ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Δώτιο πεδίο»: Να γίνει έλεγχος διαχειριστικός στον Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2016 15:15 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Αυγ 2016 17:44

Αγαπητή «Ελευθερία»,

«Αν ζούσαμε σε άλλο δήμο δημοσιεύματα του τύπου «δήμος χωρίς χρέος» θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

Στον Δήμο Αγιάς όμως η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί και υπάρχει καχυποψία. Το νέο δημοσίευμα του δημάρχου Αγιάς που αναφέρεται στο νέο οικονομικό πρόγραμμα του 2016 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το διαβάσαμε και μεις από την εφημερίδα. Θα μπορούσε ο δήμαρχος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή πριν προβεί σε δημοσίευση. Μάθαμε για την ύπαρξη του νέου προγράμματος με τον ίδιο τρόπο που μάθαμε και για το πρόγραμμα εξυγίανσης του 2011. Από την εφημερίδα! Τότε ο Δήμος Αγιάς ήταν στη λίστα των 10 υπερχρεωμένων δήμων και χωρίς να κάνει την απογραφή που προβλεπόταν ξεχρέωσε χρέη παρελθόντων οικονομικών ετών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο. Τότε Αθηναϊκά ΜΜΕ μιλούσαν για «κόκκινο» Δήμο με χρέος 3.000.000 ευρώ περίπου ενώ ο δήμαρχος Αγιάς μιλούσε για χρέος πάνω από 12.000.000! και μάλιστα για 1.500.000 ευρώ χρέη χωρίς παραστατικά; Αναφέρει στο χθεσινό δημοσίευμα πως με τελεσίδικες αγωγές ξεχρέωσε 200.000 ευρώ και μένουν σε εκκρεμότητα άλλα 700.000 ευρώ; Τα άλλα 600.000 ευρώ και να ήταν μόνο αυτό!; Ο δήμαρχος Αγιάς δήλωνε τότε για πολύ μεγάλο χρέος με στόχο να πετύχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Τελικά από το πρόγραμμα εξυγίανσης ο Δήμος Αγιάς πήρε 4.300.000 ευρώ.

με την εξής σημαντική παρατήρηση. Η αρχική λίστα που δόθηκε στο υπουργείο με τα χρέη πριν το 2011 αλλάχτηκε 6 φορές ώστε ο Δήμος να ξεχρεώσει «φρέσκα» χρέη ακόμη και του 2013! Το πρόγραμμα έλεγε πως για να ξεχρεώσεις νέα ΠΟΕ έπρεπε να έχεις ξεχρεώσει όλα τα παλιά. Για να το πετύχει αυτό πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τιμολόγια πενταετίας από προμηθευτές και εργολάβους για να τα αντικαταστήσει με άλλα νέα ΠΟΕ ουσιαστικά ανεξέλεγκτα.

Επομένως η ρευστότητα που επικαλείται σήμερα ο δήμαρχος έπρεπε να έχει «επισκεφτεί» την Αγιά από το 2014. Kαλό είναι αυτά που βεβαιώνει ο δήμαρχος κάθε φορά μόνος του να μας τα βεβαιώσει ο διαχειριστικός έλεγχος που έπρεπε να γίνει στον Δήμο Αγιάς από το 2011. Δεν είναι δυνατόν δήμος να φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των υπερχρεωμένων δήμων, να μην του γίνεται ο παραμικρός έλεγχος και να επιδοτείται μάλιστα. Δεν μπορεί κάθε φορά ανάλογα με το τι χρηματοδοτικό πρόγραμμα «παίζει» ο δήμος να πάει από το κόκκινο στο πράσινο. Για να λάμψει η αλήθεια έπρεπε από χρόνια ο δήμαρχος ζητήσει από μόνος του διαχειριστικό έλεγχο για να μην αναγκάζεται να ξοδεύει το ταμείο του δήμου με χρήματα για αγωγές εναντίων αυτών που τον επικρίνουν. Αν για μια φορά λέει αλήθεια το «τέλος καλά όλα καλά» δεν θα είναι και συγχωροχάρτι για όλα όσα έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται στο Δήμο Αγιάς. Το «Δώτιο Πεδίο» άμεσα θα ζητήσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο».

Καλαγιάς Γρηγόρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass