ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΡΑ

Όλα του μπάνιου εύκολα!

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2014 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:53

Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια από τις βασικές αλλαγές που εφαρμόζουν πολλοί στα σπίτια τους, μιας και είναι από τους χώρους που δείχνουν ότι ένα σπίτι είναι σε καλή κατάσταση και περιποιημένο. Είτε κάνετε μικρές αλλαγές, είτε ολική ανακαίνιση υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι λειτουργικό, πρακτικό και όμορφο.

 

Αν δε θέλετε να επενδύσετε πολύ χρήμα και χρόνο στην αλλαγή της όψης του μπάνιου, μπορείτε να κάνετε μερική ανακαίνιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τις μπαταρίες στο νιπτήρα και τη μπανιέρα ή το ντους, να προσθέσετε ένα πρακτικό έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους, στη θέση του απλού νιπτήρα, ή ακόμη και να τοποθετήσετε στην υπάρχουσα μπανιέρα σας μια στήλη υδρομασάζ, σε συνδυασμό με ένα πάνελ για μπανιέρα. Όλες αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τη διαφορά στο μπάνιο, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε, να κάνετε γκρεμίσματα, αλλά και να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Από την άλλη, μια ριζική αλλαγή μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα και να κοστίζει κάτι παραπάνω – ανάλογα βέβαια και με τα υλικά που θα διαλέξετε – αλλά μια τέτοια αλλαγή σε έναν τόσο βασικό χώρο του σπιτιού, που συνδέεται και με την υγιεινή, θα ανταμείψει τον κόπο σας. Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε αυτή την περίπτωση εκτός από τα σωστά υλικά, πρέπει να διαλέξετε και καλούς μάστορες, όπως υδραυλικό, πλακά, μπογιατζή και ηλεκτρολόγο για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες της ανακαίνιση καλό είναι να κάνετε μια καλή μελέτη του χώρου, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα τετραγωνικά του χώρου. Η διάταξη των ειδών υγιεινής, επειδή δεν είναι αντικείμενα που μπορούν να μετακινηθούν, είναι πολύ σημαντική. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε τα πλακάκια, όπως επίσης και το νιπτήρα, τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, και κάποια τυχόν έπιπλα.

Σε ότι αφορά τα πλακάκια, καλό είναι να διαλέξετε κάτι απλό για να μην το βαρεθείτε. Η αλήθεια είναι ότι πλέον στην αγορά κυκλοφορούν εξαιρετικά σχέδια, πολύ μοντέρνα, με έντονα χρώματα και ιδιαίτερες υφές, όμως αν δεν είστε πραγματικά τολμηροί μην επιλέξετε κάτι απλώς και μόνο γιατί είναι της μόδας. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν οι ψηφίδες που δίνουν έναν τόνο κομψότητας στον χώρο. Είναι ανθεκτικές στην υγρασία και στους υδρατμούς, καθαρίζονται εύκολα και έχουν απλή εφαρμογή, ιδίως στα σημεία του τοίχου κοντά σε διακόπτες και πρίζες.

Για την αντικατάσταση της φθαρμένης σας μπανιέρας μπορείτε να επιλέξετε από ένα απλό μοντέλο σε κλασικό σχήμα ως το πλέον εξελιγμένο υδρομασάζ σε ιδιαίτερο σχήμα, αρκεί βέβαια να έχετε αρκετό χώρο. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σύνθετα συστήματα μπανιέρας και ντουζιέρας μαζί που προσφέρουν αυξημένη χρηστικότητα. Φροντίστε τα αξεσουάρ της μπανιέρας να είναι αντιολισθητικά για να σας παρέχουν ασφάλεια.

 

Σε περιπτώσεις εξαιρετικά μικρών μπάνιων προτείνεται η αντικατάσταση της μικρής ούτως ή άλλως παλιάς μπανιέρας με μία σύγχρονη κλειστή ντουζιέρα, που μπορεί να διαθέτει και στήλη υδρομασάζ. Για την αντικατάσταση των υπολοίπων ειδών υγιεινής μπορείτε να προτιμήσετε τη λύση των εντοιχιζόμενων προϊόντων τα οποία συνήθως δίνουν στο χώρο την αίσθηση μεγαλύτερης άνεσης. Επίσης, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου τοποθετήστε ράφια τοίχου. Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερα αντικείμενα και ντουλάπια τοποθετείτε τόσο πιο κλειστός δείχνει ο χώρος.

Στα μικρά μπάνια η τοποθέτηση μεγαλύτερου καθρέφτη μπορεί επίσης να μεγαλώσει την αίσθηση του χώρου εάν συνδυαστεί με την εγκατάσταση ενός καλύτερου συστήματος φωτισμού. Μπορείτε συνδυαστικά να προτιμήσετε και τα συστήματα κρυφού φωτισμού τα οποία συνήθως μπαίνουν στις ψευδοροφές ή σε οποιαδήποτε άλλη επιτοίχια κατασκευή με γυψοσανίδα. Για μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση μην παραλείψετε να αντικαταστήσετε τον νιπτήρα με ένα έπιπλο μπάνιου. Η χρήση του ξύλινου πάγκου σίγουρα θα προσδώσει μία πολύ ζεστή εικόνα στον εκ φύσεως κρύο χαρακτήρα του μπάνιου, ωστόσο το μάρμαρο απαιτεί λιγότερη φροντίδα και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός ιδιαίτερου χρώματος και σχεδίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass