ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμήθηκε χθες και στη Λάρισα η γιορτή της μητέρας. Η πρώτη εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο του ΟΥΗΛ όπου οι Εκδόσεις «Διάπλαση» και το βιβλιοπωλείο «Σκάλα Παιδικό Παραμύθι» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσίασαν το νέο βιβλίο της συγγραφέως και ηθοποιού Θεοφανίας Παπαθωμά "Αμαλασούνθα, η νεράιδα της Νύχτας".

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μικροί ηθοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας "Αμυγδαλιές" με υπεύθυνη θεατρολόγο την Αγγελική Βόγια και οι μουσικοί: Ειρήνη Τσερώνη - φλάουτο, Νάντια Μιχαλούλη- πιάνο και Στέλλα Τσιαρδάκα – βιολί, ο μουσικός του παραμυθιού Γρηγόρης Πετράκος και η συγγραφέας Θεοφανία Παπαθωμά, το νέο βιβλίο της οποίας, "είναι ένα γλυκό παραμύθι - νανούρισμα για τα παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι ή δυσκολεύονται να κοιμηθούν".

Η δεύτερη εκδήλωση, που αφορούσε σε θεατρικά δρώμενα, έγινε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου και διοργανώθηκε από την Ομάδα Αλληλεγγύης Ευχή Ζωής και την Ομάδα Μαμάδες ν. Λάρισας σε συνεργασία με το θεατρικό Εργαστήρι "Δίχως Ωμέγα" . Με μητέρες και παιδιά να συμμετέχουν σε θεατρικά δρώμενα από το Εργαστήρι "Δίχως Ωμέγα". Να σημειωθεί πως με πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης Ευχή Ζωής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, πάνες, βρεφικά γαλατά και παιχνίδια, καινούργια και μεταχειρισμένα για παιδιά που χρειάζονται αλληλεγγύη.

ΜΗΝΥΜΑ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

«Οι δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε καθιστούν πιο ευάλωτη τη γυναίκα σήμερα, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στην πορεία της να αντεπεξέλθει στον ύψιστο ρόλο της μάνας.

Η σημερινή μάνα σε πείσμα των καιρών, προσπαθεί να ξεπεράσει συμπληγάδες, για να καταφέρει να προσφέρει στα παιδιά της, καταθέτοντας τον εαυτό της, σε αυτήν την κορυφαία αποστολή.

Το πνεύμα της αγωνιστικότητας, της προσφοράς και της αγάπης της, περισσότερο από ποτέ, γίνεται οδηγός μας, μέσα σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις.

Η γιορτή της σήμερα, που έχει καθιερωθεί ως εθνική γιορτή της μητέρας σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και γιορτάζεται πάνω από έναν αιώνα, αποτελεί μεν αφορμή να τιμήσουμε μια ακόμη φορά τη μητρότητα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να αναλογιστούμε το χρέος που έχουμε απέναντι σε κάθε μάνα, να σταθούμε δίπλα της, να την προστατεύσουμε και να δείξουμε έμπρακτα την αναγνώριση του έργου της, προσφέροντας σ’ αυτήν την κοινωνική μέριμνα που αξίζει σε έναν άνθρωπο που φέρνει τη ζωή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass