Brexit: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2016 16:00

Γράφει ο Πέτρος Ιωάννου*

«Όταν μία από τις μεγαλύτερες χώρες-μέλη της Ε.Ε. εξέρχεται από αυτή, τότε δεν μπορεί να μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, το δημοψήφισμα αποτελεί οριστικά έναν σεισμό. Η Ε.Ε. θα πρέπει να λύσει τα κεντρικά της προβλήματα, όπως το θέμα της μετανάστευσης, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση ως προς τους θεσμούς της” θα πει στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Αυτά τα λέει η Αυστρία σήμερα. Αύριο, όχι μόνον θα λέει άλλα, αλλά θα ζητά απ' τους πολίτες της ν' απομακρυνθεί η χώρα τους, απ' τον εγκέλαδο... όπως και μια πλειάδα άλλων χωρών!

Επιτέλους να χαμογελάσουμε και μείς, γιατί η κατήφεια αρμόζει σήμερα μόνον στους “εραστές” - μακάρι να ’ξεραν τι ήθελαν - της γηρασμένης και χρεοκοπημένης, καθ' όλα Ευρώπης.

Μάλλον μεσίστιες θα πρέπει να ’ναι οι σημαίες της Ε.Ε. Όχι μόνον για τη φυγή της Αγγλίας αλλά και τα τρεμοσβήνοντα ένα-ένα αστεράκια της.

Η σιωπή μάλλον ταιριάζει και σ' ένα μιλιούνι ανθρώπων, εγνωσμένης λιγοστής αντίληψης, πολλής αγκύλωσης και αρρυθμίας, πολιτικάντηδες, δημοσιογράφους-εργολάβους της κοινής γνώμης, άβουλους βουλευτές, υπουργούς - κομισάριους -ανθύπατους – εντολοδόχους της ''γερμανικής λεγεώνας'' των ξένων κι όχι των Ελλήνων πολιτών, στους εθνικούς εργολάβους κι άλλα τρωκτικά του δημοσίου πλούτου, στους επαναστάτες ηγέτες της πλατείας Συντάγματος Τσίπρα, Καμμένο, Τσακαλώτο, Βαρουφάκη και Μιχαλολιάκο απ' το πάνω διάζωμα. Χωρίς βεβαίως να εξαιρούνται και οι λοιποί των κομματικών σωλήνων, και του παρασκηνίου Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Λεβέντης και ένα μεγάλο ακόμη τσούρμο από λεβέντες που άμεσα ή έμμεσα διαλαλούν “μένουμε Ευρώπη” είτε για ν' απομυζούν τον κρατικό κορβανά, είτε γιατί δεν υπάρχει αλλιώς, διατροφική επάρκεια...

...αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες! Ένας υπέροχος κατά τα άλλα λαός, ενώ βλέπει μια γενοκτονία εν εξελίξει, όχι μόνον δεν αντιδρά αλλά εμπιστεύεται κιόλας πολύ πρόσφατα (Σεπτέμβριος) μνημόνια που ακόμη δεν στέγνωσε η μελάνη και πρόσωπα απείρου κάλλους σαν τον Καμμένο, τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τον Λεβέντη με μικρότερα και μεγαλύτερα ποσοστά.

Συνήθως καμαρώνουμε σαν σκεπάρνια ότι εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν γουστάρουμε όμως τ' Αρχαία Ελληνικά στα σχολειά. Όπως και του φέρελπι, χωρίς πτυχίο υπουργού Παιδείας κ.Fili επίσης δεν του αρέσει η Ιστορία ως έχει, τ' αρχαία, τα θρησκευτικά, η προσευχή (άσχετα πώς την κατάντησαν) και ίσως αύριο τα παραμύθια με τους πρίγκηπες...

Δεν μας αρέσουν τα μέτρα και τα μνημόνια, θέλουμε όμως τα λεφτά των κουτόφραγκων, κι ας αλλάζουν μόνο τσέπη, ας προορίζονται για τις δικές τους τράπεζες!

Ελλάς το μεγαλείο σου! Κατά τ' άλλα αναμένουμε ...τους Αγγλους να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα, πλην του Τσίπρα που επιθυμούσε οι Άγγλοι να μείνουν στην ...αριστερή Ευρώπη!

Αχ αυτός ο Τσίπρας, ξεχνάμε πόσα περίμενε απ' τον Ιγκλέσιας και τους «Ποντέμος», πάει κι αυτός τον πρόδωσε σε μια συνέντευξη...''Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και ο Τσίπρας σε τι διαφέρει απ' τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο;''

Α, ξέχασα για όλα τα δεινά φταίει το λόμπι της δραχμής, που σημειωτέον η δραχμή υπάρχει σ' αρκετά κράτη πλην της Ελλάδας...

Συνήθως δεν αναφέρομαι στο πρόγραμμα του πολιτικού μου χώρου του Ε.Πα.Μ. - καθαρά δική μου επιλογή - όχι μόνο για να μην θεωρηθεί προπαγάνδα, σπορ αλλονών, αλλά και γι' αυτενέργεια.

Ας ξεχάσουμε τις κραυγές κι ας ψάξει ο καθείς, όπως έψαξα κι εγώ, γεμάτο είναι το Διαδικτυο, απ τους δικούς μου κι άλλους θετικούς πρωταγωνιστές, πέραν αυτής της γραφικής κοινοβουλευτικής διακομματικής παρεούλας, που μας διαβεβαιώνει πως ...τα πρώτα 200 χρόνια είναι δύσκολα + τα 99 επόμενα.

Φτάνει πια, όχι άλλο φούμο, όχι κι άλλη μαυρίλα, χορτάσαμε, όχι κι άλλους σωτήρες, όχι άλλη Ε.Ε. όχι άλλες μύγες στις πληγές μας. Οι εξελίξεις τρέχουν, αυτή η κυβέρνηση, δίχως ρευστό, βγάζει δεν βγάζει, τον Ιούλιο. Χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό, σκέψη, απόφαση, συναίσθηση και ενσυναίσθηση, θάρρος κι αυτοπεποίθηση για να νικήσουμε τον φόβο!

Μπορούμε και μόνοι μας. Αντίο αμίγκος και καλό βόλι! Αφού αυτός ο τόπος ακόμη δεν λευτερώθηκε...

* Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής και υπ.βουλευτής με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass