχέδια. Είναι σαν απλά σελοτέιπ και κολλάνε πολύ εύκολα. Τοποθετήστε τα σε καρέκλες, βάζα, μικροέπιπλα ή όπου θα φανταστείτε και αλλάξτε εντελώς την εμφάνισή τους.

*Ένα απλό μπουκάλι αναψυκτικού μετατρέπεται σε τέλειο βάζο, αν το ντύσετε με το ύφασμα της αρεσκείας σας.

*Βάψτε τις λαβές των ξύλινων εργαλείων κουζίνας, με χρώματα για ξύλο και κάντε πιο παιχνιδιάρικα.

*Οι ξύλινες σκάλες είναι μια εξαιρετική διακοσμητική λύση, με πολλαπλές χρήσεις. Τοποθετήστε διπλή, ανοιγμένη, και τοποθετήστε κατά μήκος των σκαλιών της, ξύλινες ή γυάλινες επιφάνειες. Θα έχετε μια πρώτης τάξεως βιβλιοθήκη. Εναλλακτικά, μπορείτε να την ακουμπήσετε γερμένη στον τοίχο του σαλονιού ή ακόμα και του μπάνιου και να τη χρησιμοποιήσετε ως ραφιέρα. Τέλος, μπορείτε να την κρεμάσετε οριζόντια στον τοίχο και να χρησιμοποιηθεί ως εταζέρα.

*Ντύστε παλιά κουτιά παπουτσιών, με ύφασμα ή χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος και χρησιμοποιήστε ως μέσα αποθήκευσης.

*Φτιάξτε χειροποίητα φωτιστικά με μπαλόνι. Φουσκώστε ένα μπαλόνι και κολλήστε πάνω του ένα σεμέν ή μια υφασμάτινη τρέσα με μπόλικη ατλακολ, ώστε να μουσκέψει πολύ καλά. Αφήστε το να στεγνώνει και όταν έχει κοκκαλώσει, σπάστε το μπαλόνι και ξεκολλήστε το. Το μπαλόνι του φωτιστικού σας είναι έτοιμο.

*Χρησιμοποιήστε ένα παλιό μπουκάλι από ποτό ή ένα παλιό βάζο, ως βάση για ένα νέο φωτιστικό. Βάψτε το στο χρώμα που επιθυμείτε ή αφήστε το διαφανές.

*Τοποθετήστε στον τοίχο μικρά γλαστράκια και μέσα τους βάλτε κλαδιά, με λουλουδάκια ή χωρίς που μπορείτε να ανανεώνετε ανάλογα με την εποχή.

*Φτιάξε έναν πάγκο εργασίας για τη βεράντα, χρησιμοποιώντας παλέτες.

*Βάψτε την παλιομοδίτικη κρεμάστρα τοίχου με φωτεινά χρώματα και χρησιμοποιήστε τη για να τακτοποιείτε τα κοσμήματά σας.

*Στερεώστε στον τοίχο μεταλλικά ή πλαστικά καλάθια σούπερ μάρκετ. Μετατρέπονται σε υπέροχα ράφια.

*Κόψτε χρωματιστές καρδιές από χαρτί χειροτεχνίας και δημιουργήστε γιρλάντες που θα στολίσουν το εφηβικό δωμάτιο!

*Ένα παλιό συρμάτινο καλάθι, γίνεται εξαιρετικό βοηθητικό τραπεζάκι. Γυρίστε το ανάποδα και στερεώστε πάνω του ένα κομμάτι ξύλου!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass