Κύριε Πρόεδρε

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

 

Του Κων/νου Ι. Παπακωνσταντίνου

Λένε πως υπάρχουν τριών ειδών ψεύτες. Οι ψαράδες και οι κυνηγοί. Οι άνθρωποι κατά τον πόλεμο. Και οι πολιτικοί, πριν από τις εκλογές. Τα ψέματα των ψαράδων, είναι αθώα ακίνδυνα και συνήθως περιπαιχτικά. Στον πόλεμο είναι αναγκαία, για να τονώσουν το ηθικό των μαχομένων. Εκείνα όμως που λένε οι πολιτικοί πριν από τις εκλογές, είναι επαίσχυντα, επικίνδυνα και καταστροφικά. Γιατί παρασύρουν συνειδήσεις. Θολώνουν την κρίση και θωπεύουν ώτα αφελών ψηφοφόρων, με αποτέλεσμα να νοθεύουν τη θέληση του λαού. Τέτοια ψέματα, ακούσαμε όχι μόνον από σας, αλλά από όλα τα κόμματα. Ο καθένας σας εμφανιζόταν σαν Μεσσίας, που σήκωνε το σταυρό του μαρτυρίου για τη σωτηρία του λαού. Όλοι σας πιστοί στο δίδαγμα του Μακιαβέλι: «Βασικό όπλο των πολιτικών είναι η υποκρισία και το ψέμα» (Ο Ηγεμόνας). Όλοι, μας τάζατε λαγούς με πετραχήλια. Ό,τι επιθυμούσε η διψασμένη μας ψυχή. Τώρα όμως η προεκλογική περίοδος έληξε. Καιρός ν` ανοίξετε το βιβλίο της αλήθειας. Οι εκλογές σας ανέδειξαν ηγέτη της χώρας. Είχατε την τύχη, ευκαιριακή και απρόσμενη να αναρριχηθείτε από το 4% στο 27%. Αυτό δεν έγινε επάξια, αλλά λόγω της αθρόας μεταγραφής ΠΑΣΟΚων, οι οποίοι μετεπήδησαν στις τάξεις σας, ως ποντικοί ναυαγούντος πλοίου. Δεύτερο δώρο σας προσεφέρθη υπό της Ν.Δ. Σωρεία λαθών και αστόχων ενεργειών, αλλά και ως αποτέλεσμα μιας σκληρής, αλλά αναγκαίας πολιτικής, η οποία έφερε τον κόσμο σε απόγνωση και απελπισία. Όλα βέβαια τούτα ανήκουν στο παρελθόν, τα ζήσαμε και είναι περιττόν να μηρυκάζουμε.

Τα ψέματα ετελείωσαν. Βρίσκεστε προ μεγάλων ευθυνών και προβλημάτων. Μεταξύ προεκλογικής ρητορείας και κυβερνητικού προγράμματος, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Σκεφθείτε πως ένα πλήθος ανθρώπων, ψηφοφόρων σας ή μη, τείνουν την παλάμη τους, για να τους δώσετε, έστω και κάτι από τα υπεσχημένα. Έχετε σοβαρό σχέδιο πορείας ή θα βρεθούμε στην καταχνιά και τη θολούρα; Γιατί τα όσα ειπώθηκαν από στελέχη σας ήταν τόσο αντιφατικά ή αναιρούντα το ένα το άλλο, ώστε να τελούμε σε άγνοια και σύγχυση. Οι ώρες λοιπόν επιβάλλουν για σας σοβαρότητα, ευθύνη, αλήθεια και σκληρή δουλειά, για να βοηθήσετε τον χειμαζόμενο λαό και το παραπαίον Έθνος.

Γι αυτό λοιπόν θα ήθελα να σας ρωτήσω. Είμαι ένας Δάσκαλος, που υπηρέτησα ευόρκως την Παιδεία. Τη θεωρώ βάση της ανάκαμψης και θέλω να μάθω τι θα κάνετε για τη μόρφωση των παιδιών μας. Η Παιδεία είναι μορφωτικό αγαθό και αναπτυξιακό μέγεθος. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος για την Παιδεία, διεκήρυξαν χωρίς διάψευση, ότι θα ισοπεδώσουν όλα τα βήματα εξορθολογισμού, που έγιναν μέχρι τώρα. Θα καταργήσουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις Α` και Β` Λυκείου. Βολή κατά της αξιοκρατίας αφού και οι κουμπούρες θα αποφοιτούν με εικοσάρια. Ότι η πρόσβαση στα ΤΕΙ θα είναι ελεύθερη. (Άνευ εξετάσεων) Δεν θα υπάρξει ορισμένος χρόνος για τη φοίτηση. Δηλ. επαναφορά των «Αιώνιων φοιτητών» το εκτροφείοναπομυζόντων κηφήνων και αργόσχολων κομματικών αποβλήτων, που διαλύουν Πανεπιστήμια ως δρεπανηφόρα άρματα. Θα αποκατασταθεί το άσυλο, ώστε να δοθεί χώρος για γιάφκες και εργαστήρια πολεμοφοδίων. Θα επαναπροσλάβετε Σχολικούς φύλακες, Διοικητικούς υπαλλήλους των Παν/μίων. Θα καταργήσετε το ΑΣΕΠ και την αξιολόγηση. Καίριο κτύπημα κατά της αξιοκρατίας. Δεν νομίζω να εφαρμόσετε όλα αυτά. Σίγουρα θα πάμε 10ετίες πίσω.

Αλλά και πέραν της Παιδείας· συμφωνείτε με άλλο στέλεχός σας, πως «δεν αναγνωρίζετε τη συμφωνία COSCOκαι θα την επανεξετάσετε»; Το ίδιο με την Ολυμπιακή και το Φάληρο; Ότι σε 300.000 απόρους θα δώσετε δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης; Ότι θα μειώσετε φορολογία και φάρμακα; Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Όλα τούτα δεν θέλω να πιστεύω, πως είναι ονειρικές εξαγγελίες. Αλλά πείτε μας υπεύθυνα και με αλήθεια, ποια απ` όλα αυτά είναι πραγματοποιήσιμα και μέχρι ποίου σημείου. Ο Ελληνικός λαός είναι κουρασμένος και απελπισμένος. Περιμένει πώς και πώς την ηρεμία και την ασφάλεια. Να βάλει στην άκρη το εφιαλτικό ΕΝΦΙΑ, τις κατασχέσεις, την άδικη φορολογία, το φάσμα της πείνας και της ανεργίας. Θέλει γρήγορα ανάκαμψη και βελτίωση των όρων ζωής. Το δικαιούται έπειτα από τόση πίεση και κατολίσθηση, σε κάθε έκφανση της ζωής του. Να μην έχουμε συμπεριφορές σαν του δημεγέρτη και λαϊκιστή Ανδρέα. Έβλεπα μια παλιά γελοιογραφία και ανατρίχιασα. Ο Ανδρέας καθισμένος δίπλα στον οδηγό, που ήταν σημαίνον στέλεχος και συνεργάτης του, του έλεγε: «Άκου εμένα. Εσύ που οδηγείς θα βγάζεις φλας, ότι δήθεν πηγαίνεις «Αριστερά» αλλά θα πηγαίνεις, όλο «Δεξιά».

Ο Ελληνικός λαός, χρόνια τώρα πάντα γελασμένος και απατημένος. Πάντοτε ήταν δέκτης απατηλών υποσχέσεων, που τις πλήρωνε ακριβά, σαν το μόνιμο υποζύγιο, αδύνατος να αντιδράσει. Καιρός να δικαιωθεί. Και το βάρος τούτου του έργου, είναι αντικείμενο δικού σας χρέους. Θέλω να πιστεύω πως οι νέες σας ιδέες, στην ενάσκηση των πολιτικών σας επιδιώξεων, θα φέρουν την αλλαγή, που επαγγέλλεσθε. Δύσκολο το έργο σας. Πολλά τα προς επίλυση προβλήματα. Έχετε ισχυρή εντολή του λαού. Ελπίζω και εύχομαι να επιτύχετε σύντομα την πραγμάτωση των υπεσχημένων. Οι καιροί ου μενετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass