Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙ

Τα συμφέροντα δεν απειλούν την κυβέρνηση

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2016 5:06

 

Του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από μεγάλα ή και διαπλεκόμενα συμφέροντα που ελέγχουν τα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη στην πολιτική της μεθοδολογία. Αρκεί να θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είχε κατηγορηθεί για ανοχή και συνεργασία με διαπλεκόμενα συμφέροντα, έπεσε καταγγέλλοντας διαπλεκόμενη συνωμοσία σε βάρος της. Είναι κανόνας της ελληνικής πολιτικής ζωής οι κυβερνήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ή προσπαθούν να εντυπωσιάσουν για να συσπειρώσουν την πολιτική και εκλογική τους βάση, να καταγγέλλουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Από τον Κώστα Καραμανλή και το φαγοπότι στου Μπαϊρακτάρη με αντιδιαπλεκόμενες καταγγελίες μέχρι τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος κατήγγειλε δημόσια υποτιθέμενο εκβιασμό της κυβέρνησής του από διαπλεκόμενα συμφέροντα που ζητούσαν πρόσθετη δανειοδότηση, τα έχουμε δει όλα γι' αυτό και δεν εντυπωσιαζόμαστε.

Τσίπρας με Ψυχάρη

Η αντιδιαπλεκόμενη επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού υπονομεύτηκε εξαιτίας των κρυφών επαφών που είχε με τον Σταύρο Ψυχάρη, ο όποιος ελέγχει τον ΔΟΛ και έχει σημαντικό ποσοστό στο Mega. Οι μυστικές επαφές ήρθαν στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία του κ. Ψυχάρη ο οποίος αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα, σε περίπτωση που δεν εξομαλυνθούν οι σχέσεις του με την κυβέρνηση και την ηγεσία της.

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε τις τέσσερις μυστικές συναντήσεις που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ψυχάρη, διαφώνησε όμως ως προς το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δυο άνδρες. Κατά την άποψη του κ. Ψυχάρη ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που προσφέρθηκε να του ρυθμίσει τα επιχειρηματικά του χρέη και να τον βοηθήσει να ελέγξει το Mega ενώ κατά την κυβερνητική ηγεσία ο κ. Ψυχάρης ήταν εκείνος που ζητούσε πιστωτικές διευκολύνσεις και ενίσχυση του ρόλου του στο Mega. Από τη στιγμή που οι δυο πλευρές επιβεβαιώνουν τις μυστικές συναντήσεις και συμφωνούν, διαφωνώντας για τους ρόλους, στο περιεχόμενο της μυστικής διαπραγμάτευσης τεκμηριώνεται η διαπλεκόμενη διάσταση των συναντήσεων τους.

Επομένως, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του γι' αυτά που κάνει ο ίδιος με ισχυρό παράγοντα των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει μέτωπο

Η διαπλεκόμενη επιχειρηματολογία της κυβέρνησης καταρρέει εξαιτίας της ανυπαρξίας μετώπου μεγάλων συμφερόντων στα ΜΜΕ που στρέφονται εναντίον της.

Ο κ. Ψυχάρης βρίσκεται πράγματι σε σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση. Ο ίδιος θεωρεί ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό από τη Δικαιοσύνη για εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις του, ενώ η κυβέρνηση τον θεωρεί "εγκέφαλο" μιας μιντιακής στρατηγικής υπονόμευσης της. Ο ΔΟΛ και οι εφημερίδες του, Tο Βήμα και Τα Νέα, δεν είναι πια η δύναμη που ήταν στο παρελθόν και η γραμμή του Mega δεν προσδιορίζεται μόνο από τον κ. Ψυχάρη.

Ο κ. Μπόμπολας, ισχυρός εκδότης και σημαντικός μέτοχος του Mega έχει έρθει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και δεν της δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Τα εργολαβικά συμφέροντα Μπόμπολα εξυπηρετούνται άριστα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον πασοκογενή αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη, ο οποίος συνεχίζει την κακή παράδοση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διευκολύνοντας τους εργολάβους των εθνικών οδών σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Έτσι αντί για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έχουμε καταντήσει να έχουμε ιδιωτικές εθνικές οδούς που χρηματοδοτούνται με δημόσιο, ευρωπαϊκό και εθνικό χρήμα. Επομένως, ο όμιλος Μπόμπολα δεν έχει αντιπαλότητα με την κυβέρνηση και δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που ελέγχει ή επηρεάζει εναντίον της.

Και ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεν φαίνεται να έχει επιθετικές διαθέσεις έναντι της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά. Αν κρίνουμε μάλιστα από την πολιτική γραμμή του τηλεοπτικού Star φαίνεται να υποστηρίζει τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ο κ. Κοντομηνάς που ελέγχει τον Alpha έχει τις ίδιες εκκρεμότητες με - υποτίθεται παράνομες - δανειοδοτήσεις με τον κ. Ψυχάρη αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Δεν επιλέγει όμως τη σύγκρουση με την κυβέρνηση αλλά την προσπάθεια φιλικής συνεννόησης μαζί της γι' αυτό άλλωστε ο κ. Λαζόπουλος, που επιτυγχάνει ρεκόρ τηλεθέασης με τις εκπομπές του, συνεχίζει την δυναμική υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ένα μέτωπο μεγάλων συμφερόντων με ισχυρή παρουσία στα ΜΜΕ, τα οποία είναι αποφασισμένα να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Επομένως η αντιδιαπλεκόμενη επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του έχει μεγαλύτερη σχέση με τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης παρά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass