ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑ

Όταν ο Αι Βασίλης το παρακάνει

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2014 13:53 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:18

Τα παιδιά είναι το παν και συνήθως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, συνηθίζουμε να τα κακομαθαίνουμε με πολλά- πολλά δώρα. Είτε γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει να τους στερήσουμε τίποτα, είτε γιατί προσπαθούμε να εξαγοράσουμε τις ενοχές μας που δεν έχουμε χρόνο, που δουλεύουμε πολύ ή ακόμη επειδή τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας, δεν επιτρέπουν σπατάλες τις προηγούμενες ημέρες του χρόνου.

Κι  όμως όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι λάθος να θεωρούμε ότι η ευτυχία τους εξαρτάται από την αφθονία των αγαθών και ακόμη μεγαλύτερο το να τους διδάσκουμε κάτι τέτοιο .

Δείξτε του έμπρακτα την αξία ενός δώρου: Συζητήστε με τα παιδιά για το νόημα των Χριστουγέννων, της προσφοράς και της ανταλλαγής των δώρων και προσπαθήστε να τους δώσετε να κατανοήσουν ότι η αξία της κίνησης έχει μεγαλύτερο ηθικό βάρος από με την ανταλλακτική αξία μιας αγοράς.  Μαζί με το παιδί επιλέξτε παλιά παιχνίδια σε καλή κατάσταση, τα οποία μπορείτε να δωρίσετε σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη. Συσκευάστε τα όμορφα, εσωκλείστε ευχετήριες κάρτες και επισκεφθείτε τον σύλλογο ή το ίδρυμα όπου θέλετε να τα προσφέρετε.

Ακούστε το παιδί: Πριν τρέξετε στα καταστήματα, ρωτήστε το παιδί τι θα ήθελε ως δώρο για τα Χριστούγεννα. Το πιο πιθανό – και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες- είναι να πάρετε μια μόνο απάντηση, που μπορεί να αφορά κάτι που έχει δει στην τηλεόραση ή κάτι απλό όπως για παράδειγμα ένα βιβλίο ή μια μικρή κούκλα.  Καθώς το παιδί μεγαλώνει ενδέχεται να ζητήσει κάποιο ακριβότερο δώρο, όπως μια κονσόλα παιχνιδιών.  Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να του την πάρετε, αν όχι μπορείτε να του εξηγήσετε τους λόγους και στη συνέχεια να βρείτε μαζί ένα άλλο δώρο μικρότερης αξίας.  Αποδεσμεύστε τον εαυτό σας από την «τελειότητα». Η αδυναμία σας να τους παρέχετε ότι ζητήσουν, δεν σας κατατάσσει σε χαμηλότερη κατηγορία. Η «τελειότητα» ενός δώρου έγκειται στην ανιδιοτελή προσφορά προς τα παιδιά και όχι στην οικονομική του αξία.

Δεν υπάρχουν «καλά» δώρα: Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τις επιλογές του φιλικού περιβάλλοντος. Κάθε οικογένεια έχει τον δικό της προϋπολογισμό για τις γιορτές και θέτει τα δικά της όρια. Μην επηρεάζεστε από την λίστα των φίλων και συγγενών και προσπαθήστε να μένετε σταθεροί στις επιλογές σας, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση στο παιδί, με βάση τις δικές σας οικονομικές δυνατότητες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass