ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ

Λευκό τσάι: χαρίζει υγεία και ομορφιά

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2014 21:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:26

Οι ευεργετικές ιδιότητες του λευκού τσαγιού είναι εκατοντάδες και ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί όλες. Οι επιστήμονες συνεχώς ανακαλύπτουν πλεονεκτήματα τα συστατικά του, που ήταν άγνωστα, και χαρίζουν εκτός από υγεία, και ομορφιά.

Η επιστημονική μελέτη για το λευκό τσάι έχει ξεκινήσει τα τελευταία 20 χρόνια και συνεχώς ανακαλύπτει νέα στοιχεία. Για παράδειγμα, εξετάζεται το αμινοξύ που περιέχει, η L-τεανίνη, το οποίο, όταν εισέρχεται στον εγκέφαλο, φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, γεγονός που μακροπρόθεσμα έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα του λευκού τσαγιού είναι τεράστιος. Συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, ομορφαίνει επίσης την επιδερμίδα, δυναμώνει τα δόντια και καταπολεμά το λίπος. Μάλιστα, τελευταίες έρευνες δείχνου ότι ένα συστατικό του, η L-τεανίνη, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, καταπολεμώντας την κατάθλιψη.

Η κατανάλωση λευκού τσαγιού καθυστερεί, επίσης, την εμφάνιση των ρυτίδων. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην αργή αποδόμηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση λευκού τσαγιού εμποδίζει τη συσσώρευση των λιποκυττάρων στον λιπώδη ιστό. Εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού που χρησιμοποιήθηκαν σε μελέτες φάνηκε ότι αναστέλλουν την παραγωγή νέων λιποκυττάρων και παράλληλα μειώνουν τον όγκο των αποθηκευμένων.

Όμως, η ουσία που κάνει το τσάι ιδιαίτερα ευεργετικό για την εμφάνισή μας είναι η ριβοφλαβίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β2. Μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη, απελευθερώνοντας ενέργεια, ενώ από την άλλη συντελεί στη σωστή λειτουργία των κυττάρων και του θυρεοειδούς, αλλά και στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Τέλος, το λευκό τσάι, όπως όλα τα είδη τσαγιού, περιέχει φθορίδια. Πρόκειται για το φθόριο σε φυσική μορφή, που δυναμώνει τα ούλα και τα δόντια και αποτρέπει τον σχηματισμό πλάκας και τερηδόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass