Παιδικές δραστηριότητες: Διασκέδαση και δημιουργία

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:30

 

Είναι ένα μικρός Μπετόβεν, ένας νέος Γκάλης ή μια Χαρούλα Αλεξίου; Η μήπως είναι απλά ένα παιδάκι που θέλει να τρέξει, να παίξει, να τραγουδήσει και να ζωγραφίσει, ανακαλύπτοντας διάφορα κομμάτια της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων του;

Όποια και αν είναι η απάντηση, δώστε του το χρόνο και την ευκαιρία να το ανακαλύψει, εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα του με δραστηριότητες που πραγματικά του αρέσουν, που του προσφέρουν γνώσεις, ικανότητες που το εκτονώνουν και του επιτρέπουν να εκφραστεί, σύμφωνα με την ηλικία του. 

 

Κολύμβηση

Η κολύμβηση αποτελεί ένα ξεχωριστό άθλημα με ευεργετικές ιδιότητες για κάθε ηλικία καθώς η άνωση του νερού και η ελευθερία των κινήσεων που προσφέρει, ενδυναμώνουν το σώμα χωρίς να το καταπονούν. Ιδιαίτερα δε στις μικρές ηλικίες, η επαφή με το νερό, αποτελεί ένα διασκεδαστικό τρόπο άθλησης.  Το παιδί μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα κολύμβησης από την ηλικία των 4 ετών, ωστόσο η επαφή με το υγρό στοιχείο μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα, από την ηλικία των 6 μηνών σε εξειδικευμένα τμήματα βρεφικής κολύμβησης.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Η τέχνη είναι ωφέλιμη για παιδιά κάθε ηλικίας. Ειδικά για τα νήπια που ακόμα αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, η ζωγραφική, το θεατρικό και μουσικό παιχνίδι και γενικότερα δραστηριότητες που αφορούν στην τέχνη, αναπτύσσουν και καλλιεργούν τη δημιουργική του σκέψη. Μια καλή ηλικία να ξεκινήσουν είναι τα 3 με 4 έτη, ενώ για μικρότερα παιδιά αναζητήστε προγράμματα που διδάσκουν τα βασικά (σχήμα, χρώμα και υφή) και να χρησιμοποιούν κατάλληλα υλικά (π.χ. χοντρά μολύβια και μαλακά υλικά).

Άθληση

Η άθληση βοηθά τα παιδιά να βελτιώνουν τη δύναμη, την ταχύτητα, την αρμονία, την ισορροπία και την ελαστικότητά τους. Το τένις για παράδειγμα βελτιώνει το συντονισμό ματιού-χεριού, την ευκινησία και την ισορροπία ενώ ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, εκτός του ότι προάγουν τη συνεργασία, μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να αντιμετωπίσει ή και να ξεπεράσει κάποιους φόβους ή τη ντροπή.

Μουσική

Η εξοικείωση του παιδιού με τη μουσική σε μικρή ηλικία έχει πολλαπλά οφέλη και λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχοσύνθεση αλλά και στη δόμηση της προσωπικότητας του. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η μουσική και το τραγούδι βελτιώνουν το δείκτη νοημοσύνης ενός παιδιού, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα του να εκφράζεται. Η επαφή με κάποιο όργανο μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 5 ετών, ενώ νωρίτερα τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, μέσα από μαθήματα μουσικής προπαιδείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass