Η γυναίκα που κερδίζει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ την ώρα!

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 20:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06

Η Georgina Rinehart από την Αυστραλία πρόσφατα ανακηρύχτηκε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Christy Walton η οποία μέχρι τότε διατηρούσε το σχετικό τίτλο.
Η περιουσία της υπολογίζεται στα περίπου 29 δισ. δολάρια! Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν είναι και ο πλέον εντυπωσιακός αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία της επιχειρηματία.
Αντίθετα, το στοιχείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ο ρυθμός με τον οποίο βλέπει την περιουσία της να αυξάνεται. Και αυτό γιατί μόλις τον περασμένο χρόνο, άγγιζε τα 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό BRW.
Η περιουσία της Rinehart προέρχεται από τον τομέα των εξορύξεων όπου και δραστηριοποιείται. Ο χρυσός μήνας όμως για την επιχειρηματία ήταν ο Ιανουάριος του 2011 καθώς τότε υπέγραψε μια συμφωνία με τη Νοτιοκορεατική Posco για την εξαγορά από τον ασιατικό κολοσσό ενός τμήματος ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος στη Δυτική Αυστραλία.
Η συμφωνία αυτή εκτόξευσε σημαντικά την περιουσία της καθώς της απέφερε περί τα 18 δισ. δολάρια, κάτι που αποδόθηκε εν μέρει και στην αύξηση της αξίας του σιδήρου.
Κέρδη της τάξεως των 18 δισ. δολαρίων σε διάστημα 12 μηνών, ισοδυναμούν με πάνω από 2.000.000 δολάρια κάθε ώρα της ημέρας! Με βάση τη σημερινή ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, το παραπάνω ποσό ισοδυναμεί με 1.648.404 ευρώ...
«Εάν η ζήτηση φυσικών πόρων παραμείνει ισχυρή, η δημιουργία επιπλέον ορυχείων είναι σχεδόν αναπόφευκτη» σημειώνει ο δημοσιογράφος και αναλυτής του BRW Andrew Heathcote για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάθε άλλο παρά απίθανο είναι η κυρία με τα ορυχεία να βρεθεί στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1