ΜΙΑ –ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Εσείς μιλάτε για αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση;

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2016 9:48

 

* Από τον Πέτρο Παπαγεωργίου

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε παρεμβάσεις στον τοπικό Τύπο αντιπροσώπων του κοινοβουλίου. Το άρθρο όμως που δημοσιεύτηκε στην ‘’Ελευθερία’’ την 29η Μαΐου του κ. Χαρακόπουλου με τον τίτλο ‘’το σύνδρομο Καρανίκα’’ με την αοριστία του, τη δίκη προθέσεων εναντίων των πολιτικών αντιπάλων και την έλλειψη ευπρέπειας που καταδεικνύεται στον τίτλο του άρθρου κέντρισε τη διάθεση μας να απαντήσουμε πολιτικά, σεβόμενοι τις πολιτικές του εκτιμήσεις. Με την παρέμβαση μας προτείνουμε έναν διάλογο ουσίας με πολιτικές θέσεις εμπεριστατωμένες.

Εσείς κ. Χαρακόπουλε προβοκάρετε την κυβέρνηση κάνοντας δίκη προθέσεων ‘’ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη νομιμοποίηση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που φέρονται να διαθέτουν πλαστούς τίτλους σπουδών’’. Εμείς λέμε ότι τα ελλείμματα στην εποπτεία της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων επέτρεψαν συγκεκριμένους σχολάρχες να διαθέτουν πλαστούς τίτλους σπουδών τυπικά όμως νόμιμους.

Εσείς στο ίδιο άρθρο καταγγέλλετε την κυβέρνηση ‘’για συμμόρφωση των ιδιωτικών σχολείων’’ κ.λπ. Εμείς αντιθέτως ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να μην υπάρχουν περιθώρια να εκδίδονται πλαστοί τίτλοι. Ωστόσο αυτοί που εκδόθηκαν αποσύρονται, αλλά δεν παραβιάζεται το δικαίωμα του κατόχου του να διεκδικήσει με εξετάσεις νόμιμο τίτλο. Εσείς τι λέτε; Να τους καταδικάσουμε στην πυρά; Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Αν έχετε κάτι να προτείνετε για τους σχολάρχες περιμένουμε να το ακούσουμε δημοσίως. Ειλικρινά θα χαιρόμασταν αν είχατε την ευαισθησία που επέδειξε η αξιοπρεπέστατη κα. Γιαννάκου εξηγώντας γιατί έπρεπε να νομοθετήσει εκείνη (το 2007) και τώρα εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μια διορθωτική κίνηση για την αποκατάσταση της έννομης τάξης σε σχέση με τους ‘’πειραγμένους’’ τίτλους σπουδών. Εσείς όμως αντί της ευαισθησίας επιλέξατε την πολιτική σκοπιμότητα. Κρίμα!

Αφού, κ. Χαρακόπουλε, καταδικάσατε στο άρθρο σας την κυβέρνηση για την ‘’πρόθεση’’ της, φτάσατε εύκολα στο συμπέρασμα ότι ‘’η κυβέρνηση εκδηλώνει σταθερά ιδεοληπτικές εμμονές και απέχθεια προς την αξιοκρατία και την αξία της εργατικότητας’’. Εσείς, κ. βουλευτά, είστε θιασώτης όπως υπαινίσσεστε της αξιολόγησης της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, υλοποιημένης μερικώς, δια χειρός Μητσοτάκη, η οποία προέβλεπε την απόλυση του 15% των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτό χαρακτηρίζετε αξιοκρατία. Εμείς το θεωρούμε αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά. Είπαμε όχι στην απόλυση αυτών που διορίσατε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πελατειακά.

Εσείς εξομοιώνετε την πελατειακή λογική στις προσλήψεις και τον ‘’ημετερισμό’’ στην ανάδειξη των στελεχών της Διοίκησης που κατά κόρον χρησιμοποιούσαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με την πρόσληψη μετακλητών.

Αν πάλι επιμένετε, πείτε μας για τα προσόντα των μετακλητών υπαλλήλων των γραφείων σας δημοσίως, τότε θα συγχωρέσουμε την απρέπεια σας στο πρόσωπο του κ. Καρανίκα.

Από τη μεριά μας για την αξιοκρατία σας καταθέτουμε την επίσημη ανάδειξη διευθυντών σχολικών μονάδων με αξιοκρατικά κριτήρια. Αλήθεια, μιλάτε για αξιοκρατία στην εκπαίδευση, αλλά αυτό σας διαφεύγει. Γιατί;

Δεν περιμέναμε από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου να υπεραπλουστεύει το ζήτημα της αριστείας και του πειραματικού σχολείου και να αδικεί κατάφωρα μια εγνωσμένου κύρους προσωπικότητα όπως ο κ. Μπαλτάς. Το ζήτημα είναι σύνθετο και απαιτεί νηφάλιες προσεγγίσεις. Όταν όμως χρησιμοποιείται με αγοραίο τρόπο για να υπηρετηθεί ο κομματικός σωβινισμός, είναι άτυχη επιλογή.

Εμείς δεν κάνουμε εύκολες κρίσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αφορισμοί. Αυτό το πεδίο είναι όλο δικό σας. Όσο μας λέτε ανίκανους, κάνετε πιο εύκολη για μας την πολιτική αντιπαράθεση. Μας ενδιαφέρει ο πολιτικός διάλογος ουσίας.

Αυτό προτείνουμε.

Ο Πέτρος Παπαγεωργίου είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass