Σε κρίση πανικού ο δήμαρχος Τεμπών

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016 9:54

Επιστολή με την οποία ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών για τη στάση της στο θέμα των προσφύγων του στρατοπέδου Κυψελοχωρίου, έστειλε στην «Ε.τ.Δ.» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας κ. Αντ. Γκανάτσιος. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Από πλευράς μου δεν θα ήθελα να συνεχίσω την αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, αλλά σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα της 18/6/16 η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών βρίσκεται σε κρίση πανικού, και αυτό οφείλεται στο ότι είναι μία Δημοτική Αρχή ανίκανη των περιστάσεων και αντί να δώσει εξηγήσεις στις Τοπικές Κοινωνίες και να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη για όλα αυτά που διέπραξε όλο αυτό το διάστημα όπου και με την ψήφο της συνηγόρησε στην εγκατάσταση των μεταναστών στο στρατόπεδο Ζωγα στο Κυψελοχώρι, ψάχνει να μεταφέρει αλλού τις ευθύνες της.


Μετά από αυτό έχω να τονίσω τα εξής:
Οι ευθύνες είναι δικές σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής και θα συνεχίσουν να είναι δικές σας ως προ την εγκατάσταση των μεταναστών.
Αναφέρατε πως δεν παρευρέθηκα στις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Ναι δεν παραβρέθηκα και ο λόγος είναι ένας πως αν θέλατε κ. δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής την συμμετοχή των προέδρων στις έκτακτες συνεδριάσεις έχοντας λόγω για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα ζητούσατε:
1. Όπως και εφαρμοστεί το άρθρο 85 παρ.στ, του Ν.3852/10 Καλλικράτη, που αναφέρει «Συνέλευση κατοίκων Τοπικής Κοινότητας» όπου θα είχαμε εξουσιοδοτηθεί από την Τοπική Κοινωνία και έτσι θα σας καταθέταμε την πρότασή μας σχετικά με το θέμα έχοντας την εξουσιοδότηση από το σύνολο των κατοίκων.
2. Όπως και να εκθέσουμε τις απόψεις μας πριν τη συνεδρίαση ως πρόεδροι έτσι ώστε να τις λάβετε υπόψη στην απόφαση σας και όχι απλώς μόνο να παρευρισκόμαστε εκεί.
Από ό,τι φάνηκε όμως δεν σας αφορά ή δεν θέλατε την άποψη της κάθε τοπικής κοινωνίας, και εφόσον δεν συνέβη τίποτα από τα δύο αυτά πριν τη συνεδρίαση, ποια η παρουσία μου ως προέδρου σε μια τέτοια συνεδρίαση όπου η απόφαση ήταν εκ των προτέρων αποφασισμένη;
Όσον αφορά τώρα τα πολιτικά μου φρονήματα, τελικά οι φάκελοι δεν κάηκαν και όπως φαίνεται είναι εν ενεργεία στο Δήμο Τεμπών.
Σας ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας ως προς τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για όλα αυτά που γράψατε, ένα όμως δεν καταλάβατε και αυτή είναι η διαφορά μας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής πως όταν οι πολιτικές πεποιθήσεις μου έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που υπηρετώ εδώ και χρόνια, έχω το θάρρος και τη δύναμη να εκφράσω την άποψή μου δημοσίως υπέρ της τοπικής κοινωνίας ασχέτως από το τι πιστεύω πολιτικά, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Μιας και ανοίξατε το φάκελο των πολιτικών φρονημάτων μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε και εμάς ως πολίτες, εσείς τελικά κύριοι της Δημοτικής Αρχής σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκετε μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, γιατί μας έχετε καταμπερδέψει μία έτσι, μία αλλιώς, με τις Δημοτικές, ύστερα με τις περιφερειακές... Τελικά πού ανήκετε; Καλό είναι πιστεύω να μάθουμε κι εμείς...
Σχετικά με το αν συμφωνώ με την πρόταση του κ.Μανώλη ως προς τη μεταφορά των προσφύγων στο χώρο του εργοστασίου ΡΟΚΑ.
Ναι συμφωνώ...
Όπως ξέρετε ο συγκεκριμένος χώρος διατέθηκε από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου πριν λίγους μήνες για την προσωρινή εγκατάσταση μεταναστών και πιστεύω πως με τη θέληση του ιδιοκτήτη πάλι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός.
Εμείς κύριοι της Δημοτικής Αρχής προσπαθήσαμε να προτείνουμε ένα χώρο μακριά από εγκαταστάσεις στρατοπέδου και μακριά από κατοικημένη περιοχή όπου ζουν λιγοστοί κάτοικοι και μεγάλης ηλικίας, εσείς τι προτείνατε θα μας πείτε;
Δεν χρειάζεται γνωρίζουμε. Το στρατόπεδο Ζώγα στο Κυψελοχώρι.
Πιστεύατε κύριοι της Δημοτικής Αρχής πως θα μπορούσατε να επιπλεύσετε όπως σας είπα και σε άλλη δήλωσή μου πάνω σε δύο βάρκες και με τους μεν (Τοπική Κοινωνία) και με τους δε (Κυβέρνηση), με το να παραμυθιάζετε τους κατοίκους τη μία μέρα βάζοντας τα στήθη σας μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου για να μην εγκατασταθούν οι μετανάστες και μετά από λίγες μέρες να ψηφίζετε όλοι μαζί ξανά να εγκατασταθούν, και από την άλλη πάλι να μην ξεκαθαρίζετε στην κυβέρνηση τη θέλετε με την επιστολή που στείλατε, έτσι ώστε να πάρετε την απάντηση από τον αν. υπ. Άμυνας κ. Βίτσα (διαβάζοντας την επιστολή σας ούτε κι αυτός κατάλαβε τι θέλετε) όπου πέραν όλων των άλλων στο τέλος ανέφερε «...πως διάθεση αλληλεγγύης προς πάσχοντες συνανθρώπου μας και φόβος περί ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης είναι έννοιες συνήθως ασύμβατες».
Σας έχουν καταλάβει όλοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ενώ πήγατε να το παίξετε μάγκες τελικά δεν μπορέσατε, δυστυχώς το «τζάμπα μάγκες» ανήκει αποκλειστικά σε σας...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass