ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Κυριάκο, άκου...

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 8:09

Δεν κατάλαβα δηλαδής! Τι παραπάνω μπορούν να σου πουν οι σπουδαιοφανείς πολιτικοί αναλυτές για τον Κυριάκο; Κολοκύθια νερόβραστα θα σου πουν, να ’χαμε να λέγαμε. Εγώ θα σου τα πω όλα, εδώ και τώρα, αφτιά να ‘χεις ν’ ακούς για τον... γιο της Ντόρας και του Τέρη Χρυσού. Τι θα πει πού το ξέρω; Σιγά μην κάνουμε και κανένα τεστ DNA πίσω – πίσω. Βρε σεις, εδώ το λέει ο λαός! Ο κόσμος όλος κι ο ντουνιάς. Είναι δυνατόν να κάνει λάθος αυτός ειδικά ο λαός; Πότε έκανε; Ποτέ! Τούτος ο λαός αφέντη μου είναι ντε φάκτο και ντε γιούρε σοφός, όπως του επιδαψιλεύει σύμπαν το πολοτικολόι της χώρας μετά από εκλογές, χάσει - κερδίσει. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι ο λαός δεν είναι σοφός, αλλά πως είναι ένα κοπάδι από ζωντανά, αλλά αυτοί δεν πιάνονται είναι προβοκάτουρες γκαραντί και πατεντάτοι.

Πάει, το λύσαμε κι αυτό τι είναι ο λαός, ας μιλήσουμε τώρα για τον Κυριάκο, τον επονομαζόμενο και Κούλη. Κατ’ αρχάς, να πάει επειγόντως να βρει νέο υποκοριστικό. Δεν γίνεται αδερφάκι μου να κάνεις καριέρα στη χώρα της... μαγκιάς, την Ελλάδα ως... Κούλης. Τι θα φωνάζουν δηλαδή από κάτω οι χαχόλοι σου; «Μαζί σου Κούλη να γεμίσει το σακούλι»; Ή μήπως στην απέλπιδά τους προσπάθεια να κάνουν ρίμα θα φωνάζουν «Ήρθε η ώρα του... Κούλη – ποντικούλη» ένεκα που έχεις και φάτσα ποντικοειδή; Θα γελάνε μαζί σου ακόμη και τα κανταΐφια – μην σου πω και τα τιραμισού μαζί.

Επομένως το Κούλης απαγορεύεται επί ποινή ροπάλου. Κυριάκος σκέτος. Να λες ας πούμε: «Κυριάκο – Κυριάκο – σκάψε τους τον λάκκο» και να νιώθει ο λαός σύνθημα «γερό». Βαρβάτο, πιασάρικο, λεβέντικο σαν τη λεβεντογέννα που σε γέννησε Κυριάκαρε!

Λοιπόν δεύτερον κρατούμενο. Κάτσε μωρέ αδερφάκι μου και λίγο στην αντιπολίτευση. Θα στρώσετε τον απαυτό σας καμιά φορά; Αϊ σιχτίρ πια, τι φαγώθηκε να ρίξεις τον Τσίπρα σε... 111 μέρες (οποία ακρίβεια!) Άστο εκεί να παιδεύεται το τρελό αγόρι με τις παρωχημένες ροκαμπίλι φαβορίτες και κάτσε στην απ’ όξω να σπας πλάκα. Πρωθυπουργία δεν ήθελες αγόραρε; Τσάκω τώρα μια πρωθυπουργία που θα είναι όλη δικιά σου. Χα!

Οπότε εσύ Κυριάκο μου παίξτο αφ’ υψηλού:

-Ε, κοιτάτε... Εμείς εκεί στο Χάρβαρντ που σπουδάσαμε (καλά, ας μην ήσουνα Μητσοτάκης και σου ’λεγα εγώ. Το πολύ μέχρι Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Πλόβντιβ Βουλγαρίας σε έκοβα κι εσένα και τον «μπούα» της Ραφήνας και τον Αντόνιο Σάμαρανκ και το άλλο το ζαβό, τον ΓΑΠ, όλη την... «τρελοπαρέα» δηλαδή του Κολεγίου Αθηνών)...

Τι λέγαμε; Α, για το Χάρβαρντ. Λοιπόν εμείς οι καλοσπουδαγμένοι –θα έλεγες Κούλη μου- δουλεύουμε επιστημονικά. Δεν είμαστε ευκαιριατζήδες, θέλουμε τον χρόνο μας. Εγώ πήρα το κόμμα σαν τον παλιατζή. Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή από ένα κόμμα που δεν ζει. Τουτέστιν το σαράβαλο μάρκας ΝΔ θέλει το ρεκτιφιέ του. Να αλλάξεις τα αμορτισέρια του, τις τσιμούχες και τα καρμπιρατέρ του μπας και πάρει μπρος. Να κάτσεις τρία τέσσερα χρονάκια στα «πιτς», να βγάλεις νέο πρόγραμμα, να φας το μάτι των εσωκομματικών σου αντιπάλων πριν σου στρίψουν αυτοί το καρύδι στον λαιμό όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες. Και αφού μέσα από τέτοιες «ευγενείς» διαδικασίες τους καθαρίσεις και απαλλαγείς από καραμανλικά και άλλα βαρίδια, έρχεσαι τσίλικος και ωραίος να παραλάβεις τη χώρα. Στο μεταξύ ο αφελής Τσίπρας – που θα έχει παίξει με τη σειρά του τον ρόλο του γερμανοτσολιά- θα έχει καθαρίσει την μπουγάδα. Θα περάσει όλα τα στριμόκωλα μέτρα, μετά θα τον πετάξουν όπως και τον προκάτοχό του σαν στυμμένη λεμονόκουπα κι εσύ θα μοστράρεις ο «ευλογημένος ο ερχόμενος» τύπου.

Στο μεταξύ, τα ζωντανά που τα αποκαλούν και «σοφό λαό» θα έχουν ξεχάσει τον βίο και την πολιτεία σου ως υπουργού. Οι δημόσιοι υπάλληλοι (η... μισή Ελλάδα δηλαδή) θα έχει ξεχάσει πόσες απολύσεις έκανες κείνα τα ωραία μνημονιακά χρόνια. Οι άλλοι πάλι, του ιδιωτικού τομέα ντε, αυτοί δηλαδή που μισούν το δημόσιο και τους δημόσιους επειδή οι ίδιοι έμειναν... απ’ έξω, θα έχουν ξεχάσει πόσο ανίκανος ήσουνα να κάνεις πέντε απολύσεις της προκοπής, αρκεσθείς εν τέλει σε μερικές διαθεσιμότητες. Γιατί εκεί κατάντησες αγόρι μου, να τους έχεις απολύσει και να έχουν χορτάσει καθισιό και να τους πληρώνεις σχεδόν όλο το μισθό από πάνω Κούλη -κοροΐδο που τα ’χες κάνει ρόιδο.

Κυριάκου – Κυριάκου αν θες μεγάλος να γενείς άκου: Κλείσε αυτιά, κλείσε μάτια και σάρωνε. Τους πάντες και τα πάντα. Παίξε μπάλα αγόρι μου κι ας σε βαραίνει το άγος και ο παλαιοκομματισμός του Μητσοτακέικου. Κάνε υπέρβαση. Κάνε ένα τάκλιν και πέτα εκτός γηπέδου παραγοντίλα, «νταβατζήδες», δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και όποιο άλλο κακό συναπάντημα λυμαίνεται τη χώρα. Βγάλε κόκκινη κάρτα στα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα που καμώνονται τους επιχειρηματίες με τα λεφτά του δημοσίου και στους δημόσιους εκείνους που την έχουν δει κηφηναριό και κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία. Ή εμείς και η Ελλάδα, ή αυτοί.. Και άσε τους δήθεν «δημοκρατικούς διαλόγους» και τις «δημόσιες διαβουλεύσεις», όλα αυτά τα αισχρά κόλπα που έχει εφεύρει το σημερινό βουλιαγμένο πολιτικό σύστημα μόνο και μόνο για να κωλυσιεργεί και να σώζει τα «κεκτημένα» του. Αυτός ο τόπος δεν πάει μπροστά με διάλογο και δήθεν «δημοκρατικές διαδικασίες». Μπροστά πας μόνο με γερό σπρώξιμο. Όταν δεν βλέπεις παρά μονάχα τον στόχο, τον προορισμό. Αν κάτσεις και ασχολείσαι με τα ενδιάμεσα και τι λέει ο κάθε... μουζίκος μαύρο φίδι που σε έφαγε.

Και να θυμάσαι και τούτο. Μπράβο σ’ αυτόν τον τόπο των άφιλων και αχάριστων δεν θα ακούσεις ποτέ και από κανέναν, έτσι έχουν εδώ τα έθιμα. Μετά θάνατον και άμα...

Ο παππούς Καραμανλής –πραγματικά μεγάλος ηγέτης- άκουγε εν ενεργεία ων τα σχολιανά του και μόνο μετά θάνατον χρίστηκε «Εθνάρχης» από τους πονηρούς που έχουν κάνει δόγμα το «πέθανε να σ’ αγαπώ». Να σου θυμίσω τον Ανδρέα; Μπούκωσε με χρήμα όλο τον λαό, χόρτασαν ψωμάκι και φόρεσαν... «Αρμάνι» οι νηστικοί και στο τέλος τον έκατσαν στο σκαμνί εν μέσω παλλαϊκής λοιδορίας- μην κοιτάς που σήμερα τον αποκαλούμε «Μεγάλο». Και αν δεν πείθεσαι από αυτούς, θυμήσου Κυριάκο τον μπαμπάκο σου, τον «Ψηλό». Σήμερα τον θυμούνται όλοι και μολογούν πως αν τον αφήναμε τότε να κάνει τη δουλειά του δεν θα είχαμε τα σημερινά χάλια. Όταν κυβερνούσε όμως, τον πέταξαν στο πιτς φιτίλι, σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι.

Κυριάκο – Κυριάκο, σκάψε τους τον λάκκο... Και ρίξε μέσα ό,τι πάει αυτήν τη χώρα πίσω. Ρίχτους και θάψ’ τους γιατί, αν δεν το κάνεις εσύ αρχηγόπουλό μου, είναι βέβαιον ότι θα το κάνουν αυτοί. Σάμπως πρώτη φορά θα είναι; Και αυτοί είναι γρήγορα φτυάρια Κυριάκο μου. Πολύ γρήγορα...

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ

alexiskalessis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass