Την Τρίτη η πρεμιέρα της Παράστασης WOMAN, αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 14:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:32

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και οι συντελεστές της παράστασης WOMAN πραγματοποιούν, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, μια παράσταση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί ένα φαινόμενο που εγείρει προβληματισμό χρόνο με το χρόνο αφού μια στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη, από την ηλικία των 15 και άνω, έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο ή θύμα ηλεκτρονικής παρενόχλησης στο διαδίκτυο. Αριθμητικά μιλώντας, 62 εκατομμύρια γυναίκες, 22% εκ των οποίων προέρχονται από την Ε.Ε., έχουν πέσει θύματα σωματικής ή  και σεξουαλικής βίας από το σύντροφό τους.  Επιπλέον, σε ένα ποσοστό του 20%  νεαρές γυναίκες, ηλικίας 18-29 ετών, έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης, με το 11% εξ’ αυτών να έχουν δεχθεί ανάρμοστες προτάσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η μουσικο-θεατρική performance WOMAN μετά την επιτυχημένη πορεία της στην προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με ένα νέο κύκλο παραστάσεων, στο θέατρο ΡΟΕΣ στο Γκάζι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. Η παράσταση WOMAN επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν της γυναίκας, από την εποχή των μύθων έως και τις μέρες μας. Μέσα από αναφορές σε διάσημες προσωπικότητες—αλλά και άγνωστες γυναίκες—που ανέτρεψαν τα στερεότυπα διεθνώς, προβάλλεται η ελευθερία που έχει κατακτήσει η γυναίκα, η αλλαγή στις σχέσεις της με το άλλο φύλο και η εν γένει εξέλιξή της σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες ξεδιπλώνονται μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, την πεζογραφία, το video art, έχοντας έντονο το στοιχείο του επίκαιρου και κοινό τόπο στην απόδοσή τους το ρεαλισμό, το σεβασμό αλλά και το χιούμορ.

Βασισμένη σε εκτενή έρευνα, η παράσταση αναφέρεται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή πραγματικότητα, ενώ συγχρόνως προτείνει έναν αναστοχασμό σε σχέση με την ίδια τη γυναίκα και τη σημερινή της ταυτότητα και θέση στην κοινωνία. Τέλος,  επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά όρια μιας γυναικείας υπόθεσης καθώς επιλέγει να απευθυνθεί εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο.

Με την πρεμιέρα της παράστασης, δίνεται η δυνατότητα προβολής του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών αλλά και η ευκαιρία για κάθε γυναίκα που έχει υποστεί τη βία στη ζωή της να προχωρήσει από τη θεωρία, στην πράξη!

Έντεκα γνωστές Ελληνίδες  ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι: Μυρτώ Αλικάκη, Βίκυ Βολιώτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ελένη Ζιώγα, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Φαίη Ξυλά, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ράνια Σχίζα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, αποκαλύπτουν με τη σειρά τους αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών και δίνουν το δικό τους μήνυμα εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=AaATWp5mtSo.

Oι συντελεστές του δρώμενου:

Κείμενο-μουσική επιμέλεια-σκηνοθεσία:                Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνοθεσία-μοντάζ-επεξεργασία βίντεο:               Διαμαντής Καραναστάσης

Διεύθυνση φωτογραφίας:                                      Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη:                                                 Μιχάλης Κωνσταντινίδης

Η κινηματογράφηση έγινε στο θέατρο SKROW.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass