ΖΗΤΑ Η ΈΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανθρώπινο χειρισμό των μεταναστών

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2015 20:17

 

 

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην Κω με τη συμμετοχή και Λαρισαίων μελών της, όπου εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα ενάντια στο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη: «Από το χειμώνα του 2015 άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή και την Ασία υποχρεώνονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς με πρώτη πύλη εισόδου τα νησιά μας.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το κατακλυσμιαίο αυτό φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία αντιμετώπισης ενός τόσο σύνθετου και πρωτοφανούς προβλήματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η απουσία μέχρι στιγμής ενός πιο αποτελεσματικού σχεδιασμού και συντονισμού, έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό σημείο με κίνδυνο το αυτονόητο δικαίωμα των προσφύγων στην ζωή.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά εθελοντών, ΜΚΟ και απλών πολιτών της χώρας μας που από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν και εξακολουθούν να προσφέρουν και να συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλους τους κοινωνικούς φορείς και ζητάμε από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. την άμεση εφαρμογή μέτρων για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών των προσφύγων – μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν σε πάρκα, δρόμους και πλατείες ή μετακινούνται μεμονωμένα σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής γης ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα γειτονικών μεταξύ τους χωρών της Ένωσης, μέχρι την μετακίνησή τους στον τελικό προορισμό τους.

Ζητούμε να γίνει επιτέλους σεβαστή η τήρηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των λοιπών Συνθηκών, που αφορούν στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Κυρίως όμως, ζητούμε να σταματήσει ο πόλεμος πριν η κατάσταση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο για τη χώρα μας όσο και τις άλλες χώρες – μέλη της Ε.Ε.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass