Κρίση(ι)-μα

«Πογκρόμ φόρων»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 8:26

Από τη Μαρίνα Αποστολοπούλου

Ποιος «κόφτης»;

Τι μας κόφτει για τον κόφτη στην παρούσα φάση, όταν η Κυβέρνηση έχει ανάγκη και κόψιμο να κλείσει την αξιολόγηση προκειμένου να πάρει κάνα ευρώ επιτέλους και μας τσακίζει στους φόρους. Αυτό που έρχεται την Κυριακή δεν είναι «τσουνάμι», δεν είναι «θύελλα», δεν είναι κάποιο άλλο μανιασμένο στοιχείο της φύσεως….

…Είναι «πογκρόμ»!

Συνήθως λέμε «πογκρόμ διώξεων» βέβαια, το οποίο εξαπολύεται κυρίως από απολυταρχικά καθεστώτα εναντίον αντιφρονούντων πολιτών. Εδώ πρόκειται για «πογκρόμ φόρων» που είναι ακριβώς το ίδιο με το «πογκρόμ διώξεων» διότι όταν φορολογείται ό,τι κινείται και δεν κινείται και ό,τι αναπνέει αδιακρίτως, τότε προφανώς επίσης αδιακρίτως διώκονται οι πάντες. Διώκονται από τη χώρα. Και όσοι μεν μπορούν να φύγουν πάει καλά. Τα μαζεύουν και φεύγουν, όπως κάνουν πολλοί επαγγελματίες που μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους προκειμένου να γλιτώσουν. Όπως κάνουν πολλοί νέοι άνθρωποι που αναζητούν την τύχη και μία ευκαιρία για δουλειά σε άλλες χώρες. Με όσους δεν μπορούν να φύγουν τι γίνεται; Κατά πού να κάνουν και πώς να σωθούν; Και πώς να ‘ρθει αυτή η ριμάδα η ανάπτυξη που άρχισε να την «πιπιλάει» και η παρούσα Κυβέρνηση, όταν ο άλλος φορολογείται και για τον αέρα που αναπνέει; Διότι μην κοιτάτε που αυτή η ανταποκρίτρια του «Γκάρντιαν» έγραψε ότι τα πάντα φορολογούνται στην Ελλάδα εκτός από τον αέρα που αναπνέουν οι Ελληνες. Δεν ήταν καλά ενημερωμένη η κοπέλα. Προφανώς φορολογείται εμμέσως και ο αέρας που αναπνέουμε αφού φορολογούνται όλα και μας κόβεται η ανάσα από το άγχος προκειμένου και να αντεπεξέλθουμε και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Διότι, εδώ που τα λέμε, αν επιβιώσει η χώρα και τεζάρουν οι πολίτες από την εξάντληση ποιο το όφελος ακριβώς;

Και φυσικά οι βουλευτές καλούνται να διαβάσουν πέντε ντάνες νομοσχέδιο σε δυο-τρεις μέρες.

Και όταν λέμε «ντάνες» μιλάμε για 284 σελίδες και 102.500 λέξεις!

Δηλαδή, αυτό είναι το «ζουμί» διότι συνολικά το νομοσχέδιο ξεπερνάει τις 7.000 σελίδες!

Τις οποίες οι… μελετηροί (έτσι κι αλλιώς) βουλευτές καλούνται να ξεκοκαλίσουν σε τρεις μέρες! Λέμε τώρα!

Φυσικά αυτό το γεγονός δεν είναι πλέον τυχαίο. Όχι. Αποτελεί πάγια τακτική. Το πρώτο μνημόνιο οι βουλευτές τότε το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν γιατί δεν… πρόλαβαν, όπως εκ των υστέρων είχαν παραδεχτεί καθότι τους είχε δοθεί την τελευταία στιγμή επίσης. Ζήτημα είναι αν είχαν ρίξει καμία ματιά στα SOS διότι τότε δεν ξέρανε και ποια ήταν τα SOS. Ε, και μετά γιατί να χαλάσει το σερί των… επιτυχιών; Στα έξι χρόνια μνημονίων και σε όσα θα ακολουθήσουν (διότι η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια του Αγίου Ποτέ), τελευταία ώρα δίνονταν στους βουλευτές όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια. Να μην προλαβαίνουν, να μην καλοξέρουν τι ψηφίζουν αλλά να ψηφίζουν για να γίνεται η δουλειά. Και οι βουλευτές πάλι, μπορεί από τη μία πλευρά να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσουν, από την άλλη πάλι οι περισσότεροι δεν είναι και ιδιαίτερα… μελετηροί, ούτως ή άλλως και, επιπλέον, έχουν να επικαλούνται και το «άλλοθι»- «άλλοθι να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα-ότι δεν… πρόκαναν να διαβάσουν οπότε μπορεί να τους… ξέφυγε καμία… λεπτομέρεια!

Βέβαια, υπάρχει ένα σοφό λαϊκό ρητό που λέει ότι την υπογραφή και… κατιτίς ακόμη, πρέπει να προσέχουμε πού τη βάζουμε και το ίδιο στην πράξη ισχύει και για την ψήφο-όχι μόνον των βουλευτών αλλά και των πολιτών όπως στην πράξη έχει αποδειχτεί. Όπως υπάρχει και εκείνο το άλλο που λέει ότι «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» αλλά… Αλλά αυτά είναι ψιλοπράγματα εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, τουλάχιστον για μία μερίδα πολιτικών, για να μην πούμε για όλους και τους πάρει όλους η μπάλα.

Και ούτω πως, την Κυριακή θα ψηφιστεί και το «πογκρόμ».

Διότι βεβαίως δεν μπαίνει θέμα να μην ψηφιστεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Εδώ ψήφισαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό που ανατρέπει τη ζωή όλων και μάλιστα το πανηγύρισαν κιόλας, δεν θα ψηφίσουν τα… συνοδευτικά; Ούτε λόγος!

Σιγά την… ψιλαδούρα!

Αυξάνεται ο φόρος σε: καφέ - τσάι – κακάο, ηλιέλαιο – αραβοσιτέλαιο, αλλαντικά, κονσέρβες, σάλτσες, μαργαρίνες, ζάχαρη, τσίχλες – καραμέλες, αλεύρι – φρυγανιές, ψωμί τοστ - ψωμί γεμιστό (ελιές, σταφίδες κ.λπ.), μπισκότα, παγωτά, αναψυκτικά – χυμούς, μέλι – μαρμελάδες, σοκολάτες – γκοφρέτες, τυρόπιτες – πίτσες, χυμούς φρούτων, μπύρες – οινοπνευματώδη, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, εστίαση, ταξί, επισκευή και συντήρηση κατοικιών, άνθη – φυτά, αποχέτευση, ζωοτροφές για κατοικίδια. Επίσης καταργείται η έκπτωση ΦΠΑ σε εννέα νησιά, ανεβαίνει ο ΕΝΦΙΑ και όχι μόνον κόβεται το ΕΚΑΣ αλλά το ζητάνε και πίσω αναδρομικά! Αυτά το ολίγα!

Σιγά τώρα το θέμα που πρέπει να κάτσουν και να διαβάσουν αναλυτικά οι βουλευτές!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass