Δείξε μου τι οδηγείς να σου πως ποιός είσαι

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 23:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44

Το λευκό ξεπέρασε το μαύρο ως το δημοφιλέστερο χρώμα για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων ενώ καφέ και πορτοκαλί έχουν την ταχύτερα αυξανόμενη δημοτικότητα. Η βενζίνη είναι το καύσιμο επιλογής στην Ευρώπη και στη Ρωσία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ οι κινητήρες diesel είναι δημοφιλέστεροι στην Τουρκία.

Αυτά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα Ford Car Buying Trends 2014, η οποία καταδεικνύει τις συνήθειες των αγοραστών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, παρουσιάζοντας τις τοπικές τάσεις και τις αναπάντεχες διαφορές από χώρα σε χώρα.

Σύμφωνα με αυτή το λευκό ξεπέρασε το μαύρο πέρσι ως το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη. Οι Βρετανοί αγοραστές αυτοκινήτων – ίσως επηρεασμένοι από τις κόκκινες στολές των Άγγλων στρατιωτών – είναι οι πιο πρόθυμοι να επιλέξουν το συγκεκριμένο χρώμα,  ενώ οι Ρουμάνοι δείχνουν μεγαλύτερη τάση στα μπλε .Οι Νορβηγοί, από την άλλη, αγαπούν τα καφέ αυτοκίνητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τα wagon προσελκύουν περισσότερο οδηγούς από τη Δανία (86%), την Ολλανδία (79%), και τη Γερμανία (78%).

Σε καμία άλλη χώρα οι βενζινοκινητήρες δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο στη Ρωσία, όπου τα βενζινοκίνητα οχήματα συγκεντρώνουν ποσοστό 97% και ακολουθούν η Τσεχία (80%) και η Φινλανδία (76%). Οι οδηγοί όλων των ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να προτιμούν το μηχανικό κιβώτιο έναντι του αυτόματου – το 85% επέλεξε αυτοκίνητο με μηχανικό επιλογέα ταχυτήτων. Στην Ολλανδία και την Ιρλανδία το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 96% και στην Ελλάδα και την Πολωνία στο 95%. Ακόμα και στη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή αγορά όπου τα αυτόματα κιβώτια είναι πλέον δημοφιλή (48%), η ζυγαριά εξακολουθεί να γέρνει ελαφρώς προς τα μηχανικά.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι των πιο ηλιόλουστων Ευρωπαϊκών χωρών είναι από τους πλέον απρόθυμους να παραγγείλουν το νέο τους αυτοκίνητο με ηλιοροφή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass