ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποτοξίνωση: Το κλειδί της ευεξίας

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2014 14:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:42

Η αποτοξίνωση, δηλαδή η απομάκρυνση των περιττών ουσιών από το σώμα μας, έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό καθώς μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αντιγήρανση και την καύση λίπους, αυξάνει την ενέργεια ενώ μειώνει την κούραση και το άγχος.

Ακριβώς τώρα, λίγο μετά τις γιορτές που μπορεί να υπερβάλατε λιγάκι με το φαγητό και το ποτό, είναι η κατάλληλη περίοδος να αποτοξινωθείτε, εντάσσοντας κάποιες από τις παρακάτω τροφές στην καθημερινή σας διατροφή.

Νεροκάρδαμο

Αντί για μαρούλι ή ρόκα, επιλέξτε νεροκάρδαμο. Είναι ένα γευστικό λαχανικό, που έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τα ένζυμα που καθαρίζουν το συκώτι, κρατά τις ελεύθερες ρίζες μακριά από τα κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ καλό φυσικό διουρητικό.

Νερό με λεμόνι

Τα λεμόνια, εκτός του ότι αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C για τον οργανισμό, βοηθούν στην αποτοξίνωση και την καύση του λίπους. Κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας πιείτε χυμό από ένα λεμόνι, διαλυμένο σε χλιαρό νερό. Αν θέλετε προσθέστε και μια κουταλιά μέλι. Από τις πρώτες κιόλας μέρες θα νιώσετε μεγάλη διαφορά στον οργανισμό.

Αγκινάρες

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι αγκινάρες βοηθούν στη σωστή λειτουργία της χοληδόχου κύστης. Εξαιτίας της κυναρίνης που έχουν σε υψηλή περιεκτικότητα, βοηθούν στην παραγωγή της χολής και εμποδίζουν την εμφάνιση δυσπεψίας. Οι αγκινάρες είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης και εξαιρετικά ωφέλιμες για το συκώτι.

Παντζάρια

Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα παντζάρια, αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι. Επίσης, συμβάλλουν στον καθαρισμό των νεφρών και της χοληδόχου κύστης από τις τοξίνες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός. Σε συνδυασμό με την δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι, τα παντζάρια παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες των γιορτών.

Ginger και σκόρδο

Και το ginger και το σκόρδο βοηθούν το συκώτι να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, που αναπτύσσονται στο σώμα.

Πράσινο τσάι

Η εκτεταμένη κατανάλωση υγρών και νερού, βοηθά τον οργανισμό στην αποτοξίνωση και ακόμα περισσότερο η κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν τη λειτουργία του συκωτιού και την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά, εκτός των πολλών θρεπτικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών που περιέχουν, έχουν υψηλότατη περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Όσπρια

Τα όσπρια αποτελούν φυσικές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και αντιοξειδωτικών, που βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Φροντίστε να τα εμπλουτίζετε με λεμόνι, καθώς η βιταμίνη C αυξάνει την πρόσληψη σιδήρου φυτικής προέλευσης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass